Mirva Uusitalo (vas.), Raija Perkkalainen, Mauno Puotinen ja Jonna Lappinen suunnittelivat tulevaa ohjelmaa.

Mirva Uusitalo (vas.), Raija Perkkalainen, Mauno Puotinen ja Jonna Lappinen suunnittelivat tulevaa ohjelmaa.

Vireä nuorisoseura

8.3.2018

Mirva Uusitalo (vas.), Raija Perkkalainen, Mauno Puotinen ja Jonna Lappinen suunnittelivat tulevaa ohjelmaa.

Tomi Olli

Evijärven Alapään nuorisoseura toimii vireästi. Monipuolisessa kattauksessa on aktiivisesti mukana noin kahdeksankymmentä henkeä. Tärkeä tulonlähde nuorisoseuralle ovat siellä järjestettävät tanssit. Nuorisoseuran sihteerin Raija Perkkalaisen mukaan mukavia iltoja on luvassa pitkin kevättä ja kesällä.

- Seuraavaksi yleisöä viihdyttävät 24.3. Tiina & The Best Men ja. 7.4. Guns Rosor. Kesällä taas luvassa on useita Mantamyrsky-nimen alla kulkevia tanssi-iltoja. Kävijöiden ei tarvitse myöskään olla nälässä tai janossa, sen varmistavat, grilli, kahvio ja B-oikeuksilla varustettu ravintola, Perkkalainen sanoo.

Evijärven Alapään nuorisoseuran tanssi-illoilla on pitkät perineet, ne käynnistyivät vuonna 1980. Nuorisoseuran puheenjohtaja Mauno Puotinen laskee yleisöä olleen paikalla parhaimmillaan reilut tuhat henkeä.

- Silloin oli enemmän vipinää kuin nyt. Talvella kävijämäärä on sadan hengen tienoilla ja kesällä parinsadan. Pääosa kävijöistä tulee noin sadan kilometrin säteeltä, Puotinen sanoo.

 

Paljon muutakin

Evijärven Alapään nuorisoseuraa voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin kuten häihin ja kokouksiin. Tarjoilua helpottaa samoissa tiloissa oleva keittiö.

- Tilavassa salissa voidaan myös järjestää konsertteja, joita onkin koettu useita. Siellä on myös mainio mahdollisuus harrastaa erilaista liikuntaa, Perkkalainen listaa.

Nuorisoseurassa toimii nuorisotiimi, jonka aktiiveina operoivat Jonna Lappinen sekä Mirva Uusitalo.

- Olemme järjestäneet muun muassa lapsille ja nuorille suunnattuja discoja. Kevään aikana toteutamme ainakin 27.4. naamiaispäivän sekä toukokuussa kansainvälisen ruokapäivän, Lappinen kertoo.

Toimiminen aktiivisessa nuorisoseurassa liittää lapsia ja nuoria mukaan kylän tapahtumiin.

- Se on tärkeää. Meillä on kokonaisuudessaan erittäin mainio yhteisö, missä on mukava touhuta monenlaista. Ryhmässä miettien syntyy myös uusia ideoita elävöittämään nuorisoseuraa entisestään, Uusitalo sanoo.

Jonna Lappinen toivoo mukaan uusiakin kasvoja. Hän myös muistuttaa asiasta, joka on askarruttanut joidenkin mieltä.

- Nuorisoseurassa ei tarvitse osata tanssia, sillä toimintamme on hyvin monipuolista, Lappinen hymyilee.

« Takaisin