Pyöräilyreittien ansiosta lajin harrastajamäärät lisääntyisivät ja liikenneturvallisuus paranisi.

Pyöräilyreittien ansiosta lajin harrastajamäärät lisääntyisivät ja liikenneturvallisuus paranisi.

Visit Lakeudessa käyntiin pyöräilyreittien suunnittelu

26.8.2021

Tänä kesänä Visit Lakeus käynnisti Etelä-Pohjanmaan pyöräilyreittien suunnitteluhankkeen, jonka tavoitteena on suunnitella useita retkipyöräilyyn soveltuvia reittejä maakuntaan. Suunnittelussa hyödynnetään olemassa olevia pyöräily- ja maastopyöräilyreittejä.

Pyöräilyharrastus on jo pitkään ollut suosittu ja merkittävä laji muualla Euroopassa ja nyt myös Suomessa eri alueilla on havahduttu pyöräilyreittien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Visit Lakeus Oy:n toimitusjohtaja Tuula Lahden mukaan Etelä-Pohjanmaalla ei ole aiemmin toteutettu maakunnan laajuudessa pyörämatkailua kehittäviä toimenpiteitä. ”Nyt on hyvä hetki tarttua epäkohtaan ja saada aikaan myös meidän maakunnasta kiinnostavia reittejä” toteaa Lahti. 

Hankkeen ohjausryhmän jäsen, Ride Etelä-Pohjanmaa ry:n varapuheenjohtaja Jussi Teppo näkee hankkeen erittäin ajankohtaisena ja toivoo sen innostavan pyöräilyn pariin lisää harrastajia matalalla kynnyksellä. “Hanke on erittäin ajankohtainen maakunnassa tuomaan helpommin saataville pyöräreittejä sekä paikallisille että turisteille.

Hanketta vetää projektipäällikkö Kreetta Luoma, jonka tehtävänä on luoda asukkaiden, asiantuntijoiden ja harrastajien kanssa pyöräreitit maakuntaan. ”Paikallisten asukkaiden ja olemassa olevien reittien käyttäjien panosta tarvitaan, että saadaan toimivia ja kiinnostavia reittejä, sellaisia, jotka kiinnostavat myös matkailijoita. Ja reittejä suunnitellaan nimenomaan meille ns. tavispyöräilijöille, emme mene metsäpoluille, mutta metsissä ja pelloilla kulkevat tiet kiinnostavat.”

« Takaisin