Haastattelupäivänä asiakkaita palvelemassa olivat (vas.)Sami Hakala, Janne Vainionpää, Harri Vuorinen, Tiina Mäntylä ja Tuomo Väli-Torala

Haastattelupäivänä asiakkaita palvelemassa olivat (vas.)Sami Hakala, Janne Vainionpää, Harri Vuorinen, Tiina Mäntylä ja Tuomo Väli-Torala

Virtain K-Raudan toimitilat ovat laajentuneet reippaasti

16.5.2019

Taisto Järvinen

K-Rauta Virrat on laajentanut toimitilojaan reippaasti viimeisten vuosien aikana. Reilu vuosi sitten valmistui uusi varastohalli. Tämän kevään uudistuksen kohde on puutarhamyymälä. Noin 400 neliömetrin laajennusten jälkeen Virtain K-Raudan myymälätilat ovat yhteensä 1500 neliömetriä.

Kauppias Pekka Väli-Torala sanoo viimeisimmän uudistuksen, Viherpiha -puutarhamyymälä valmistuneen oikea-aikaisesti.

  • Avasimme puutarhamyymälän hieman normaalia aikaisemmin, jo huhtikuun puolivälissä, kun saimme uudet, isot tilat valmiiksi. Nyt voimme tuoda esille huomattavasti aikaisempaa laajemmat tuotevalikoimat. Uudistuksen johdosta olemme saaneet asiakkailta runsaasti myönteistä palautetta.
  • Vanhan puutarhamyymälän tiloihin avasimme ehkä yhden Suomen suurimmista Stiga -ruohonleikkuri ja puutarhakone -myymälän, josta löytyy lähes koko Stiga-mallisto heti mukaan asiakkaalle.

Viherpihan vastaava Karoliina Kontula sanoo ihmisillä olevan kiinnostus pihojen kunnostuksiin. Hän arvioi ympäristöasioiden ja niistä käytävien keskustelujen ja televisio-ohjelmien vaikuttavan osaltaan siihen, että pienetkin pihat halutaan kunnostaa.

  • Viherpiha-myymälästämme löytyy kasveja laidasta laitaan. Pyrimme pitämään laajat valikoimat kukkia ja hyötykasveja. Kasveista kaikki mahdolliset tulevat kotimaisilta taimitarhoilta. Laadukkaiden kasvien lisäksi aurinko on hyvä kasvien myyntimies puutarhamyymälässä.
  • Kesäkeittiöt ovat suosiossa ja niihin tarvitaan grilli, niinpä grillit ovat kevään hittituotteita. Meiltä löytyy grillejä moniin tarpeisiin. Kaasugrillit menevät hyvin, ja hiiligrillien suosio on kasvanut. Erilaiset valmiit valurautaiset ja betonikivistä valmistetut pihanuotiot ovat myös monien suosikkeja.

Viherpihan vahvuuksiin Virroilla luetaan myös erikoisliikkeen palvelu ja tunnelma. Liikkeessä multa- ja lannoitesäkit autetaan auton kyytiin.

Rakentaminen vilkastuu

Rakentamisen sektorilla eletään keväällä vilkkaampaa aikaa. Virroilla tilanne on kohtuulisen hyvä, kun tänä vuonna rakennetaan muutamia uusia omakotitaloja, vanhemmissa taloissa tehdään korjausrakentamista ja loma-asuntoja kunnostetaan.

Sami Hakala K-Raudasta sanoo, että 30 – 40 vuotta sitten rakennetuissa taloissa tehdään merkittävästi korjausrakentamista, etenkin kylpyhuoneiden ja saunojen osalta.

  • Ikääntyneiden talojen ja loma-asuntojen korjausrakentaminen on hyvä tehdä ajoissa, jotta remontin hintalappu jäisi maltilliseksi. Rakentamisen töihin löytyy Virroilla muutamia huipputason ammattimiehiä. Me voimme saattaa rakentajat ja työvoimaa tarvitsevat kohtaamaan.
  • Loma-asukkaat ovat iso voimavara Virtain elinkeinoelämään ja myös meille. Loma-asunnoille tehdään remontteja ja rakennetaan terasseja. Puutavaran, etenkin kestopuun menekki on kasvanut meillä merkittävästi. Samoin menee tavaraa perusrakentamiseen.

Teijo Härkönen Lantmännen Agrosta Virroilta sanoo maatalouskonekaupan sujuneen jo talvella ja sesongin jatkuvan. - Pelto- ja metsäkoneita sekä klapintekokoneita on myyty kivasti.

Pekka Väli-Torala muistuttaa, että Virtain K-Raudan piha-alueella järjestetään Pihalla-tapahtuma perjantaina 24.5. Tällöin piha-asioita ja -tuotteita ovat esittelemässä edustajat mm. Keskolta, Biolanilta, Kekkilästä ja Jitalta.

- Jätevesijärjestelmien ajan tasalle rakentamisia on paljon tekemättä, ja aika niiden toteuttamiseen käy vähiin. Nyt on korkea aika aloittaa uudistushankkeet, Väli-Torala evästää.

 

K-Rauta Virrat

Meijeritie 16

34800 Virrat

020 779 0285

www.k-rauta.fi

« Takaisin