Lappajärvelle on mahdollista lähteä seilaamaan hulppealla saunalautalla.

Lappajärvelle on mahdollista lähteä seilaamaan hulppealla saunalautalla.

Veannetar ja saunalautta seilaavat Lappajärvellä

17.6.2021

Tomi Olli

Euroopan suurin kraatterijärvi, Lappajärvi, kutsuu seilaamaan aalloille. Se mahdollistuu kätevästi hyppäämällä M/S Veannetaren kyytiin. Liikennöinnistä vastaavalle toimitusjohtaja Jouni Niemelälle alkava kesä on ruorin takana neljäs. Hän lupaa matkustajille mielenkiintoisia risteilyjä.

- Mukaan mahtuu kerrallaan 58 matkustajaa. Laivassa on myös anniskeluoikeudet. M/S Veannetar tarjoaakin upean ja opastetun reilun tunnin mittaisen matkan Lappajärvelle, eli matkustajat saavat samalla tietoa kraatterijärvestä.

M/S Veannetar liikennöi kesän aikana tiiviisti, se myös kuljettaa matkustajia Lappajärven kesäteatterin näytöksiin. Tarkka matkustusaikataulu löytyy osoitteesta www.lakis.fi

- Laivaa on myös mahdollista vuokrata ryhmäristeilyihin, joihin se sopii erinomaisesti. Risteilyjen kesto on tällöin mahdollista sopia erikseen.

- Laivalle voi tulla huoletta turvallisuudenkin osalta, sillä kaikki tarvittavat asiat ovat sillä saralla kunnossa, Niemelä toteaa.

 

Hulppea saunalautta

Nykälänniemestä liikennöi myös Suomen suurimpiin sisävesien saunalauttoihin kuuluva Jamitar. Kyytiin mahtuu henkilökunnan lisäksi kaksikymmentä matkustajaa.

- Saunan lauteilla voi puukiukaan lämmöstä nauttia kerrallaan toistakymmentä saunojaa. Löylyjen jälkeen taas voi pulahtaa järviveteen tai käydä vain suihkussa, Niemelä kertoo.

Lautalla on myös mahdollista pitää vaikkapa kokouksia, sillä siellä on ajanmukainen audiojärjestelmä sekä televisio.

- Myös ruoanlaitto onnistuu isossa grillissä. Lautalla ei ole kuitenkaan ruoan eikä juoman myyntiä, eli eväät täytyy ottaa itse mukaan tai tilata ne valmiiksi Lakikselta.

- Lautan katolta avautuu erinomaiset näkymät järvelle. Samalla on mainio tilaisuus ottaa vaikkapa aurinkoa, Niemelä vihjaa.

« Takaisin