Shaylen Burnett on Vedon terävimpiä syömähampaita.

Shaylen Burnett on Vedon terävimpiä syömähampaita.

Veto on ollut Korisliigan väriläiskä

5.1.2022

Tomi Olli

Vimpelin Veto on ollut naisten Korisliigan suurin yllättäjä. Sinivalkoiset majailevat tänään keskiviikkona pelitauolta palaavan sarjan kakkospaikalla kymmenellä voitolla ja neljällä tappiolla. Edellä sarjassa on ainoastaan suurin mestarisuosikki Kotkan Peli-Karhut. Huomionarvoista on, että Veto on ollut kotisalissaan voittamaton, myös Peli-Karhut on kaatunut Vimpelissä. Päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala on syystäkin tyytyväinen suojattiensa esityksiin.

- Olemme saaneet käännettyä itsellemme useita tiukkoja pelejä, millä on iso merkitys pistesaldoon. Suuri rooli on ollut kolmella ulkomaalaisvahvistuksellamme, he ovat onnistuneet erinomaisesti.

- Myös suomalaispelaajamme ovat pelanneet mainiosti. Nuoremmissa pelaajissa on tapahtunut huomattavaa kehittymistä, he ovat parantaneet selkeästi edellisestä kaudesta.

Kujalan kehumasta ulkomaalaiskolmikosta ovat jenkkipelurit Shaylen Burnett ja Kym Royster valittu sarjan kuukauden pelaajaksi.

- Valinnat kertovat heidän tasostaan ja merkityksestään joukkueelle.

 

Koririkasta peliä

Veto on tehnyt sarjassa toiseksi eniten pisteitä, edellä on ainoastaan Peli-Karhut. Korisukka on kuitenkin heilunut varsin tiheästi omassakin päässä, missä on jatkoa ajatellen suurin parantamisen paikka.

- Olemme olleet tehokkaita hyökkäyksessä. Puolustuksemme on sen sijaan antanut ajoittain aivan liikaa tilaa ja sitä kautta pisteitä vastustajalle. Tämä on osa-alue, mikä kaipaa ehdottomasti kohennusta.

Kujala ei halua mainiosta pelivireestä huolimatta puhua mitalipeleistä, jalat ovat tiukasti peliparketin pinnassa.

- Jatkamme peli kerrallaan. Runkosarjan ensimmäistä vaihetta on vielä jäljellä neljä kierrosta ja sen jälkeen sarja jakautuu kahtia ennen pudotuspelejä. Jakautumisvaiheessa viiden parhaan joukossa oleminen tietää kuitenkin vähintään pudotuspelipaikkaa.

Veto kohtaa tänään keskiviikkona vieraskentällä sarjakärki Peli-Karhut. Seuraava kotipeli on ohjelmassa sunnuntaina 9.tammikuuta kun helsinkiläinen Torpan Pojat saapuu Vimpeliin.

« Takaisin