Radoilla aina vaarallinen Martina Backfält heittää peukkua V1600 -luokan kilpakumppaneilleen Seinäjoen Vauhtiajoihin. (Kuva: JiiVee Korpela)

Radoilla aina vaarallinen Martina Backfält heittää peukkua V1600 -luokan kilpakumppaneilleen Seinäjoen Vauhtiajoihin. (Kuva: JiiVee Korpela)

Vauhtiajoissa juhlavuoden ratakahinat

19.7.2023

Vauhtiajot Seinäjoella juhlii tulevana viikonloppuna 20-vuotista taivaltaa racingin ja rokkenrollin merkeissä. Rata-alueella Kapernaumin kaupunginosassa SM-pisteistä käydään kuumat kahinat rata-ajon V1600 ja Legends -luokissa.

  Lisäksi radalla nähdään muita luokkia ja Tähtien kisa, joka kurvaillaan Legends autoilla. Tähtien kisassa autoja betoniränneihin sovittelevat mm. radoilta tutut J.J. Lehto, Mika Kallio ja Pekka Vehkonen.

  Ensimmäisistä, vuoden 2004 Vauhtiajoista alkaen Kapernaumin katuradalla yleisöä villinneet Legendsit ovat tänäkin vuonna Vauhtiajojen suurin kilpaluokka. Legendsien SM-pisteiden jahtiin Seinäjoelle saapuu 40 kilpailijaa.

  Legendsien sarjajohdossa on hallitseva mestari, Alastaron moottoriradan nykyisiin isäntiin kuuluva Henri Tuomaala. Kolmantena sarjassa on kurikkalainen Tuomas Plosila, jolle Botniaringin lisäksi Vauhtiajot Kapernaumissa on kotikilpailu. Plosila voitti viime vuoden Vauhtiajojen Legendsien ensimmäisen startin.

  -Tietenkin Vauhtiajoissa pitäisi nyt voittaa molemmat startit. Ne takaisivat hyvät mahdollisuudet nousta sarjassa ylöspäin. Kovan takana voitot ovat, mutta niitä yritetään, sanoo sarjakolmosena Vauhtiajoihin lähtevä Plosila.

Rauhalalle kesyttäjä?

  V1600 -luokassa on tällä kaudella ajettu neljä kilpailua ja luokan hallitseva mestari, Simo Rauhala, on vienyt nimiinsä kolme voittoa ja sarjajohtajan paikan. Vauhtiajoissa Rauhala saa vastaansa liki 20 nälkäistä V1600 -luokan kuljettajaa. Siinä joukossa on mukana tänä vuonna yhden osakilpailun voittanut viime kauden hopeamitalisti, Kokkolan Oskar Dahlbacka ja edellisessä osakilpailussa Vetelissä kolmanneksi kurvaillut Alavetelin Martina Backfält.

  Rauhalan takana pistetilanne on tiukka ja Rauhala tuntee haastajien vauhdit monista kilpaluista.

  -Edellisissä kilpailuissa Vetelissä onnistuin pääsemään muilta karkuun, kun muista sijoista oli tiukka kilpailu. Voittoni näytti liian helpoilta, kun takana tulevat ajoivat keskenään kilpaa, Rauhala kirkasti.

  Martina Backfält ei ole V1600 -luokan ainoa naiskuljettaja, mutta nopein heistä. Viime kaudella Backfält ylsi osakilpailuvoittoihin saakka ja oli kauden lopussa mittelemässä mitaleista. Onko Vetelissäkin piikkipaikalla vieraillut Backfält kesyttämässä Rauhalan, vai tekeekö sen rata-ajon tulokas, toisen polven autourheilija Miio Nurminen?

  Vastauksia kysymyksiin saa, kun lähtee viikonloppuna Vauhtiajoihin Seinäjoelle.

 

                                                                              Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin