Kuvassa Wanhat Wehkeet automuseo, jossa muun muassa Lasosen itse entisöimiä menopelejä.

Kuvassa Wanhat Wehkeet automuseo, jossa muun muassa Lasosen itse entisöimiä menopelejä.

Wanhat Wehkeet monipuolinen kulttuurikeidas

15.7.2015

Kuvassa Wanhat Wehkeet automuseo, jossa muun muassa Lasosen itse entisöimiä menopelejä.

Karstulassa toimiva Wanhat Wehkeet on oikea kulttuurikeidas matkalaisille. Yrittäjä Jari Lasonen on muokannut puolisonsa Merja Välilehdon kanssa vanhasta perunajauhotehtaasta toimivat juhlatilat. Rakennus pitää sisällään laadukkaat hotellitilat ja ravintolapalvelut yökerhoineen sekä keilahallin. Mainio matkailualue palvelee niin karavaanareita kuin mökkivieraita ja katettu kesäteatteri tarjoaa mainiot puitteet kesäteatterielämyksiin.

Yrittäjyys elämäntapana

Aiemmin muun muassa rakennusalalla toiminut Jari Lasonen on pyörittänyt Wanhoja Wehkeitä  puolisonsa kanssa 11 vuotta.

- Yritystoiminta on tällä hetkellä meille elämäntapa ja mukava sellainen. Yrittäminen täyttää päivät melko tarkasti. Jälkipolveakin on siirtymässä mukaan yritykseen ja se  antaa uskoa tulevaisuuteen, miettii Lasonen.

Wanhat Wehkeet onkin tätä nykyä  yritys, joka tarjoaa monenlaisia palveluita, joista jokainen voi löytää omansa.

- Palvelut  täydentävät toinen toisiaan. Kaikki osiot ovat käytössä tasapuolisesti ja se onkin ollut yrityksen toiminta-ajatus. Aina täytyy olla valppaana ja kehittää toimintaa, tietää Lasonen.

Karaoke, yökerho ja teatteri vetävät matkailijoita

Wanhat Wehkeet on uudistunut kysynnän mukaan suositulla karaokella ja yökerho Winyylillä. Molemmat palvelut onkin  otettu hyvin vastaan ja ne ovat lisänneet myös Myllyjoki Campingin käyttöastetta sekä ruokapalveluita. Kesäteatterikin on uudistunut ja vetää matkailijoita.

- Ajatuksemme on tarjota monipuolista teatteria. Esimerkiksi tänä kesänä aloitimme lastenteatterin Ninni Kettuli ja Ystävät pulassa - näytöksillä kesäkuussa. Juhannuksen jälkeen alkoi Matti ja Liisa näytelmä. Näytelmää tähdittävät Anna-Maija ja Kunto Ojansivu, joiden kanssa yhteistyö on saumatonta. Näytelmää esitetään 1.8 saakka. Se pohjautuu Juhani Ahon romaaniin Rautatie ja on lämminhenkinen komedia ukosta ja akasta, jotka lähtevät katsomaan suurta ihmettä. Se on saanut loistavan vastaanoton mahtavine näyttelijäsuorituksineen, kehuu Lasonen.

Lasosen mukaan elokuussa areenan valtaa vielä Mielensäpahoittaja ja poika.

- Se on iskevä tragikomedia jäärästä, jonka mieltä ei hevin muuteta. Tässä näytelmässä esiintyvät Erkki Teittinen ja Jussi Rekonen. Näytelmää esitetään 4-16.8.

Monipuolinen Camping -alue

Kesälomalaiset viihtyvät paitsi näytelmien parissa, myös vuonna 2014 avatulla Camping -alueella, joka on kasvanut vauhdilla Myllyjoen varteen museorakennuksen taakse.

- Meillä on korsusauna, lämmitetty uima-allas ja tämän kesän hitti on telttasauna, myhäilee Lasonen, osoittaen lasten kansoittamaa uima-allasta, samalla kun näyttää telttakankaan suojissa olevia komeita lauteita ja kuumaa kiuasta.

Yritystä voi Lasosen mukaan aina kehittää ja uusia visioita onkin jo valmiina.

- Asioita toteutetaan pikkuhiljaa.  Moni vieras ihmettelee rohkeutta, jolla yritys on laajennettu ja kehitetty vaikka emme olekaan kasvukeskuksen sisällä. Asiakkaiden positiivinen kokemus tuo heidät uudelleen ja he viestittävät paikasta ystävilleen, iloitsee Lasonen ja toivottaa kaikki tervetulleiksi Wanhoihin Wehkeisiin.

 

 

« Takaisin