Jonna Hautamäki on Tuurin Grillin uusi yrittäjä. Timo Peltokangas on luotsannut grilliä vappuun saakka.

Jonna Hautamäki on Tuurin Grillin uusi yrittäjä. Timo Peltokangas on luotsannut grilliä vappuun saakka.

Yrittäjänvaihdos Tuurin Grillissä

11.5.2022

Timo Peltokangas luovutti avaimet Jonna Hautamäelle. Grillitoiminta säilyy ennallaan.

Taisto Järvinen

Vuosien varrella monille tutuksi tullut Tuurin Grilli on saanut uuden yrittäjän. Yrittäjänvaihdos tapahtui kuluvan toukokuun alussa, jolloin grillin toimintaa kahdeksan ja puoli vuotta pyörittänyt Timo Peltokangas luopui Tuurin Grillin isännyydestä ja luovutti yrityksen avaimet Jonna Hautamäelle.

Tuurin Grillin toiminta ja palvelut säilyvät samoilla linjoilla, joilla palveluja pyöritetty yrityksen perustamisesta lähtien. Tuurin Grillin on nykyiselle paikalle perustanut Severi Lahti runsaat 23 vuotta sitten.

Tuurin Grilli on Jonna Hautamäelle tuttu talo. Hän ollut yrityksessä työntekijänä noin neljä ja puoli vuotta.

- Ajatus yrittäjyydestä on kypsynyt pikkuhiljaa. Luottamus yrittäjänä toimimiseen on vahvistunut sitä mukaa, kun työelämä on tullut tutummaksi.

- Timo heitti puoli leikillään ajatuksen yrittäjäksi ryhtymisestä jo aikaisemmin. Viime vuodenvaihteen tienoilla asiasta puhuttiin vakavammin. Kun totesin, että hän on tosissaan, niin olin heti innoissani. Asiat etenivät sujuvasti.

-  Tilauksia olen tehnyt aikaisemminkin ja toiminta on tuttua. Uutena asiana tulee kirjanpito, mutta sen suhteen ei ongelmia tule, kun samat kirjanpitäjät jatkavat myös tulevaisuudessa ja Timolta saan tarvittaessa taustatukea. Myös vanhoja työntekijöitä jatkaa yrittäjänvaihdoksen jälkeen Tuurin Grillin palveluksessa, Jonna Hautamäki sanoo.

Tutuilla ruokalistoilla

Tuurin Grillin ruokalistat pysyvät tutuksi tulleina, ainakin tulevan kesän yli. Uudistuksia listoihin saattaa tulla kesän jälkeen, mikäli siihen on tarvetta. Asiakkaiden mukaan ne ovat kuitenkin ajan tasalla, ja pitänevät pääosin pintansa pitemmälläkin aikajänteellä.

- Ruokalistat ovat laajat ja ne toimivat. ”Tuurilainen” on hampurilainen, joka on ollut listoilla jo edeltäjäni aikana. Tuurilainen tunnetaan etenkin vahvasta Aurajuustosta. Se on hakenut tilansa ja tulee sen säilyttämään. Herkkumakkaraperunat on uudempi grillituote. Se on noussut yhdeksi listan suosikeista.

- Paikalliset asiakkaat ovat ruokailijoiden perusryhmä. Tuuri on hyvä kauppapaikka. Olemme onnistuneet kehittämään palvelut siihen malliin, että myös grilli saa siivun matkailijoiden vierailuista. Onnistumisesta kertoo myös se, että grillin myynti on kehittynyt vuosittain myönteisesti. Matkailijoita on hyvä odottaa nyt, kun rajoitukset on poistettu ja ihmiset liikkuvat toivottavasti entistä isommin joukoin myös Tuurissa, Timo Peltokangas kiteyttää.

Tuurin Grillin alueelle tuodaan kesän ajaksi puolentusinaa pihapöytää, jolloin sisäpaikat mukaan lukien asiakaspaikkoja on noin kolmekymmentä. Grillillä tapahtuvan ruokailun lisäksi huomattava määrä asiakkaista noutaa ruoan.

Tuurin Grilli

Onnentie 3

63610 Tuuri

050 524 9935

www.tuuringrilli.fi

« Takaisin