Annukka Mäenpää ja Ulla Koivisto ovat tyytyväisä visitalavus.fi -sivustoon. Lisää asiaa sivuille toki sopii.

Annukka Mäenpää ja Ulla Koivisto ovat tyytyväisä visitalavus.fi -sivustoon. Lisää asiaa sivuille toki sopii.

Yrityksillä hyvä vire Alavudella

8.11.2017

Annukka Mäenpää ja Ulla Koivisto ovat tyytyväisä visitalavus.fi -sivustoon. Lisää asiaa sivuille toki sopii.

Taisto Järvinen

Työpaikkoja on avoinna. Joillakin aloilla voidaan puhua jopa työvoimapulasta.

Elinkeinoelämässä Alavudella on positiivinen meininki. Yritykset investoivat merkittävästi, ja lisää investointeja on tulossa. Myös Alavuden kaupunki investoi omilla sektoreillaan. Teollisten yritysten kasvun ohella myös matkailun ala ja palvelusektori ovat myötätuulessa.  Avoimia työpaikkoja on joillakin aloilla jopa useille kymmenille henkilöille.

Aivan kaikki palikat eivät siltikään aina loksahda paikoilleen, kun useat yritykset potevat pulaa alalle soveltuvista työntekijöistä. Osaltaan rekrytoinnin ongelmaa selittää Alavuden melko maltillinen noin kahdeksan prosentin työttömyysaste.

Alavuden Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Ulla Koivisto sanoo etenkin rakennusalan tuotteita valmistavilla yrityksillä olevan nyt kasvun ajat.

  • Alavudella on merkittävä rakentamisessa tarvittavien tuotteiden valmistuksen keskittymä, ja kyseiset yritykset työllistävät ilahduttavan paljon ihmisiä. Lisää tekijöitä tehtaille kuitenkin tarvitaan.
  • Kaupan- ja palvelualoilla ylipäätään on runsaasti työpaikkoja ja myös sillä sektorilla on mahdollisuudet työllistyä. Matkailu on kasvava ala ja siellä uskotaan olevan tulevaisuudessa lisää työllistymisen mahdollisuuksia.

Yrittäjyystietoa tarjolla

Pohjalainen yrittäjyys ja yrittäjähenki on valtakunnallisesti tunnettu käsite. Niinpä Ulla Koivisto sanoo, että; aina on tilaa yrittää. Alavuden Kehitys Oy, Uusyrityskeskus Neuvoa-antava, Finnvera Oyj, TE-toimisto ja Kuudestaan ry järjestävät Aloittavan yrittäjän startti-infon ti. 28.11. Teknologiakeskus Fasadissa. Maksuton tilaisuus on tarkoitettu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille ja yritystoimintaa suunnitteleville.

  • Startti-infossa on helppo kysellä ja saada lisää tietoa yrittäjyydestä ja vaikkapa sopia tapaamisia omaa yritystoimintaa silmälläpitäen. Vastaava tilaisuus järjestettiin viime tammikuussa. Silloin paikalla oli yli 30 yrittämisestä kiinnostunutta asiakasta.

Mielenkiintoinen tulee olemaan 20.11. avattava Suomi 100 -teemaan nivoutuva ”Työtä ja yrittäjyyttä 100 vuotta Alavudella” -näyttely Alavuden kaupunginviraston valtuustosalissa. Näyttelyssä esitellään Alavuden ja Töysän elinkeinoelämään liittyvää historiaa. Esillä on mm. sahateollisuuden ja Huhtamäen alkutaivalta. Näyttely on avoinna 1.12.-17 saakka.

Yrittäjämessuille Alavus Areenaan kokoonnutaan ensi vuoden huhtikuussa. Kyseessä ovat neljännet messut. Paula Kuhalampi aloittaa tapahtuman valmistelut messupäällikkönä tulevan joulukuun alussa.

 

Alavudella ovat palvelut kunnossa ja kaupalliset palvelut poikkeuksellisen hyvät. - Palvelut säilyvät parhaiten silloin, kun asukkaat palveluja käyttävät, viestitetään yrittäjien taholta.

www.visitalavus.fi -oivallinen tietolinkki

visitalavus.fi on verkkosivusto, josta löytyy ennen kaikkea matkailijoiden tarvitsemat palvelut sekä tiedot tapahtumista. Sivuston tiedoista hyötyvät kuitenkin myös kaupungin asukkaat. Sivustoa ylläpitää Alavuden Kehitys Oy.

visitalavus.fi -sivustoa ylläpitävä Annukka Mäenpää kehottaa tapahtumien järjestäjiä ilmoittamaan hänelle tapahtumista, jotta ne tulevat kansan tietoisuuteen ja saisivat runsaan osanottajajoukon.

  • visitalavus.fi -sivustolla palvelemme yrityksiä, matkailijoita ja kaikkia tahoja ja henkilöitä jotka tietoa Alavutta koskevista asioista tarvitsevat. Yhteiskunnassamme on tiedostettu, että viestinnän merkitys kasvaa ja esimerkiksi monet matkailijat hakevat tiedon matkansa aikana. Meillä pitää olla kanavat, joilta tarvittavaa tietoa löytyy, evästää Annukka Mäenpää.

visitalavus.fi -sivustolle tarkoitettavat tiedot voi lähettää sähköpostiosoitteeseen (Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin