Vedon lukkari Teemu Kinnunen on yllättänyt monet erittäin vahvoilla otteilla.

Vedon lukkari Teemu Kinnunen on yllättänyt monet erittäin vahvoilla otteilla.

Veto lähtee piikkipaikalta

17.8.2022

Tomi Olli

Vimpelin Veto lähtee perjantaina käynnistyviin miesten Superpesiksen pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Asetelma takaa erinomaiset lähtökohdat kauden huipennukselle, sillä kotiedusta loppuun saakka nauttiva Veto on voittanut kaikki kauden kotiottelunsa. Pelinjohtaja Tomi Niskanen pitääkin piikkipaikkaa hyvin tärkeänä.

- Runkosarjan voitto on välitavoitteen täyttyminen ja arvotettava asia. Se kertoo, että olemme pelanneet tasaisen hyvän kauden tähän saakka. Samalla on sanomattakin selvää, että ykköspaikan tuoma kotietu on valtavan tärkeä.

Niskanen sanoo varsinkin runkosarjan hyvän startin olleen pieni yllätys, sillä kevään harjoituspelit eivät sujuneet aivan toivotusti.

- Alkukausi oli pieni yllätys, sillä ei ollut täyttä varmuutta miten homma lähtee pyörimän. Toisaalta kevään vaikeudet varmasti lisäsivät näyttämisenhalua, mikä purkautui positiivisella tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, että asioita oli tehtävä entistäkin paremmin ja laadukkaammin.

Pelinjohtaja näkee erittäin tärkeänä, että joukkueen harjoitusasenne ja tekeminen ovat olleet läpi kauden huippuluokkaa.

- Kaikki ovat sitoutuneet yhteiseen päämäärään ja sen vaatimaan tekemiseen erinomaisesti. On ollut myös tärkeää, että heikompien päivien tasonnosto on ollut tällä kaudella merkittävä, väkinäistä puurtamista ei ole ollut kuin pieniä hetkiä.

Kiteen kaatoon

Veto kohtaa puolivälierissä Kiteen Pallon. Jatkopaikka irtoaa kolmella voitolla. Niskanen on luottavainen tulevan suhteen, vaikka painottaakin Kiteellä olevan omat vahvuutensa.

- Kitee on hyvä joukkue, jonka vahvuudet ovat nimenomaan ulkopelissä. Tämä tarkoittaa sitä, että sisäpelimme on oltava korkealla tasolla, ilmaisia juoksuja ei varmasti ole tulossa.

Pelinjohtaja muistuttaa Kiteen sisäpelin tarkasta eliminoimisesta.

- Heillä on vahva kärkipää, siellä on hyväjalkaisia pelaajia. Ulkopelimme täytyy myös pakottaa vastustaja lyömään takatilanteessa palloa väliin, ilmaisia ei saa tulla. Kiteellä ei muutoinkaan ole prosenttikotiuttajia kovinkaan paljon.

Veto-piiskuri lähettää myös terveisiä yleisölle, Saarikentälle kaivataan entistäkin enemmän ääntä.

- Toivon yleisön lähtevän kanssamme kannujahtiin heti ensimmäisestä pelistä lähtien, ääntä ja mukana elämistä tarvitaan.

- Edessä on kova syksy hyvine ja huonoine hetkineen, toivon yleisön lähtevän mukaan tälle matkalle täydellä voimalla.

« Takaisin