Vesa Keskisen miljoonan Aku Ankka -lehden tavoite on täyttymässä, kokoelmassa jo yli 950 000 lehteä.

Vesa Keskisen miljoonan Aku Ankka -lehden tavoite on täyttymässä, kokoelmassa jo yli 950 000 lehteä.

Vesa Keskisen miljoonan Aku Ankka -lehden tavoite täyttymässä

11.10.2017

Vesa Keskisen miljoonan Aku Ankka -lehden tavoite on täyttymässä, kokoelmassa jo yli 950 000 lehteä.

Kokoelmassa jo li 950 000 lehteä - alle 50 000 kappaletta puuttuu

Vesa Keskinen on Suomen tunnetuin Aku Ankka -fani. Hänellä on ollut nyt reilun kaksi ja puoli vuotta tavoitteena saada kokoon maailman suurin kokoelma Aku Ankka -lehtiä: miljoona kappaletta. Nyt tavoite on vihdoin täyttymässä, sillä koossa on jo yli 950 000 lehteä.

Vielä ehtii mukaan maailman suurimpaan sarjakuvialehtien keräykseen

Kyläkaupan Tavarapuodin Info on ottanut vastaan Aku Ankkoja 13. maaliskuuta 2015 lähtien. Kyläkauppa antaa jokaisesta hyväkuntoisesta Aku Ankka -lehdestä 0,10 €, Aku Ankka -taskukirjasta 0,50 € ja Roope-Setä -taskulehdestä 0,25 €. Myös muut sarjakuvalehdet Masista Mustanaamioon ja Tex Willeristä Spidermaniin otetaan vastaan 0,10 €:n hintaan. Muita lehtiä onkin matkan varrella kerääntynyt lähes 10 000 kappaletta.

- Alun perin minulla oli toive, että miljoonan Akun raja rikkoutuu 50-vuotissyntymäpäivääni mennessä eli 13.7.2017. Kyseinen tavoitteeseen en ihan päässyt, mutta kyseinen päivä ei ollut minulle sinänsä minkäänlainen itseisarvo miljoonan Aku Ankka -lehden määrän saavuttamiseksi, seuraavaksi tavoitteeksi olen asettanut tämän vuoden loppuun mennessä, Keskinen kertoo. Kysymykseen, että mitä miljoonalle Aku Ankka -lehdelle tapahtuu, kun miljoona on täynnä, Keskinen vastaa hieman salaperäisesti. -Miljoonan kappaleen täytyttyä ilmoitan asiasta Guinnessin Ennätyskirjaan ja kun se prosessi on ohi, niin tulen kertomaan Aku Ankka -faneja ilahduttavan uutisen, mutta tässä vaiheessa siitä en vielä halua kertoa tämän enempää. Joka tapauksessa se on mielestäni mukava idea, Keskinen toteaa.

Täydennä Aku Ankan taskukirja- ja Roope-sedän taskulehtikokoelmaasi

Aku Ankan taskukirjat eivät kuulu kerättäviin lehtiin, mutta niitä on kuitenkin otettu vastaan keräyksen yhteydessä jo yli 40 000 kappaletta ja Roope-sedän taskulehtiä saman verran. -Aku Ankan taskukirjojen määrä on kasvanut niin suureksi, että päätin myydä niitä pois euron kappalehintaan ja Roope-sedän taskulehtiä 50 sentin kappalehintaan, kertoo Vesa Keskinen. Näin moni keräilijä voi käydä ostamassa puuttuvat kappaleet Kyläkaupan Tavarapuodin uuden sisäänkäynnin vierestä, joulukarkkien läheltä.

Vanhat taskukirjat ja -taskulehdet myydään vain Kyläkaupan Tavarapuodista. Uusia Aku Ankan taskukirjoja ja Roope-sedän taskulehtiä voi ostaa Ruokapuodista.

lue lisää keräyksestä:

http://www.tuuri.fi/ajankohtaista/miljoona-aku-ankkaa

« Takaisin