Vaasan auto- ja moottorimuseon ulkomaalaisten vierailijoiden kävijämäärä on kasvussa, eikä syyttä. Autokalusto on koostunut myös kansainvälisesti kiinnostavista pirsseistä.

Vaasan auto- ja moottorimuseon ulkomaalaisten vierailijoiden kävijämäärä on kasvussa, eikä syyttä. Autokalusto on koostunut myös kansainvälisesti kiinnostavista pirsseistä.

Vaasan automuseo kiittää ja rakentaa uutta näyttelykautta

3.1.2020

Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

Vaasan auto- ja moottorimuseon viime vuodet jatkunut nousukausi huipentui päättyneellä näyttelykaudella uuteen kävijäennätykseen. Vuoden 2019 aikana Vaasan veteraaniautoseuran ylläpitämän museon vieraiden määrä nousi reilusti yli 4 000 hengen. Tulevana keväänä avautuvan vuoden 2020 näyttelykauden tavoitteeksi on asetettu seuraavan tuhannen kävijän raja.

  Museo oli avoinna viime kesänä juhannusta lukuun ottamatta joka päivä vapusta elokuun loppuun saakka. Myös myöhemmin syksyllä museolla järjestettiin tapahtumia ja jotkut erityisryhmät järjestivät jäsenistöjensä tapaamisia museon tiloissa vielä myöhäissyksyllä.

  Museon näyttelyjen monipuolinen tarjonta tavoittaa vuosi vuodelta yhä enemmän ulkomaalaisia vieraita, eikä viime kausi 2019 tuonut poikkeusta. Erityisesti eri puolilta Eurooppaa tulleet turistit löysivät hyvin tiensä Myllykadulle Vaasaan. Kotimaan kävijöistä suuri osa tulee oman maakunnan ulkopuolelta.

  -Vaasan veteraaniautoseuran väki kiittää vierailijoita, yhteistyökumppaneita ja muita tahoja lisääntyvästä kiinnostuksesta automuseota kohtaan. Tervetuloa vanhat ja uudet vieraat museolle myös tulevana näyttelykautena, sanoo Vaasan veteraaniautoseuran puheenjohtaja Matti Maartonen.

Paljon uutta
  Auto- ja moottorimuseon nykyisissä tiloissa on näyttelytilaa kolmessa kerroksessa yhteensä noin 3 000 neliötä. Lisäksi rakennus pitää sisällään varasto- ja muita tiloja reilut 2 000 neliötä.

  Museon ensimmäisen kerroksen Citroën 100 vuotta näyttely päättyi syksyllä. Uudella näyttelykaudella mennään brittiautojen teemalla ja uudistuneella perusnäyttelyllä. Kolmannen kerroksen vanhan ajan näyttely täydentyy entistä monipuolisemmaksi satojen, ellei tuhansien, esineiden ja koneiden osastoksi.

  Toisen kerroksen motorsport-näyttely rakentuu tulevaan kesään pitkälle uuden kaluston pohjalta. Nykyisessä laajuudessaan motorsport-kalusto tulee olemaan esillä seitsemättä ja tällä erää ehkä viimeistä näyttelykauttaan.

  -Motorsport -näyttelyn vuosittaisista kalustojen hankinnoista ja näyttelyn rakentamisesta on aikanaan sovittu kauden 2020 näyttelykauden loppuun saakka. Katsotaan minkälaisia ratkaisuja motorsportin kohdalla saadaan aikaiseksi tulevien kuukausien aikana. Ensi kesäksi on kuitenkin tulossa paljon uutta kalustoa nyt poistuvien tilalle, sanoo näyttelyn monipuolisesta Abarth-osastosta vastaava Reijo Vikman.

  Kaikkien kolmen kerroksen näyttelyt rakentuvat talven ja alkukevään aikana. Vaasan auto- ja moottorimuseon näyttelykausi 2020 avautuu tuttuun tapaan tulevana vappupäivänä.

« Takaisin