Roope Niemen takana oleva mainostolppa on lähdössä Visuveden teollisuusalueen opastukseen. 6,5 metriä korkea tolppa on varustettu led-valoilla ja yritysten nimillä.

Roope Niemen takana oleva mainostolppa on lähdössä Visuveden teollisuusalueen opastukseen. 6,5 metriä korkea tolppa on varustettu led-valoilla ja yritysten nimillä.

Uusilla laitteilla tehokkaasti ja isompia valomainoksia

11.10.2017

Roope Niemen takana oleva mainostolppa on lähdössä Visuveden teollisuusalueen opastukseen. 6,5 metriä korkea tolppa on varustettu led-valoilla ja yritysten nimillä.

Taisto Järvinen

Julkisivumainonnan edelläkävijä Virtain Valomainos pitää laitteiston ajan tasalla

Virtain Valomainos on yksi julkisivumainonnan edelläkävijöitä Suomessa. Tietokonepohjaiset tarraleikkausohjelmat yritykseen on hankittu jo 1980-luvulla, kolmen ensimmäisen joukossa Suomessa.

Aloilleen ei yrityksessä ole vuosikymmenien aikana jämähdetty, vaan kuluvan viikon aikana noin kahdeksan vuotta palvelleet laitteet vaihdetaan jälleen uusiin leikkuriin, tulostimiin ja laminaattoriin.

  • Uusien laitteiden myötä pystymme tekemään huomattavasti tehokkaammin ja isompia mainoksia. Laitteet ovat kustannustehokkaat ja nopeat, jonka ansiosta työn hinnasta muodostuu asiakasystävällinen. Laitteet ovat suurimmat mahdolliset, jotka nykyisiin toimitiloihimme, niille varattuun tilaan sopivat.
  • Tienvarsiopasteet teemme suunnittelusta toteutukseen ja paikoilleen asentamiseen saakka. Voimme tehdä myös todella isoja töitä. Esimerkiksi 5x5 metrin valokuvaseinä on tehty. Sen kokoisiin töihin toki tulee saumat.
  • Esimerkkinä voisi mainita Tuurin Kyläkaupan Kauppakadun liikkeet Keskisen Kello ja Hyvän Tuurin Silmälasi sekä muutamat muut kohteet Tuurissa, joihin olemme valomainokset tehneet, sanoo toimitusjohtaja Heli Niemi.

Valomainosten valmistaminen ja asennukset ovat edelleen Virtain Valomainoksen päätoimiala. Mainosteippauksia tehdään myös nykyisin aikaisempaa enemmän.

Neste on edelleen virtolaisyrityksen suurin asiakas. Nesteelle ja sen edeltäjille on Virtain Valomainos tehnyt mainontaa jo 1970-luvulta saakka. Viime viikolla Virroilta vietiin ja asennettiin Nesteen valomainos Pihtiputaalle.

  • Voisi sanoa, että me Suomessa olemme melko näkymättömiä ja hillittyjä, kun verrataan julkisivumainontaan maailmalla. Nyt vuoden pimeimpänä aikana sen huomaa, että valoa ja värejä kaivattaisiin enemmän. Suomalaisille voisi suositella rohkeutta muun maailman tyyliin.
  • Lisääntyvässä määrin työkohteista on vanhojen loisteputkien vaihtamista led-putkiin liiketiloissa ja teollisuushalleissa.

Nostolavojen katsastus merkittävää toimintaa

Heli Niemen luotsaaman yrityksen toinen tärkeä toimiala on nostolavojen vuokraus ja katsastustoiminta. Nostolavojen katsastusta tehdään eniten keväällä, kun nostamista kaipaavia töitä aletaan enemmän tekemään. Virtain Valomainos tekee nostolavojen katsastuksia myös asiakkaan luona.

  • Nyt on monessa mielessä myönteisiä näköaloja myös meidän näkökulmasta katsottuna. Esimerkiksi rakentamisen vilkastumisen myötä tarvitaan nostolavoja, mainoskylttejä ja valomainoksia. Meidän toimialueemme on suunnilleen Oulun korkeudelle saakka.

Heli Niemen elämä on hyvin yrittäjäkeskeistä. Hän sanoo sosiaalisen luonteen, kiinnostuksen yrittäjyydestä sekä halun vaikuttaa asioihin paikallisesti ja valtakunnantasolla olevan yrittäjyyskiinnostuksen avaintekijöinä. Viime vuosikymmenen vaihteessa hän luopui Virtain Yrittäjien puheenjohtajan pestistä, mutta aloittaa taas uudelleen yhdistyksen puheenjohtajana vuoden vaihteessa.

Virtain Valomainos

Ahjolantie 1

34800 Virrat

03 475 5699

www.virtainvalomainos.fi

« Takaisin