Juha Lounatvuoren oikealla puolella oleva öljyvärimaalaus on Pohjois-Suomen Sähkön ensimmäisen toimitusjohtajan Valter Lounatvuoren muotokuva. Pienemmän kehyksen perhekuvassa Valter Lounatvuori on vanhempiensa ja sisarensa kanssa.

Juha Lounatvuoren oikealla puolella oleva öljyvärimaalaus on Pohjois-Suomen Sähkön ensimmäisen toimitusjohtajan Valter Lounatvuoren muotokuva. Pienemmän kehyksen perhekuvassa Valter Lounatvuori on vanhempiensa ja sisarensa kanssa.

Yrityksen sadan vuoden toiminta perustuu sujuvaan yhteistyöhön

12.8.2021

Pohjois-Suomen Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Juha Lounatvuori:

Yrityksen sadan vuoden toiminta perustuu sujuvaan yhteistyöhön

 

Taisto Järvinen

Pohjois-Suomen Sähkö Oy Seinäjoella saavuttaa sadan vuoden ikäpaalun. Toimintaa sähköalan parissa on liikkeellä ollut jo hieman aikaisemmin, mutta virallisesti yritystoiminta on käynnistynyt 21.8. 1921. Pohjois-Suomen Sähkö on maamme toiseksi vanhin saman suvun hallinnassa oleva sähköalan yritys.

Pohjais-Suomen Sähkö Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Juha Lounatvuori on järjestyksessään viides suvun edustaja yrityksen peräsimessä. Sata vuotta kestäneestä yritystoiminnasta hän antaa ison kiitoksen kaikille tahoille, jotka ovat mahdollistaneet pitkän yritysrupeaman.

  • Sata vuotta toimintaa saman suvun omistuksessa on pitkä ikä mille tahansa yritykselle. Sadan vuoden toiminta ei olisi ollut mahdollista ilman sujuvaa yhteistyötä asiakkaiden, yrityksen henkilökunnan ja kaikkien yhteistyökumppanien kanssa. Kiitos kuluneesta vuosisadasta kuuluu heille kaikille. Yritystä pitää toki johtaa, mutta eteenpäin sitä ei viedä suitsista pitelemällä, vaan tekemällä yhdessä.
  • Pohjois-Suomen Sähkö on perustettu ajankohtana, jolloin sähkö vasta teki tuloaan laajemmassa mitassa. Asiakkaita, henkilökuntaa ja hyvin monia yhteistyökumppaneita on tarvittu heti yritystoiminnan alkuvaiheesta lähtien. He kaikki ovat edelleen yritystoimintamme kulmakiviä, joita ilman ei tätä työtä tehdä, Juha Lounatvuori kiteyttää.

Viimeksi kuluneiden sadan vuoden aikana on yhteiskunnassamme tapahtunut paljon ja monia asioita. Elinympäristömme on muuttunut sadan vuoden aikana valtavan paljon. 1920-luvun maaseudulla sähkö oli melko vieras asia ja oli paljon ihmisiä, jotka eivät olleet edes nähneet autoa. Lähivuosikymmenien tavoitteena on, että autojen käyttövoimana olisi puhtaasti sähkö.

Kolme peruspilaria

Pohjois-Suomen Sähkön toiminta voidaan kuvata sanoilla täyden palvelun erikoisliike. Erikoisliike mielletään taloksi, josta löytyy alan syvempi tietämys.

Myymälä on edelleen Pohjois-Suomen Sähkön ulospäin näkyvin toimintasektori. Sähkötarvikkeiden ja valaisimien myynti on kasvanut Seinäjoen kasvun myötä. Hallittua kasvua on myös verkkokaupassa, joka on myös kurkistusikkunana valaisinten ja muiden sähkötarvikkeiden hankintoja pohdittaessa.

Asennuspalvelu on merkittävässä roolissa liikkeen toiminnassa. Erilaisten sähkölaitteiden asentaminen toimiviksi on usein ammattilaisten työtä jo pelkästään laitteiden turvallisen toiminnan vuoksi.

  • Huollon osuus liikkeemme toiminnassa on kasvanut merkittävästi. Sähköisten laitteiden huolto on samantyyppinen asia kuin auton huolto eli huollettu laite toimii paremmin ja ilman huoltoa jäänyt toimii huonommin. Esimerkiksi ilma- ja maalämpöpumppujen ongelma ja huonompi hyötysuhde saattaa olla huollon puute.
  • Elämässä mennään eteenpäin ja kehitys on nopeaa vähän joka puolella. Eteenpäin menosta huolimatta on joskus hyvä katsoa peruutuspeiliin ja palauttaa mieliin se, miten on tehty ennen ja mikä on toiminut hyvin, Lounatvuori muistuttaa.

Mukana kehityksen pyörässä

Juha Lounatvuori tuntee mielihyvää siitä, että Pohjois-Suomen Sähkö on saanut olla pitkän rupeaman mukana Seinäjoen ja koko maakunnan kasvussa ja kehityksessä.

  • Sähköä on tuotettu ja tuotetaan jatkossakin monella tavalla. Sähköä myös käytetään valtavan moniin tarkoituksiin. Tavoitteena on yhä puhtaampi sähkön tuottaminen. Toivoa sopii, että sähkön tuottamiseen on käytettävissä tasapuoliset ja mahdollisimman monia tyydyttävät keinot.
  • Tämän päivän yhteiskunnalle sähkö on lähes yhtä tärkeä kuin puhdas vesi. Meistä itsestämme on kiinni molempien puhtaus tulevaisuudessa. Yksityinen ihminen voi pienillä teoilla edesauttaa elinympäristömme säilymistä puhtaana. Me yrityksenä teemme parhaamme ja luomme edellytyksiä kohti hyvää elämää ja luonnontasapainoa.

Pohjois-Suomen Sähkö Oy:n satavuotista taivalta juhlistetaan Valo- ja Lämpöpäivien yhteydessä 16.-18.9. asiakkaille ja yhteistyökumppaneille tarjottavien kakkukahvien merkeissä.

« Takaisin