Pian selviää, juhliiko Virkiä halliturnauksessa.

Pian selviää, juhliiko Virkiä halliturnauksessa.

Virkiä hioo kynsiään

8.2.2018

Pian selviää, juhliiko Virkiä halliturnauksessa.

Tomi Olli

Viime kaudella naisten Superpesiksen SM-pronssin napannut Lapuan Virkiä uudistui täksi kaudeksi monilta osin. Myös pelinjohtokaksikko loi nahkansa, nyt pelaajia ohjeistavat Koskenkorvan Urheilijoista saapunut Tomi Niskanen ja Vimpelin Vedossa kakkospelinjohtajana toiminut Jussi Haapakoski.

Tomi Niskasen mukaan uuden joukkueen ensimmäiset kuukaudet ovat olleet työntäyteisen positiivisia.
- Olemme leireilleet loppusyksystä alkaen koko joukkueella kuusi kertaa, mikä on vuodenaikaan nähden suhteellisen paljon. Lisäksi viikkoharjoitukset ovat pyörineet lähialueilla asuneille säännöllisesti.

- Halusimme nimenomaan tiiviin aloituksen, sillä uudelta joukkueelta ja valmennukselta kestää aikansa oppia toistensa tavoille. Olemme mielessäni onnistuneet tässä tavoitteessa erinomaisesti, Niskanen pohtii.

Virkiä on leireillyt viikonloppuisin Lapuan Patruuna-Areenassa, joka tarjoaa Niskasen mukaan kiitettävät olosuhteet talviharjoittelulle.
- Täysimittainen halli mahdollistaa poikkeuksellisen hyvän ympäristön pelillisten asioiden läpikäymiseen sekä tietysti normaaliin talviajan harjoitteluun. Lapualla ovat tässä suhteessa asiat erinomaisesti.

 

Halliturnaus edessä

Niskanen iloitsee, että harjoituksissa on alkanut vähitellen paljastumaan Virkiän tunnuselementti, pelinaisten luonne. Lisää signaaleja on nähtävissä tulevana viikonloppuna pelattavassa SM-hallialkuturnauksessa.

- On upea asia päästä näkemään pelien kautta missä mennään. Vaikka on turha odottaa kaiken olevan heti valmista, olemme asettaneet hallipeleihin pieniä tavoitteita, joita lähdemme pikkuhiljaa ajamaan sisään.

- Hallipeleissä tulostavoite ei saa ohjata liikaa tekemistä. On silti selvää, että haluamme lopputurnaukseen, ja myös menestyä siellä. Koko ajan on kuitenkin katsottava tulosten taakse, ja pidettävä jokapäiväinen tekemisen taso riittävän korkeana, Niskanen summaa.

Lohko A. Lapua 11.2, Patruuna-Areena
Kello 11.00  Lapua-Kempele
Kello 13.30 Kempele-Oulu 
Kello 16.00 Oulu- Lapua

Lohko B Pori, 24.2, Karhuhalli
Kello 10.00 Lappajärvi-Pori
Kello 12.30 Seinäjoki-Lappajärvi
Kello 15.00 Pori-Seinäjoki

 

Lohkovoittajat selviävät 10.3. Tampereella pelattavaan neljän joukkueen SM-hallilopputurnaukseen.

« Takaisin