Remu Aaltonen ja Hurriganes eivät jätä ketään kylmäksi, varsinkaan kesällä. 1960-luvulta lähtien keikkaillut Suomirockin ikoni Remu takoo Vaasassa rumpupatteriston juhannuspäivänä tötterölle.

Remu Aaltonen ja Hurriganes eivät jätä ketään kylmäksi, varsinkaan kesällä. 1960-luvulta lähtien keikkaillut Suomirockin ikoni Remu takoo Vaasassa rumpupatteriston juhannuspäivänä tötterölle.

Kauhajoella syntynyt Irina on suomirockin ja -popin valovoimaisimpia naisartisteja.

Kauhajoella syntynyt Irina on suomirockin ja -popin valovoimaisimpia naisartisteja.

Vaasassa ei juhannuksena laadusta tingitä

16.6.2016

Remu Aaltonen ja Hurriganes eivät jätä ketään kylmäksi, varsinkaan kesällä. 1960-luvulta lähtien keikkaillut Suomirockin ikoni Remu takoo Vaasassa rumpupatteriston juhannuspäivänä tötterölle.

Lisää löylyä!-tapahtuma tuo kaupunkiin

Suomen eturivin artistit ja bändit

Juha Rantala

Vaasassako ei tapahdu juhannuksena yhtään mitään? Väärin! Vaasassa WsArenan lavalle Varastokadulle kipuaa juhannuksen Lisää löylyä!-tapahtumassa, niin aattona kuin juhannuspäivänäkin, joukko Suomen rock- ja poptaivaan eturivin artisteja ja bändejä täydennettynä paikallisilla viihdyttäjillä. Vai mitä sanotte juhannusaaton eli perjantain artistikavalkadista, jossa vettä mittumaarikiukaalle viskovat mm.  Maija Vilkkumaa, Irina, Reckless Love ja Fredrik Furu. Juhannuspäivänä "saunan" kuumentamista ja vihtomista jatkavat Remu & Hurriganes, Pariisin Kevät, Uniklubi, Raaka-aine sekä vaasalaiset Wetokoukku ja Wolfram Duo.

- Vaasan Varastokadulla on luvassa juhannushappening vailla vertaa. Jo se, että lavalla tykittää joukko Suomen eturivin artisteja ei meille riitä, vaan tapahtumasta halutaan tehdä kaikille toimiva ja unohtumaton kesäkokemus. WsArenalla juhlitaan keskikesän juhlaa sateelta ja tuulelta suojassa ja jos aurinko paistaa ja porottaa, niin ei sekään menoa haittaa. Terassit ja muu palvelu toimivat, ja löytyyhän meiltä jussina kaikkiaan 1100 asiakaspaikkaa, selvittävät Lisää löylyä!-juhannustapahtuman promoottorit Ari ja Anne Rintamäki.

- Rantarock oli edellinen tosi hyvin järjestetty ja toiminut alan suurtapahtuma Vaasassa, mutta siitäkin alkaa olla aikaa jo toistakymmentä vuotta. Nyt on aika loihtia esille Lisää löylyä!-tapahtumassa taas Vaasaan tuo Rantarockin mainio henki. Ainakin kaikki edellytykset ovat olemassa, ja yhteydenottoja on tullut ympäri Suomea. Olen varma, että ohjelmarunkomme toimii ja jokaiselle löytyy tarjonnasta oma siivunsa. Olemme satsanneet tuntuvasti myös palveluun, viihtyvyyteen ja tapahtuman toimivuuteen. Sisälle mahtuu noin 600 asiakasta ja teltta-alueelle sekä terassille noin 500 ihmistä, laskeskelevat Rintamäet.

Jokaiselle jotakin

Ari ja Anne Rintamäki ovat panostaneet Vaasan juhannustapahtuman tarjonnassa siihen, että jokaiselle löytyy jotakin. Ja nyt onkin juhannuksen kunniaksi tarjolla laatua ja osaamista laidasta laitaan.

Maija Vilkkumaa on Helsingissä syntynyt suomalainen laulaja-lauluntekijä.  Hän on yksi Suomen eniten levyjä myyneistä laulajista. Vilkkumaa on julkaissut seitsemän studioalbumia, kokoelman ja livelevyn. Yhteensä hänen albumejaan on myyty Suomessa yli 300 000 kappaletta. Kesällä 2011 Vilkkumaa jäi tauolle musiikinteosta, mutta teki loistavan paluun viime vuonna, jolloin myös hänen seitsemäs studioalbuminsa Aja! ilmestyi. Nyt Vilkkumaa nähdään bändinsä kanssa Vaasassa entistä hioutuneempana.

Kauhajoella syntynyt laulaja, sanoittaja ja säveltäjä Irina on kiertänyt Suomea vuodesta 1998 eri kokoonpanojen kanssa. Varsinaisen läpimurron persoonallinen Irina teki 2004 debyyttialbumillaan Vahva. Siitä lähtien Irina on noussut kiintotähden lailla Suomen pop- ja suomirocktaivaalle arvostettuna artistina.

Reckless Love on vuonna 2001 perustettu nelihenkinen glam metal-yhtye Kuopiosta. Bändi aloitti kellaribändinä soittamalla covereita. Tämä ei kuitenkaan tuntunut omalta, joten he alkoivat työstämään menestyksellisesti omaa materiaalia. Nykyään rankkaa medianäkyvyyttä nauttiva bändi on esiintynyt paljon myös ulkomailla.

Raaka-aine on Lahdessa vuonna 1995 perustettu suomirockyhtye. Bändin musiikkia on verrattu mm. Klamydiaan, Kotiteollisuuteen, Apulantaan ja Trio Niskalaukaukseen. Raaka-aine tahkoaa keikkaa ahkerasti, sillä se kiertää Suomea vuosittain noin 50 keikan vuosivauhdilla.

Tamperelainen Uniklubi ja Arto Tuunelan perustama helsinkiläinen Pariisin Kevät tuovat rockillaan ja indie pop/rockillaan oman kädenjälkensä vaasalaiseen juhannusriehaan. Paikallisuutta tuo taas pietasaarelainen, nykyään Tukholmassa asuva, laulaja ja lauluntekijä Fredrik Furu persoonallisilla kappaleillaan unohtamatta kaupungin omia artisteja.

Ja sokerina pohjalla on tietysti Suomi-rockin elävä legenda Remu, joka Hurriganes-kokoonpanollaan ei koskaan jätä ketään kylmäksi. Ei ainakaan Vaasan Lisää löylyä!-juhannustapahtumassa.

Vaasa Juhannus, Lisää löylyä!-tapahtuma Vaasassa, Varastokatu 9, 24.-25. kesäkuuta.

« Takaisin