Markku Hylkilä johtaa Vimpelin Vedon ensi viikonloppuna kultajahtiin.

Markku Hylkilä johtaa Vimpelin Vedon ensi viikonloppuna kultajahtiin.

Vimpeli hakee kultaa

14.3.2019

Tomi Olli

Vimpelin Veto hamuaa ensi viikonloppuna Kuopiossa pelattavasta hallipesäpallon SM-lopputurnauksesta kultaa. Muut joukkueet huipentumassa ovat Hyvinkään Tahko, Joensuun Maila sekä Kempeleen Kiri. Vedon pelinjohtajan Markku Hylkilän mukaan joukkueen tavoite on palata matkalta kirkkaimmat mitalit kaulassa.

- Mestaruus on luonnollisesti päämäärä. Silti erittäin tärkeä painopistealue on pelin kehittäminen kesän otteluja ajatellen, eli tulevat kaksi peliä palvelevat mainiosti tätä tarkoitusta, Hylkilä sanoo.

Hylkilä on tyytyväinen suojattiensa talvikauden tekemiseen, harjoituksissa on tehty töitä isolla sydämellä.

- Ringissämme on kaksikymmentä pelaajaa, joista ainakin viisitoista tulee esiintymään ensi kesän peleissä. Onkin suuri vahvuus, että meillä riittää materiaalia.

- Joukkueemme on kokonaisuudessaan mainio sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Tämä näkyy myös pukuhuoneen sekä bussin jutuissa, eli tarinaa tulee hyvin eri näkökulmista, Hylkilä hymyilee.

 

Kehittämistä riittää

Vaikka Vedon talvikausi on sujunut hyvin, riittää pelissä luonnollisesti paljon kehitettävää. Hylkilä toivoo erityisesti laadukkaampaa tekemistä sisäpeliin.

- Se on painopistealue, sillä sisäpeli on hieman tökkinyt. Kun se kohenee, saamme automaattisesti hommaa pyörimään paremmin peräkkäisten onnistumisten kautta. Koska myös merkkipeli uudistui, on siinäkin edelleen hiomista.

- Kaipaan lisää ratkaisuvaihtoehtoja niin vaihtotilanne- kuin takatilannepelaamiseen. Meillä on huippuetenijöitä, jonka vuoksi kotiutuksiin täytyy saada edelleen lisää haastolyöntivalikoimaa, Hylkilä pohtii.

Ensimmäistä kauttaan Vetoa luotsaava Hylkilä sanoo viihtyneensä Vimpelissä erinomaisesti.

- Vimpeli on varmasti paras paikka pesäpallon osalta, minulla ei ole kuin positiivista sanottavaa. Koko kunnassa on vahva yhteisöllisyys, joka näkyy myös kannattajien pyyteettömänä tukena ja apuna erilaisissa tehtävissä.

« Takaisin