Jussi Helin, Lauri Ala-Nojonen ja Tapani Heinonen haluavat pitää Myllyniemen kesälavan iskussa myös tulevaisuudessa. Läheinen järvimaisema ja tasokas viihdeohjelma lisäävät lavan suosiota.

Jussi Helin, Lauri Ala-Nojonen ja Tapani Heinonen haluavat pitää Myllyniemen kesälavan iskussa myös tulevaisuudessa. Läheinen järvimaisema ja tasokas viihdeohjelma lisäävät lavan suosiota.

Yhteishenki on Vaskiveden kylätoiminnan vahva lenkki

20.6.2019

Taisto Järvinen

Vaskiveden kylässä Virtain kaupungin lounaisosassa, kantatie 65:n varrella, ei ole nostettu käsiä pystyy antautumisen merkiksi. Vaskiveden aktiivinen ilmapiiri viestii kylän toiminnan ja tapahtumien olevan kasvu-uralla. Vaskiveden nuorisoseura ja Vaskiveden kyläyhdistys ovat merkittäviä kylätoiminnan moottoreita, ja kolmen uuden yrityksen käynnistyminen on iso piristyruiske maaseudun kylämiljöössä.

Vaskiveden kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tapani Heinonen sanoo kylätoiminnan olevan vilkasta. Kesällä toiminta aktivoituu vielä uudelle tasolle kesäasukkaiden saapuessa.

  • Vuosi 2019 on Vaskivedellä juhlien vuosi. Vaskiveden nuorisoseura täytti talvella 100 vuotta, Myllyniemen rantalava ehtii 60 ikään, Tanhulysti ja Kyläyhdistystoiminta täyttää 40 vuotta ja sekakuoro Waskikööri 20 vuotta.
  • Aktiivisesti toimivia yhteisöjä kylällä on monia. Nuorisoseuran ja kyläyhdistyksen lisäksi toimivat vesiosuuskunta, metsästysseura, Osuuskunta Vaskivasu, Vaskiveden osakaskunta ja seurakuntatalon kannatusyhdistys sekä koulun vanhempaintoimikunta.
  • Liikunnanharrastajille on tarjolla urheilu- ja lentopallokentät, uimaranta, leikkipuisto, Vaskitori sekä talvella latuverkosto ja jääkiekkokaukalo.

Myllyniemi vetää

Myllyniemen rantalava on käsite sinänsä. Vaskiveden hevosystäväinseuran vuonna 1959 täysin talkoilla rakentamalla lavalla on tanssittu jo saman vuoden helluntaina. Vuodesta 1965 Vaskiveden nuorisoseura on pyörittänyt tansseja Myllyniemessä. Nuorisoseura osti lavan neljä vuotta sitten hevosystäväinseuralta.

Jussi Helin on nähnyt läheltä Myllyniemen vuodet. Hän on ollut aikanaan rakentamassa lavaa.

  • Myllyniemen lava on yhdellä Suomen kauneimmista rantapaikoista. Lavalla on ollut toimintaa koko sen 60-vuotisen elinkaaren ajan. Pidämme lavan elinvoimaisena, jotta saamme varoja nuorisoseurantalon ylläpitokuluihin.
  • Olemme kunnostaneet lavaa melko reippaasti. Noin vuosi sitten uusimme huopakaton ja lattian, jolloin 59 vuotta palvellut tanssilattia sai uuden koivupinnoitteen.

Myllyniemen lavalla on kesän mittaan viidet tanssit, ja tänä kesänä lisäksi Anne Mattilan konsertti.

  • Aloitamme tanssikauden juhannuksena. Seuraava merkkitapahtuma lavalla on 30.6. järjestettävä Anne Mattilan konsertti. Anne on aloittanut esiintyvän artistin uransa nimenomaan Myllyniemen lavalla 13-vuotiaana.
  • Heinäkuun 6. päivänä ovat lavan 60-vuotisjuhlatanssit, joissa musiikista vastaa Maarit Peltoniemi yhtyeineen. Heinä-elokuun aikana esiintyvät vielä Leif Lindeman, Heidi Pakarinen sekä Plymouth ja Duo Costingtons, Lauri Ala-Nojonen valottaa.

Palveluyrityksistä vetovoimaa

GT Café Virtainportti Vaskivedellä on Johanna Kivelän luotsaama monipuolinen yritys, jossa on kahviopalvelut ja minimarket. Yrityksen palveluihin kuuluu myös polttonesteiden jakelu. GT Virtainportista löytyy laaja valikoima virvokkeita sekä oluenmyynti. Kahvilassa voi nauttia Konditoria Vilénin leivonnaisia. Kevyempään nälkään löytyy täytettyjä patonkeja, hampurilaisia ja pikaruokaa. Kahvilassa on B-oikeudet. Lisäksi myymälässä on saatavana erilaisia päivittäistavaratuotteita.

Virtainportin lisäksi aloitti keväällä Johannan Kesämyymälä.

  • Kesäasukkaille, ohikulkijoille ja kylän asukkaille on monipuoliset valikoimat kesään ja kesänviettoon liittyviä tuotteita, kuten grillit, terassituolit ja runsaasti muita kesään liittyviä tuotteita. Lisäksi tarjolla on omaa tuotantoa olevat laiturit sekä mökit mittatilaustöinä.
  • Kukat ja monet puutarhatuotteet ovat olleet asiakkaiden suosikkeja. Tavoitteena on laajentaa Kesämyymälää, ja tehdä siitä koko perheen pysähdyskohde, Johanna Kivelä sanoo.

Osuuskunta Vaskivasun kesäisin ylläpitämä Kesämakasiini yllättää kävijän monipuolisilla kädentaitajien tuotteilla, elintarvikkeilla, yläkerran vinttikirppiksen tarjonnalla ja kahviopalveluilla.

- Tuotevalikoimat ovat laajentuneet joka kesä. Uusia kädentaitajia ja heidän tuotteita löytyy makasiiniin. Vaskivasu on hyvä kohde tuoda tuotteet esille ja saada ne tunnetuiksi, Heta Perälä Vaskivasusta kiteyttää.

Kahvila RasinTupa toimii entisen talouskaupan tiloissa. Rakennus on saneerattu perusteellisesti kahvila/juhlatilaksi. RasinTuvalla on päivittäin tarjolla kahvilapalvelut sekä monipuoliset makeat ja suolaiset pullat ja leipätuotteet. Perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin on pitsapäivät, kertovat yrittäjät Sari ja Jari Hakkarainen.

RasinTuvalla on anniskeluoikeudet. Yläkerrassa on viisi huonetta mm. kokoustilat ja kabinetti. Rasin Tuvalla järjestetään karaokeiltoja ja vierailevia artisteja käy esiintymässä.

« Takaisin