Valtteri Jussila ja Pentti Louko löivät kesällä kättä päälle Alavuden Kumin omistajanvaihdoksen merkiksi ja avainten luovutuksen kunniaksi. Kuva: Alavuden Kumi

Valtteri Jussila ja Pentti Louko löivät kesällä kättä päälle Alavuden Kumin omistajanvaihdoksen merkiksi ja avainten luovutuksen kunniaksi. Kuva: Alavuden Kumi

Uusi yrittäjä tuo Alavuden Kumiin uudet tuulet

10.9.2020

Juha Aho-Pynttäri

Alavuden Kumissa elokuussa uutena yrittäjänä aloittanut Valtteri Jussila (23) valmistautuu jo vähitellen loppuvuoden talvirengasrulianssiin. Nuoresta iästään huolimatta hänelle ei ole vierasta painaa  pitkää työpäivää sesonkeina.

- Olen tottunut ajamaan turvesuolla sateita vastaan tavaraa kasalle melkein yötä päivää. Monesti päivät venyivät myös maatilalla, kun piti kylvöaikoina sateiden kanssa pelata. Samaa odotan nyt rengastöistäkin, kun se ensilumen ryysis alkaa. Silloin tehdään töitä niin kauan kuin pitää vaikka sitten yöhön saakka,  Jussila toteaa.

Ilmajokelaislähtöinen mies ehti työskennellä 150 lehmän lypsyrobottitilan palveluksessa liki 10 vuoden aikana. Sen ohessa myös yrittäjyys tuli tutuksi jo varhaisina vuosina. Ensin nuorukainen teki polttopuita ja poimi myös puolukoita toimittaen niitä lähinnä vanhemmille ihmisille kotiin saakka. Lumien aurauskin oli tuttua puuhaa samoin kuin erilaisten metallitöiden valmistus mopoihin ja traktoreihin. Ahkeruus palkittiin kotipitäjässä 4H-yrittäjän tittelillä vuonna 2012.

- Tulen isosta kuusilapsisesta perheestä. Isäni oli  muurari ja hän korosti aina, että ruisleipä ei tule pöytään muuten kuin työtä tekemällä.

Oman lisänsä loppuvuoden sesonkiin tuo liikkeessä toimiva rengashotelli, jossa asiakkailla on tällä herkellä säilytyksessä nelisensataa talvirengassatsia.

 

Renkaat alle ja perhe tivoliin

Valtteri Jussila sai kevättalvella vinkin siitä, että pitkään rengasliikettä pitänyt Pentti Louko olisi mahdollisesti halukas luopumaan yrityksestään Alavuden Kumista. Kauppaa hierottiin ja rahoituskuvioita tutkittiin yhdessä asianajajan sekä E-P:n Yrittäjien omistajanvaihdosten asiantuntijan Aila Hemmingin avulla muutamia kuukausia.

Jussila on käynnistellyt toimintaansa pikkuhiljaa. Hän haluaa panostaa asiakkaiden viihtyvyyteen. Vasta remontoiduissa vastaanotto- ja odotustiloissa käytössä ovat muun muassa kahviautomaatti ja asiakaswc-tilat.

Tilaa riittää hyvin myös mallirenkaille ja vannevalikoimalle. Uutta edustavat ainakin autonhoitotuotteet, soviterenkaat alumiinivanteisiin sekä mittava valikoima pyörän pultteja ja muttereita. Omat nettisivutkin ovat tekeillä. Facebookissa Alavuden Kumilla on tällä haavaa noin 500 seuraajaa.

Uuden yrittäjän toiminta-ajatukseen kuuluu antaa apua paitsi paikan päällä hallissa myös renkaidensa kanssa parkkipaikoille tai tien varrelle pulaan joutuneille autoilijoille. Sitä varten yrityksessä on kompressorilla, tunkilla ja muilla työvälineillä varustettu pakettiauto.

- Kerrankin kävin tässä kesällä vaihtamassa eturenkaat Keskisen parkkipaikalle erään lapsiperheen autoon. Pääsivät sillä aikaa tivoliin, Jussila kertoo.

 

Pitkäaikaisesta työntekijästä iso apu

Rengasliikkeensä palveluihin Jussilalla on aikomuksena lisätä ainakin hydrauliletkujen liitintyöt. Uusi  yrittäjä on hyvillään siitä avusta minkä hän on saanut yrityksen palveluksessa 42. työvuotensa juuri aloittaneelta asentajalta Mikko Vuorenmaalta.

- Hän on ollut minulla oikein hyvänä oppi-isänä, Jussila toteaa.

Jussila on koulutukseltaan sähköasentaja, mutta alan töitä hän ei ole tehnyt lukuun ottamatta asennuksia omakotitaloonsa, jonka hän rakensi armeijan jälkeen Seinäjoen Karhuvuoren alueelle.

Mielessä on nyt muutto Alavudelle, jossa ihmiset tuntuvat mukavilta ja ympäristö sopii silmään. Avovaimolla on lähettyvillä kauneussalonki ja appiukolla kiinteistöhuolto. Perheeseen syntyi heinäkuulla esikoispoika pian sen jälkeen, kun kaupat rengasliikkeestä oli saatu maaliin ja isovanhemmista on ollut jo tähän saakka vauvan kanssa iso apu.

« Takaisin