Juha Louko, Mikko Vuorenmaa, Joni Hautala ja Pentti Louko palvelevat asiakkaita Alavuden Kumi Oy:ssä Alavudella.

Juha Louko, Mikko Vuorenmaa, Joni Hautala ja Pentti Louko palvelevat asiakkaita Alavuden Kumi Oy:ssä Alavudella.

Viimeistään nyt on hyvä aika asentaa autoon talvirenkaat

27.10.2016

Juha Louko, Mikko Vuorenmaa, Joni Hautala ja Pentti Louko palvelevat asiakkaita Alavuden Kumi Oy:ssä Alavudella.

  • Säätilan kylmeneminen sekä pelko tienpinnan jäätymisestä ja lumisateesta vauhdittavat ”rengasrumbaa”

Taisto Järvinen

Rauhallisesti etenevä syksy on tehnyt talvirenkaiden vaihtokaudesta kohtuullisen pitkän. Viime viikonvaihteen nolla-asteen ulkolämpötila ja paikoitellen hieman räntä-tihkua tuonut sade antoivat toki lisää kierroksia ”rengasrumbaan”.

Pentti Louko Alavuden Kumi Oy:stä sanoo talvirenkaiden vaihdon käynnistyneen jossain määrin jo lokakuun alkupuolella. Lisää kierroksia rengastöihin on tullut sitä mukaa, kun on lähestytty loka-marraskuun vaihdetta.

  • Pitkä renkaidenvaihtosesonki on sikäli hyvä asia, että varsinaista ruuhkaa ei vielä tämän viikon alkuun mennessä ole ilmennyt. Tuollainen jopa puolentoista kuukauden pituinen vaihtojakso sopii tälle alalle oikein hyvin. On selvää, että talven lähestyessä tahti kiihtyy.

  • Virallisesti talvirenkaiden aika alkaa jo ensi viikon alussa, ja marraskuun aikana talvipyörät pitää asentaa kaikkiin aitoihin.

  • Pääasia ilman muuta on se, että ihmiset liikkuvat autoilla mahdollisimman turvallisesti ja ilman renkaista johtuvia vaaratilanteita. Hyvät renkaat ovat merkittävä liikenneturvallisuuden lisääjä sekä talvella että kesällä ja etenkin niiden välikausina, pian 17 vuotta rengasalan yrittäjänä toiminut Pentti Louko sanoo.

Jokainen autoilija tietää, että nopea sään viileneminen ja siihen mahdollisesti liittyvä sateen uhka asettavat haasteita renkaille ja ajotaidolle. Riskejä on myöhäissyksyllä turha ottaa, joten oman ja muiden tiellä liikkuvien turvallisuuden näkökulmasta ovat ajoissa vaihdetut hyväkuntoiset talvirenkaat oikea ratkaisu.

Nastojen suosio pitää

Monet rengasliikkeeseen matkaavat pohtivat jo ennakkoon, nastat vai kitkat. Molemmat sopivat talviliikenteeseen, ja molemmilla on hyvät puolensa. Pentti Louko sanoo nastarenkaiden pitävän pintansa edelleen, joskin kitkarenkailla on kannattajansa.

  • Myymistämme talvirenkaista noin 85 prosenttia on nastoitettuja. Kitkarenkaiden suosio on hieman lisääntynyt, mutta ne ovat edelleen selkeästi rengaskaupassa vähemmistönä. Pääasia on, että renkaat ovat hyväkuntoiset, niinpä esimerkiksi nastarenkailla ei ole hyvä ajaa kolmea talvea kauemmin.

  • Mieltymykset ja ajotapa vaikuttavat rengasvalintaan. Onhan uuden nastarenkaan pito varsin hyvä. Kitkarengas puolestaan on käytännössä äänetön, ja kitkat voi useinkin vaihtaa alle hieman aikaisemmin ja niillä voi ajaa keväällä ehkä pitempään.

Alavuden Kumin kokonaisvaltaiseen rengastarjontaan ja -palveluun kuuluvat henkilö- ja pakettiautojen sekä raskaankaluston ja teollisuuden käyttämien koneiden ja laitteiden renkaat ja asennuspalvelu.

Merkittävä palvelu yrityksellä on rengashotelli. Liikkeen tiloissa on nykyisin säilytyksessä noin 160 rengassarjaa.

Alavuden Kumi Oy:n toimitusjohtaja on Juha Louko.

Alavuden Kumi Oy on yksi alueemme Firststop-liikkeistä. Muut Ykköset!-lehden jakelualueen Firststop-liikkeet sijaitsevat Alajärvellä, Jalasjärvellä, Jämsässä, Kankaanpäässä, Kauhajoella, Keuruulla, Mäntässä, Orivedellä, Seinäjoella, Vaasassa ja Ylöjärvellä. www.firststop.fi.

« Takaisin