1)	Vauhtiajojen aito ja alkuperäinen Legends-luokka tarjoaa taas viikonloppuna tiivistä tunnelmaa Kapernaumin katuradalla Seinäjoella. (Kuva: JiiVee Korpela)

1) Vauhtiajojen aito ja alkuperäinen Legends-luokka tarjoaa taas viikonloppuna tiivistä tunnelmaa Kapernaumin katuradalla Seinäjoella. (Kuva: JiiVee Korpela)

Vauhtiajojen viikonloppuna Seinäjoen katuradalla päästellään isoa kovaa

22.7.2015

 

SM-ratasarjan kiinnostavin viikonloppu on edessä kun sarjan kilpailijat ja lisäluokkien värikkäät laitteet nähdään tulevana lauantaina ja sunnuntaina Vauhtiajojen katuradalla Seinäjoen Kapernaumissa.

  Betoniaitojen välissä reilut sata kilpailijaa ottelee sarjapisteistä ja kunniasta. SM-ratasarjassa on tälle kaudelle jokainen kisaviikonloppu nimitetty jonkin luokan nimikkokilpailuksi. Kapernaumin katuradalla tähtiluokka on itseoikeutetusti Legends-luokka.

  -Legendsit ovat syystä Vauhtiajojen nimikkoluokka. Se on ainoa luokka joka on ollut meillä mukana joka vuosi Vauhtiajojen alusta alkaen. Legendsejä on Vauhtiajoissa aina paljon. Nytkin niitä on yhtä vaille 40. Pieninä autoina Legendsejä mahtuu radalle muita enemmän, mutta ihan kaikkia emme laske samaan lähtöön. Legendsit ajavat molempina päivinä B- ja A-finaalit. Ujellusta siis riittää, lupaa kilpailutapahtumien johtaja Seinäjoen Mika Virtanen.

  Isompien koppiautojen maksimimäärä Kapernaumin katuradalla on 28 autoa. V1600 -luokan kalustoa tulee Seinäjoella yhtä vaille täysi määrä.

  -Ainakin yksi V1600 -luokan SM-sarjaan ilmoittautunut kuljettaja puuttui listalta viime viikonloppuna. Jos saamme hänet mukaan, ovat lähtöruudut täynnä viimeistä paikkaa myöten. Viime vuonna tämän luokan lähdöt tarjosivat värikästä nähtävää ja samaan uskon tulevana viikonloppuna.

Rataennätys rikki?

  SM-sarjaan kuuluvat T1600, V8 Thunder Cars ja Xtreme Race -luokat ovat luonnollisesti mukana Seinäjoella. V8 Thunder Cars -luokka on aina säväyttänyt katuradalla ja nyt voi hyvällä syyllä myös kotikylän miestä odottaa kärkikahinoihin. Seinäjoen Ossi Kumpula päästeli Mustangilla kesäkuulla Botniaringin sadekisassa luokan nopeimman kierrosajan. Nyt vain odotetaan mitä Kumpula saa aikaiseksi luokan tyylikkäimmällä pirssillä Vauhtiajoissa.

  -Yleisö tykkää isoista Amerikan raudoista, mutta luulen, että väki tulee pitämään myös lisäluokkien lähdöistä. Gran Turismo ja Touring Cars -luokissa on monta mielenkiintoista kuskia ja autoa. Ari Alanen on mukana raikkaasti laulavalla Sunbeamilla ja myös Time Attack -kisoissa menestyneitä autoja on saatu mukaan. Saattaa olla, että Vauhtiajojen rataennätys kirjataan viikonloppuna uusiin lukemiin, Virtanen ennakoi.

 Juhlavuoden Vauhtiajot

  Vauhtiajojen päävastuullinen järjestäjä on Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat ry. Miehen ikään ehtineelle seuralle Vauhtiajot on erityistapahtuma.

  -Vauhtiajot on EPUAn 50-vuotisjuhlakilpailu. Juhlimme pitkää taivalta työn merkeissä ja haluamme yleisön viihtyvät Vauhtiajoissa. Katsomoiden istumapaikkoja on lisätty ja jättiscreenejä on rata-alueella neljä kappaletta. Pääsuoran varteen valmistuu myös inva-katsomo. Lisäksi tapahtumat kisoista taltioi Vauhtiajojen Rata-TV, listaa Virtanen uudistuksia.

  -Myös kilpailijat on huomioitu. Rataan on tehty parannuksia. Katurata on oikea kuskien rata ja haluamme, että se on hyvä sellainen ja kehittyy koko ajan paremmaksi.

  Kapernaumin kadut suljetaan perjantaina ja ratatapahtumat alkavat lauantaina lämmittelyajoilla klo 8:00. Aika-ajot kellotetaan 10:00 - 12:30 välillä ja päivän viisi finaalia käynnistyvät klo 13:30.  Sunnuntaina kilpailut alkavat klo 12:00. Päivän mittaan rymistellään kymmenen finaalia.

 

                                                                              Teksti: JiiVee Korpela

« Takaisin