Vaasan kaupunginteatteriin, Ravintola Kulman sisäänkäynnin yhteyteen, on rakennettu uusi esteetön hissi.

Vaasan kaupunginteatteriin, Ravintola Kulman sisäänkäynnin yhteyteen, on rakennettu uusi esteetön hissi.

Vaasan kaupunginteatterissa uusi esteetön hissi

18.1.2023

Vaasan kaupunginteatteriin rakennettu esteetön hissi löytyy Ravintola Kulman (Pitkäkatu 53) sisäänkäynnin yhteydestä. Uuden hissin myötä teatteriin sisään ei tarvitse kulkea henkilökunnan ovesta Rauhankadun puolelta, vaan kulku teatteriin onnistuu teatterin julkisivun puolelta. Uudella hissillä pääsee sekä teatterin ensimmäiseen kerrokseen, Ravintola Kulmaan, lippukassalle ja Romeo-näyttämölle sekä toiseen kerrokseen, Julia-näyttämölle. Uusi hissi on suuri askel kohti esteettömyyttä ja yhdenvertaisuutta Vaasan kaupunginteatterissa. Projektin seuraavat askeleet ovat sisäänkäynnin ovien painikekäyttö ja sisäänkäynnin päivittäminen täysin esteettömäksi.

Esteettömän hissin kantavuus on max 500 kg ja koko 1,1 m x 1,40 m.

”Talomme yhtenä keskeisenä ja tärkeänä arvona on yhdenvertaisuus. Nyt olemme tässä pisteessä, että meillä on talossamme uusi esteetön hissi, mikä parantaa katsojien yhdenvertaisuutta. Tämä on äärimmäisen hieno asia. Nyt haluammekin kuulla käyttäjiämme, miten me saamme esteettömyyttä talossamme parannettua ja vietyä eteenpäin”, kertoo teatterinjohtaja Seppo Välinen.

”Olemme erittäin hyvällä mallilla projektissa kohti esteettömyyttä. Tästä jatketaan eteenpäin ja lähdetään tekemään tarvittavia muutoksia, lisäyksiä ja ratkaisuja, jotta saamme projektin maaliin”, toteaa tekninen päällikkö Seppo Koskinen.

« Takaisin