Juha Lounatvuori sanoo, että vanhemmat valaisimet kannattaa vaihtaa Led-valaisimmin alhaisemman sähkökulutuksen ja sievän ulkonäön vuoksi.

Juha Lounatvuori sanoo, että vanhemmat valaisimet kannattaa vaihtaa Led-valaisimmin alhaisemman sähkökulutuksen ja sievän ulkonäön vuoksi.

Valo- ja Lämpöpäivät tänä syksynä myös verkossa

8.9.2021

Pohjois-Suomen Sähkön perinne jatkuu hieman toisenlaisena

Taisto Järvinen

Pohjois-Suomen Sähkö Oy:n Valo- ja Lämpöpäivät ovat useiden vuosien perinne, jota jatketaan edelleen kuluvana syksynä. Valo- ja Lämpöpäivät käynnistyvät seinäjokelaisliikkeessä ensi viikolla 15.9. ja jatkuvat 10.10. saakka. Valoa ja lämpöä toki tarvitaan myös kyseisten päivien jälkeen, joten ratkaisuja kyseisiin aiheisiin löytyy aina liikkeen ovien ollessa avoinna.

Kuluvan syksyn Valo- ja Lämpöpäiviä vietetään hieman poikkeuksellisesti, johtuen pandemian aiheuttamasta poikkeustilanteesta. Valo- ja Lämpöpäivät on tänä syksynä myös verkossa, ja tuote-esittelijöitä ei liikkeeseen tule. Lähtökohta on samanlainen kuin viime syksynä.

Toimitusjohtaja Juha Lounatvuori sanoo, että Valo- ja Lämpöpäiviä vietetään muilta osin suunnitelmien mukaan ja kyseiset teemat tulevat olemaan esillä voimakkaasti niin kivijalkaliikkeessä kuin verkossa.

  • Koronapandemian kiihtymisvaiheesta johtuen menemme asiakkaiden turvallisuus edellä. Kaikki toimii normaalisti liikkeessä ja verkkokaupassa. Verkossa ei välttämättä ole aivan kaikkia kivijalkaliikkeen tuotteita, mutta hyvä tuotevalikoima sieltä löytyy.
  • Tarkoituksemme oli tarjota asiakkaille täytekakkukahvit yrityksemme 100-vuotisen taipaleen johdosta. Juhlakahvittelu siirtyy pandemia kiintymisvaiheen johdosta ajankohtaan, jolloin tilanne normalisoituu ja on turvallista nauttia tarjoiluista ilman turvaetäisyyksiä.

Valo luo tunnelmaa ja tuo turvallisuutta

Pimeinä vuodenaikoina tarvitaan valoa ja lämpöä jo pelkästään arjesta selviytymisen johdosta. Valo ja lämpö tuovat myös tunnelmaa ja turvallisuutta. Valaisimet ja lämmittimet puolestaan ovat osa kodinsisustusta.

  • Led-valaistus on vallannut voimakkaasti markkinoita. Se on suosikki jo pelkästään huomattavasti pienemmän kulutuksen johdosta. Led-valaisimia tulee jatkuvasti lisää liikkeemme verkkokauppaan.
  • Sähkölämmitys on yksi helpoimpia ja tasaisimmin lämpöä tuottavia lämmitysjärjestelmiä. 1960- – 80 -luvuilla asennetut sähkölämmittimet on nyt hyvä vaihtaa uusiin. Näin saataisiin huoneisiin tasainen lämpö ilman ylimääräisiä termostaattien säätämisiä. Kyseessä on siltikin suhteellisen pieni investointi, kun hintalappu rivitaloasunnossa on noin 1000 euroa ja normaalissa omakotitalossa noin 2000 euroa, Juha Louhivuori kiteyttää.

Ilmalämpöpumpuilla on ollut hyvä menekki, joskin niiden satavuus on hieman kaupankäyntiä rajoittanut. Kesän loputtua on hyvä aika hankkia ilmalämpöpumppu. Pohjois-Suomen Sähköstä muistutetaan, että pumppu pitää puhdistaa tarvittaessa ja huoltaa 2 – 3 vuoden välein.

Palveleva erikoisliike

Pohjois-Suomen Sähkö on alansa erikoisliike, josta löytyvät tuotteet, asennuspalvelu, huolto ja neuvonta. – Asiakkaan on hyvä varmista se, että hänen hankkimansa sähköalan tarvikkeet ja tuotteet sopivat skandinaavisiin olosuhteisiin.

  • Sähköautojen latauspisteet puhuttavat etenkin rivi- ja kerrostalojen asukkaita. Nykyisessä tilanteessa kannattaa tehdä latauskartoitukset, jotta lataaminen onnistuu, eikä vaaratilanteita aiheutuisi. Kannattaa teettää kartoitus siitä, paljonko ja millä teholla talossa sähköä käytetään ja että muu sähkön käyttö on tasapainoissa latausten kanssa, Juha Lounatvuori sanoo.

Pohjois-Suomen Sähkö Oy

Kauppaneliö 12, PL 14

06 421 9500

www.pssahko.fi

« Takaisin