Olohuoneeseen sopii esimerkiksi vankkaan suosioon noussut Hattara-matto.

Olohuoneeseen sopii esimerkiksi vankkaan suosioon noussut Hattara-matto.

VM Carpet tarjoaa hurjia alennuksia

5.9.2019

Tomi Olli

Suomen suurimman mattojen valmistajan VM Carpetin poistopäivä järjestetään jälleen perjantaina 20. syyskuuta. Lappajärven Karvalassa sijaitseva myymälä avautuu kello kaksitoista, ja ostoksia voi tehdä aina iltayhdeksään saakka. Kävijöitä ilahduttavat varmasti myös hurjan tuntuvat alennukset sekä kahvi- ja mehutarjoilu. Idea vuonna 2015 käynnistyneeseen tapahtumaan syntyi toimitusjohtaja Harri Viita-ahon mukaan yhteistyöstä Luhdan kanssa.

- He järjestivät eri puolilla Suomea pop up –myyntitapahtumia, joissa olimme mukana. Samalla syntyi idea rakentaa aivan oma konsepti, ja siitä homma lähti käyntiin.

- Pari ensimmäistä tapahtumaa toteutettiin Karvalan nuorisoseuralla, minkä jälkeen siirryttiin omiin tiloihimme. Poistopäivä onkin osoittanut erittäin suosituksi myyntitapahtumaksi, sillä kävijöitä on ollut joka kerta satoja, Viita-aho kertoo.

Tunnelman tuoja
Matot tuovat huoneeseen haluttua tunnelmaa, ja ne myös suojaavat lattiaa ja auttavat pitämään sitä siistinä. Yksi maton tärkeimmistä tehtävistä sisustuksessa on jäsentää tilaa ja koota huonekalut yhteen, minkä vuoksi maton on oltava riittävän suuri.Myyntiassistentti Merja Sillanpään mukaan Suomessa on kuitenkin totuttu käyttämään melko pieniä mattoja.

- Etenkin uusissa taloissa on pal­jon avaraa tilaa, milloin matto saa olla reilun kokoinen. Liian pieni matto tekee tilasta ahtaan o­loisen, kun taas suuri matto vastaavasti avartaa.

Erityisesti ruokailuryhmän alle kannattaa valita riittävän suuri matto, jonka tulisi olla selvästi pöydän kantta suurempi.

- Suosituksena on, että tuolivaraa on pöydän molemmilla puolilla vähintään kuusikymmentä senttiä. Näin tuolien jalat pysyvät ma­tolla eivätkä maton reunat hankaudu.

Sohvaryhmän maton on hyvä olla selkeästi isompaa sohvaa leveämpi, milloin ilmeestä tulee
yht­enäinen ja tyylikäs.

- Matto tulisi sijoittaa siten, että maton reunat jäävät noin kymmenen senttia sohvan reu­nasta tai siten, että reuna menee selkeästi sohvan etujalkojen alle.

- Mikäli istuinryhmä on keskellä huonetta, voivat kalusteet myös olla kokonaan maton päällä. Riittävän iso matto kokoaa sohvaryh­män ja tekee tilasta avaran näköisen, Sillanpää muistuttaa.

Myös makuuhuoneeseen
Käytävämatot on perinteisesti totuttu ostamaan kahdeksankymmentä senttiä leveänä. Käytäviä on kuitenkin hyvin eri levyisiä, mikä pitäisi ottaa huomioon mattoa valittaessa.

- Kapea soiro keskellä käytävää ei näytä hyvältä. Maton ei kuitenkaan tarvitse mennä seinästä seinään, vaan seinän ja maton väliin on hyvä jättää lattiaa näkyviin, milloin se muodostaa kehyksen matolle.

- Mikäli eteinen on hyvin pitkä, kannattaa valita kaksi erillistä mattoa, milloin ne lyhentävät tilaa, kun niiden väliin jätetään noin kolmenkymmenen sentin rako. Jos käytävässä on leveämpi kohta, siihen voi valita leveämmän tai vaikka pyöreän ma­ton.

Sillanpään mukaan Suomessa on ryhdytty suosimaan tyyliä valita iso matto makuuhuoneeseen.

- Iso matto makuuhuoneessa luo saman ryhmää kokoavan vaikutelman kuin olohuoneessakin. Isoa mat­toa makuuhuoneessa käytettäessä, on se hyvä mitoittaa siten, että matto tulee vuoteen reunoilta ja jalkopäästä yli ainakin kuusikymmentä senttiä

« Takaisin