Vauhtiajojen teema on tämä vuonna se, että oma auto kannattaa jättää kotiin. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Vauhtiajojen teema on tämä vuonna se, että oma auto kannattaa jättää kotiin. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Vauhtiajot käynnistyy lavalla ja radalla

22.7.2015

Vauhtiajojen teema on tämä vuonna se, että oma auto kannattaa jättää kotiin. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Jussi Mustikkamaa

Promoottori Kalle Keskinen on tyytyväinen mies. Kahdennettoista Vauhtiajot käynnistyy torstaina musiikin merkeissä ja ennakkolippujen myynti on sujunut hyvin. Musiikkipuolella Vauhtiajot luottaa lähinnä kotimaisiin huippuesiintyjiin.

Haasteitakin on tämän vuoden tapahtuman järjestämisessä ollut, yksi myönteisimmistä haasteista on Seinäjoen seudun majoituskapasiteetin täyttyminen tälle viikonlopulle.

– Majoituskapasiteetti on loppuunmyyty jo heinäkuun alussa ja se on hyvä asia, Kalle Keskinen sanoo tyytyväisenä.

Yleisöä palvelee tänä vuonna Vauhtiajoilla maakunnasta suuntautuvat MatkaPeuran bussikuljetukset, joten oma auto kannattaa jättää suosiolla kotiin.

Musiikissa yksi painopiste on luonnollisesti pohjalaistaustaiset esiintyjät. Lavalle nousevat Klamydia, Kolmas Nainen, Juha Tapio, Paula Koivuniemi, Irina ja Elonkerjuu.

– Klamydia heittää Vauhtiajoilla tämän kesän ainoan keikkansa, Keskinen kertoo.

Seinäjoen keskustassa soi musiikki tänä vuonna kolmena päivänä, eli torstaina, perjantaina ja lauantaina. Kapernaumin teollisuusalueen katuradalla kisaillaan eri autoluokissa lauantaina ja sunnuntaina.

– Tänä vuonna radalla on yli sata kilpailijaa ja se  on hyvä määrä ratakilpailuun.

Radan äärelle on tänä vuonna lisätty edelleen katsomotiloja ja isoja näyttötauluja liikkuvaa kuvaa varten.

 

Yhteistyötä kauneussalongin kanssa

Yksi Vauhtiajojen uutuus tänä vuonna on yhteistyö Parturi-kampaamo & Kauneussalonki Beauty Shinen kanssa, joka tarjoaa lipun hintaan kuuluvan pikaisen tyylihuollon Kirkkokadun festivaalialueella sekä naisille että miehille.

– Meidän tiedotuspuoli on hankkinut yhteistyökumppaniksi kauneussalongin, ja tietty muut konttorin naiset komppasivat. Vauhtiajot on tapahtumana melko miehinen, joten on hyvä muistaa välillä myös naisia, Kalle Keskinen sanoo.

Seinäjoen kesässä järjestetään saman kuukauden aikana heinäkuussa monta isoa yleisötapahtumaa. Jokainen tapahtuma kokoaa ja purkaa omat rakenteensa. Yksi visio tulevaisuudessa voisi olla se, että heinäkuun ajan Kirkkokatu pysyisi suljettuna kesätapahtumakatuna, jossa olisi yhdet ja samat lavat palelemassa kaikkia tapahtumia.

– Meille sopii se, että olemme kaupunkifestivaali ja meille on tärkeää, että on asfalttikenttää, lyhyet matka Kapernaumin rata-alueelle, hotelliin ja rautatieasemalle, Keskinen toteaa.

Vauhtiajojen lipunmyynnissä on huomattu se, että erityisesti alueen yritykset ovat ostaneet jälleen mukavasti lippuja henkilökunnalleen ja yhteistyökumppaneilleen.

« Takaisin