Donnaizha Fountain on yksi Vedon amerikkalaispelaajista.

Donnaizha Fountain on yksi Vedon amerikkalaispelaajista.

Veto tavoittelee pudotuspelipaikkaa

11.10.2018

Donnaizha Fountain on yksi Vedon amerikkalaispelaajista.

Tomi Olli

Vimpelin Veto avasi viime viikonloppuna viidennen kautensa naisten Korisliigassa. Kahden ensimmäisen kahinan saldoksi merkittiin tappio Forssan Alulle 85-78  ja voitto Kouvolan Kouvottarista 78-66. Varsinkin kotivoitto oli sinivalkoisille makea, se nosti hymyn valmentaja Jarkko Havun suupieliin.

- Oli tosiaan tärkeää saada pistetili auki. Nyt johtomme kesti, emmekä notkahtaneet kuten avauspelissä Forssassa. Silloin hävisimme kolmannen neljänneksen selkeästi ja nyt taas veimme sen, Havu iloitsi.

Koko kautta ajatellen Havu näkee jopa mitalikahinat mahdollisena.

- Jos kaikki menee kohdalleen ja vältymme pahemmilta loukkaantumisilta, ei välieräpaikkakaan ole mahdottomuus.

- Ensimmäinen tavoitteemme on kuitenkin yltää pudotuspeleihin ja ottaa siellä voitto, jota emme ole vielä onnistuneet nappaamaan, Veto-luotsi pohtii.

Sarjan suurimmiksi suosikeiksi Havu nostaa perinteiset seurat.

- Ykkössuosikit ovat Kotkan Peli-Karhut, Lappeenrannan Catz ja Hyvinkään Ponteva. Musta hevonen taas saattaa olla sarjanousija Torpan Pojat Helsingistä.

Omilla vahvuuksilla

Havu listaa Vedon vahvuudeksi erityisesti juoksuvoiman ja nopeuden. Uudet yhdysvaltalaispelaajat tukevat tätä ajatusta.

- He ovat erittäin urheilullisia ja kykenevät pelaamaan eri paikkoja. Uskon meidän olevan alkavalla kaudella nopeampi joukkue kuin koskaan aiemmin.

- Koska vauhtia pitäisi riittää, toivon sen näkyvän kentällä tilanteina joissa pääsemme vastustajan alueelle ennen heidän sijoittumistaan organisoituun puolustukseen.

Vedon budjetti alkavalle kaudella on 72 000 euroa. Toinen valmentaja Jukka-Pekka Kujala uskoo euroja kertyvän mukavasti yleisötuloista.

- Tavoitteemme on rikkoa viime kauden yleisökeskiarvomme, joka oli 318 katsojaa/peli. Näenkin koripallon vankistaneen suosiotaan Vimpelissä koko ajan enemmän, Kujala sanoo.

Vedon pelit jatkuvat tänään torstaina Helsingissä Helmi Basketin vieraana.

« Takaisin