Kuvan mainoskyltti on matkalla kaupan kassojen läheisyyteen, sanovat Maarit Keskinen, Vesa Jaakkola ja Riina Keskinen.

Kuvan mainoskyltti on matkalla kaupan kassojen läheisyyteen, sanovat Maarit Keskinen, Vesa Jaakkola ja Riina Keskinen.

Vähittäismyynti Mikko Keskinen on avannut verkkokaupan

22.6.2022

keskisenkauppa.fi on myös 11 000 tuotteen näyteikkuna

Taisto Järvinen

Verkkokappa on tullut jäädäkseen, ja valloittaa markkinoita yhä useamman yrityksen kauppakanavana. Kaikille aloille ja minkä tahansa tuotteen markkinointiin verkkokauppa ei välttämättä sovellu, mutta yhä enemmän ja useammalta toimijalta löytyy tavaraa verkosta.

Vähittäismyynti Mikko Keskisen yrittäjät Riina ja Maarit Keskinen ovat pohtineet verkkokaupan avaamista jo usean vuoden ajan. Perusteellisen mietinnän jälkeen verkkokaupan rakentaminen käynnistyi viime vuonna. Tuurilaisyrityksen verkkokauppa keskisenkauppa.fi avattiin hieman ennen joulua 2021. Laajemmin tuotteita on voinut ostaa verkosta huhtikuusta lähtien.

Verkkokauppavastaava Vesa Jaakkola sanoo kaupankäynnin lisääntyneen sitä mukaa, kun tuotteita on verkkoon lisätty ja kaupan tunnettuus on kasvanut.

- Verkkokauppaa on työstetty reilun vuoden verran. keskisenkauppa.fi sivuilla on nyt noin 11 000 tuotetta eli noin 90 prosenttia kivijalkaliikkeessä tarjolla olevista tuotteista. Verkkosivuilta puuttuu toistaiseksi eniten tuotteita pukeutumisen osastolta, mutta kaikille muillekin osastoille on vielä tuotteita julkaisematta. Eli jos jonkun tuotteen saatavuus askarruttaa, kannattaa asia varmistaa Keskisen Kaupan asiakaspalvelusta.

- Tarkoitus on laittaa verkkokauppaan esille kaikki ne tuotteet, jotka löytyvät myymälästä. Myyntiin tulevat uutuustuotteet pyritään viemään verkkoon sitä mukaa, kun ne tulevat hyllyihin.

Itsestään selvää on, että 11 000 tuotteen vieminen verkkokaupan sivuille on ollut iso työrupeama. Vesa Jaakkola sanoo, että päivittäin sivuille julkaistujen tuotteiden määrä riippuu paljolti siitä, kuinka helposti tuotekuvat ja -tiedot ovat saatavilla. Työtä on helpottanut tavarantoimittajilta tai netistä saadut tuotekuvat ja kuvaukset, mutta osa, kuten kaikki oman maahantuonnin tavara, on kuvattu itse.

Verkkokaupassa ei selkeää suosikkiosastoa

- Tarjoustuotteemme näkyvät netissä etusivulla. Verkkokaupasta menee kaikentyyppistä tavaraa hammasharjasta klapikoneisiin. Asiakkaita verkkokaupassa on joka puolelta Suomea, pohjoisinta aluetta myöten, Maarit Keskinen kiteyttää.

- Kattavan ja monipuolisen valikoiman lisäksi työkaluosasto on yksi myymälämme ja verkkokauppamme vetonauloista. Anywork- tuotemerkin työkalut ovat omaa maahantuontiamme. Työkaluilla on hyvät markkinat, ja ne pärjäävät hinta-laatu-vertailussa erinomaisesti, lisää Riina Keskinen.

Ostaminen on keskisenkauppa.fi -verkkokaupasta tehty mahdollisimman helpoksi. Tuotteet toimitetaan asiakkaalle mahdollisimman nopeasti. Mikäli ostotapahtuma on ennen kello 12, niin tuotteet lähtevät saman päivän aikana Postin tai Matkahuollon mukana. Asiakas saa tällöin tuotteet 1-2 arkipäivän aikana.

Kivijalkakauppa on perusta

Vaikka keskisenkauppa.fi on käynnistynyt hyvin, siltikin kivijalkakauppa on edelleen selkeä ykkös-suosikki. Vähittäismyynti Mikko Keskisen liikkeen sijainti vt 18 varrella on hyvä. Riittävät paikoitustilat lähes seinän vieressä ja vanhan ajan kyläkauppamiljöö ovat talon vahvuuksia.

- Verkkokauppa on paitsi kauppapaikka, myös liikkeemme näyteikkuna, ja tuo asiakkaita kivijalkakauppaan. On nimittäin asiakkaita, jotka nähtyään tuotteen verkkosivuilta, tulevat ostamaan sen liikkeestä. Yhtä hyvä tapa on ostaa verkossa ja noutaa tuote liikkeestä itse, jolloin rahdin osuus jää hinnasta pois. Voidaan sanoa, että verkkokauppa tukee kivijalkakauppaa. Verkkokauppa lisää myös liikkeemme tunnettuutta.

- Verkkokaupan myötä näemme mahdollisuuksia laajentaa tuotevalikoimia, jota tehdään asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan, Riina Keskinen sanoo.

Vähittäismyynti

Mikko Keskinen

mikkokeskinen.com

keskisenkauppa.fi

Väkkäräpakantie 4

63610 Tuuri

0400 115 585

« Takaisin