Timo Ruokolainen Ultratecista, West Coast ATV ry:n sihteeri Tapio Liukonen ja J&J Loukko Oy:n kauppias Juji Loukko hymyilivät kilpaa auringon kanssa Hyypän Könnönkylässä Kauhajoella. ATV-kuskeja ja yleisöä oli paikalla satamäärin, siinä yksi syy hymyyn.  Kuva: Karisamuli Korpela

Timo Ruokolainen Ultratecista, West Coast ATV ry:n sihteeri Tapio Liukonen ja J&J Loukko Oy:n kauppias Juji Loukko hymyilivät kilpaa auringon kanssa Hyypän Könnönkylässä Kauhajoella. ATV-kuskeja ja yleisöä oli paikalla satamäärin, siinä yksi syy hymyyn. Kuva: Karisamuli Korpela

West Coast ATV ry on myös VAPEPAN yhteistyötaho

16.5.2019

Karisamuli Korpela, teksti

Suupohjassa Kauhajoella osoitettaan pitävä ja lähinnä maastomönkijäomistajien perustama, mutta kaikille avoin jo noin 70 jäsenen West Coast ATV ry (wcatv.fi) on alan harrastusta tukeva yhdistys, jonka kuningasajatus on ylläpitää maasto- ja tieliikennemönkijöille reittejä ja harjoituspaikkoja. Lisäksi yhdistys järjestää yhdessä yhteistyötahojensa kanssa esimerkiksi ajotapahtumia, kilpailuja ja koeajotilaisuuksia sekä suunnittelee ja valmistaa reittejä myös matkailualan yrityksille.  

VALEPAN yhteistyöorganisaatiossa

Yksi merkittävä yhteistyötaho on Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu (VAPEPA).

- Meillä on valmiudet toimia mahdollisissa havereissa muun muassa pelastusmiehistön ja -kaluston kuljetusyksikköinä vaikeissa maastoissa. Samalla lailla huolehdimme muonituksista ja mahdollisista potilaskuljetuksista vastaavissa tilanteissa, kertoo yhdistyksen sihteeri Tapio Liukonen.

Ollaan Kauhajoella Hyypän Könnönkylässä sijaitsevalla soramontulla, jossa on toista kertaa esillä yhdistyksen järjestämän Megamayhem -koeajotilaisuuden varikko ja alan laitteiden esittelypaikka myös monisatapäiselle yleisölle, jolle tilaisuus oli vapaa.

- Tämä on kiintopisteemme, josta on  hyvä lähteä reiteille, joita meillä on yhteensä jo yli sata kilometriä ja lisää on tulossa tänäkin kesänä, ylpeilee Liukonen aivan asiasta.

- Uudet reitit rakennetaan lähinnä Honkajoen suuntaan, hän lisää. 

Samalla varikkoalueella on asiasta viidenteen myös höylätystä ponttihirrestä valmistettu kota, joka on lähinnä kelkkailijoiden käytössä talvisin. Kodan ovat rakentaneet mainitun sora-alueen omistaja Juha ”Jaska” Koivisto-Kokko, E-P:n Elementtirakenne, Loukko.com, Värimarket, Citymarket Kauhajoki sekä NJB-Works.

Ultratec Petäjävedellä

Pari viikkoa sitten järjestetyssä kaikille avoimessa koeajo-/ näyttelytilaisuudessa oli alan tuotteita esillä huomattavasti enemmän, kuin ensimmäisessä tapahtumassa viime vuonna. Sana oli kiertänyt ja nyt mukana oli monia kansallisia ja jopa kansainvälisiä yhtiöitä tai niiden edustajatahoja paikallisten lisäksi.

Yksi tällainen oli Petäjävedellä toimiva Ultratec (ultratec.fi), joka valmistaa oikeastaan kaikkea, mitä ATV-laitteella (mönkijä) ja/tai moottorikelkalla voi perässään vetää.

- Nämä ovat jonkinlainen vastaveto esimerkiksi Kiinan tuonnille, kertoo Ultratecin Timo Ruokolainen.

- Jälleenmyyjänä tiedän tämän asetelman tuomat edut, jatkaa kauppias Juji Loukko J&J Loukko OY:stä (loukko.com).

- Kun paketti tulee ulkomailta, kaikki on siinä. Mutta jos tarvitset jotain varaosaa tai lisäosaa, sen hankkiminen on hankalaa ja kallista. Kotimaisella tuotteella on sekin etu, että soitto tehtaalle riittää ja saat mitä tarvitset, hän teroittaa asian tiimoilta.

- Meillä on tosiaan mahdollisuus valmistaa näihin laitteisiin tilauksesta lisäosia. Mutta näissä erikoistapauksissa asiakkaan pitää kyllä ymmärrettävästi antaa hieman aikaa, vahvistaa tuotekehityksestä ja tuotannosta vastaava Hannu Ruokolainen tehtaalta.

- Tällä hetkellä jälleenmyyjiä Suomessa ja ulkomailla on noin sata, hän jatkaa kertoen vientiä olevan jo 15 maahan.  

« Takaisin