Ville Haapasalo Puumalan kioskillaan.

Ville Haapasalo Puumalan kioskillaan.

Ville Haapasalon Hatsapuri valloittaa suomalaiset

15.7.2021

Vivi Triballi

Näyttelijä ja juontaja Ville Haapasalo myy ympäri Suomea georgialaista hatsapuri-leipää ja valloittaa monen suomalaisen makumaailman.  Puumalan satamasta kesällä 2020 alkunsa saanut Hatsapuri-kiertue jatkuu ja täydentyy koko kesän avoinna olevilla myyntipisteillä. Avoinna ovat muun muassa Puumala, Tuuri, Punkaharju, Heinola, Kangasniemi, Turku, Pori, ja Oulu. Kiinteiden 16 myyntipisteen ohella kiertäviä myyntipisteitäkin on viisi. Lisäksi löytyy yrittäjiä jotka myyvät Haapasalon tuotteita.

 Perinteinen kansallisruoka

Hatsapuri (georgiaksi hatsa tarkoittaa juustoa ja puri leipää) on georgialainen kansallisruoka, jolla on perinteet 5000 vuoden ajalta.

  • Leipä sisältää noin puolet painostaan täyteläistä ja suolaista sulguni-juustoa ja puolet makeahkoa ja hennosti hapanta maitoon leivottua vehnäleipätaikinaa, Ville selittää ja kertoo että valikoimista löytyy myös lihainen vaihtoehto.

Haapasalo haluaa käyttää kotimaisia raaka-aineita.

  • Valio tekee meille nykyään tuotteeseen kuuluvat juustot. Sulguni juusto on kuin halloumin ja mozzarellan sekoitus, valottaa yrittäjä ja myöntää olevansa ylpeä, että voi käyttää kotimaisia raaka-aineita.

Haapasalo löysi hatsapurin aikanaan sattumalta, ollessaan itänaapurissa, missä kaikesta oli tuolloin puutetta.

  • Minulla oli kova nälkä ja eksyin kellariloukkoon, koska aistin sieltä hyvät tuoksut. Siellä tehtiin hatsapuria ja selitin sanakirjaa apuna käyttäen, että halusin syötävää. Silloin en tiennyt, että paikka oli georgialaisen mafian oma paikka, jossa eivät ulkopuoliset käyneet. Sain syötävää ja matkan varrella selvisi mikä se paikka oli. Seuraavat kuukaudet kävin siellä päivittäin syömässä ja päätin, että jos joskus lähden ravintola-alalle, tarjoan georgialaista ruokaa, kertoo Ville Haapasalo.

Tuttu ääni

Ville Haapasalo on monien projektien mies ja monet tunnistavat hänet televisiosta, jossa hänet on nähty kiertelemässä niin maailmalla kuin kotimaassa. Myös hatsapuri vie miestä ympäri maata.

  • Kierrän alkuviikot myyntipaikkoja ja loppuviikot olen Puumalassa, kertoo Haapasalo ja paljastaa, että uusia tuotteita on tulossa valikoimiin lähitulevaisuudessa.

Kun Haapasalon myy hatsapuria, on jonossa porukkaa ja silloin tällöin kuuluu myös kommentteja perheen pienimmiltä.

  • Olen kuullut lasten suusta, että miten Muumipappa voi ajaa pakettiautoa tai Muumipapalla on vääränlainen hattu, myhäilee Muumipapan äänenä nykyään näyttelevä Haapasalo ja kertoo olevansa ylpeä Muumipapan roolistaan.

Haapasalo pitää fantastisena sitä, että suomalaiset ovat alkaneet tutustua omaan maahansa ja kehottaakin lomalaisia kiertämään kaunista kotimaataan ja toivottaa kaikki tervetulleeksi hatsapur -pisteille nälän yllättäessä tai vaikkapa Tuurin ostoskylään tultaessa.

« Takaisin