”Ei meitä surulla ruakita, se on ilo joka elättelöö” Kuva: Jussi Asu

”Ei meitä surulla ruakita, se on ilo joka elättelöö” Kuva: Jussi Asu

Virkavalta valtaa seurantalon

7.2.2019

Mitä tapahtuikaan kun Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajat ja Töysän Nuorisoseuran Kruunuhäätanssijat kohtasivat Saariselän Kaunispäällä? Mentiinkö yhdessä pirätyspolokkaa? Ja kuinkas kävikään piikojen, renkien, häjyjen ja kenkkäreiden sahtihaarikoineen? Hälytettiinkö yleinen liikekannallepano vai hajaannutettiinko koko kruunuhääryhmä? Ei tokikaan, vaan istuttiin pöydän ääreen ja ryhdyttiin ideoimaan yhteistyötä. Minkälainen tapahtuma saataisiin aikaiseksi kahden erilaisen ryhmän voimalla? Toiset ovat arvokkaita ja ryhdikkäitä kuorolaulajia virkapuvuissaan toiset taas….no joo… ainakin hyviä tanssijoita. Ryhmissä on kuitenkin jotain samankaltaisuutta: eteläpohjalaista ylpeyttä omasta tekemisestään ja hyvä porukkahenki. Ja kun toiset laulavat ja toiset tanssivat, eteläpohjalainen kateuskaan ei häiritse.

Ensimmäisen yhteistyön tuloksena syntyy kaiken kansan iloinen illanvietto, jossa esitetään kuorolaulua ja kruunuhäätansseja limittäin, lomittain ja vuorotellen. Lopuksi myös yleisö pääsee tanssimaan. Nyt siis kaikki todistamaan ainutlaatuista, poikkitaiteellista yhteistyötä.

Tervetuloa Töysän Nuorisoseuralle lauantaina 16.2. klo 19:00. Ohjelma alkaa klo 19, jonka jälkeen tanssit tahdittaa Duo Dosett. Jotta yleisö saa tanssia koko illan, väliajalla tanssittaa Reijo Niemisen orkesteri. Liput 10 euroa. Lippuja saa ostaa myös ennakkoon kruunuhäätanssijoilta.

« Takaisin