Veteraanikoneita tulee runsaasti Maalahden tapahtumaan.Kuva: Arto Ratinen

Veteraanikoneita tulee runsaasti Maalahden tapahtumaan.Kuva: Arto Ratinen

Veteraanikoneet Maalahdessa

14.7.2016

Veteraanikoneita tulee runsaasti Maalahden tapahtumaan.Kuva: Arto Ratinen

Arto Ratinen

Nyt jo kymmenettä kertaa järjestettävä Malax Veterantraktor tapahtuma pyörähtää jälleen käyntiin 16.7.2016. Aikaisempien vuosien tapaan nähtävillä on jälleen yli sata traktoria. Lisäksi paikalla on maamoottoreita, kuorma-autoja , mopoja ja moottoripyöriä. Omavalmisteiset ajoneuvot kruunaavat tapahtuman, sillä niitä ei pääse missään muualla näkemään.

Työnäytökset pyörivät non-stop tyylisesti koko tapahtuman ajan klo 10.00-17.00. Työnäytöksissä nähdään puimakoneita, olkien paalausta, pärehöylä perunamylly ja heinäseipäiden ja aitapaalujen valmistusta sekä paljon muuta, myös seppä on paikalla näyttämässä miten rauta taipuu perinteisin menetelmin. Lisäksi tapahtumassa pääsee vanhan traktorin kyydissä ajelulle. Lapsilla on myös mahdollisuus ratsastaa hevosella. Harrasteajoneuvoilla saapuville on varattu oma parkkialue näyttelyalueen välittömässä läheisyydessä. Portin läheisyyteen on järjestetty invaparkki. Myös pysäköintialuetta on laajennettu.

Tapahtumaan on vapaa pääsy eikä parkkimaksuja peritä. Ratsastus ja traktoriajelu ovat myöskin ilmaisia, mikä on nykyään äärimmäisen harvinaista. Håkan Stenfors järjestävästä seurasta kertoo että kymmenvuotisjuhlan kunniaksi järjestetään vielä saappaanheittokilpailu. Sarjat ovat miehet alle ja yli 60 vuotta, naiset alle ja yli 60 vuotta sekä lapset.

Tapahtuma järjestetään Maalahden Kråkbackenissa, osoitteessa Ribäcksvägen 4, 66140 Övermalax.

Lisätiedot osoitteesta: www.malaxveterantraktor.fi tai Håkan Stenfors 050-5525399.

« Takaisin