Miljoona Koira 2014 -kilpailun sunnuntain paras kasvattajaryhmä: Kennel Adamant's (englanninspringerspanieli)

Miljoona Koira 2014 -kilpailun sunnuntain paras kasvattajaryhmä: Kennel Adamant's (englanninspringerspanieli)

Uusi, upea osallistujaennätys! Miljoona Koiran 10-vuotisjuhlanäyttely kerää koiraihmiset Tuuriin

10.6.2015

Miljoona Koira 2014 -kilpailun sunnuntain paras kasvattajaryhmä: Kennel Adamant's (englanninspringerspanieli)

Miljoona Koira on ollut jo yhdeksän vuoden ajan Suomen suurimpien kaikkien rotujen näyttelyiden joukossa yli 2000 koiran osallistujamäärillään.  10-vuotisjuhlanäyttely kerää 13.-14.6. Kyläkaupan hiekkakentälle jälleen valtavan määrän koiria taustajoukkoineen, kymmeniä  koiratarvikemyyjiä ja tietenkin runsaslukuisen yleisön. Miljoona Koira 2015 tarjoaa tuttuun tapaan mielenkiintoista katseltavaa ja seurattavaa koko perheelle.

Ennätysmäärä osallistujia - lähes 2800 koiraa!

Juhlanäyttelyn järjestää Etelä-Pohjanmaan Kennelpiiri yhteistyössä Kyläkaupan kanssa.  Kotimaiset, ammattimaiset tuomarit arvostelevat Kyläkaupan hiekkakentällä näyttelykehissä lähes 2800 koiraa ja yli 260 eri koirarotua. Kumpikin lukema on uusi upea ennätys Miljoona Koiran kymmenenvuotisessa historiassa. Aiempi ennätys (yli 2000 koiraa, n.200 rotua) meni kirkkaasti rikki.

Miljoona Koira on kautta vuosien ollut hyvin järjestetty, positiivinen ja hyvähenkinen näyttely, mistä omalta osaltaan kertoo myös runsas osallistujamäärä. Kennelpiiri halusikin juhlavuoden kunniaksi kiittää osallistujia jo etukäteen hinnoittelussaan - ennen 20.4. ilmoittautuneet pääsivät osallistumaan näyttelyyn Suomen edullisimpaan hintaan.  

Kaksi päivää upeita koiria

Kaksipäiväisen näyttelyn aloittavat lauantaina 13.6. FCI:n roturyhmät 2, 4, 6, 9 ja 10 eli pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat, mäyräkoirat, ajavat ja jäljestävät koirat, seurakoirat ja kääpiökoirat sekä vinttikoirat. Lauantaina voi seurata myös hieman erilaista kilpailua, kun nuoret junior handlerit kilpailevat siitä, kuka esittää koiran parhaiten.

Sunnuntaina arvosteluvuorossa ovat roturyhmät 1, 3, 5, 7 ja 8 eli lammas- ja karjakoirat, terrierit, pystykorvat ja alkukantaiset koirat, kanakoirat sekä noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat.  Molempina päivinä iltapäivällä jokaisen rodun paras koira, paras kasvattajaryhmä ja paras veteraani esiintyvät vielä ryhmäkehässä, jossa valitaan ryhmien parhaat. Sunnuntaina nämä RYP-koirat kisaavat vielä keskenään Best In Show -koiran arvonimestä. Silloin valitaan Miljoona Koira 2015 -näyttelyn neljä parasta koiraa kymmenestä ryhmävoittajasta.  

Ryhmäkehien alkajaisiksi sunnuntaina valitaan myös paras sinivalkoinen koira. Tässä ryhmässä kilpailevat rotunsa parhaat suomalaisista roduista: suomenajokoira, suomenpystykorva, suomenlapinkoira, lapinporokoira ja karjalankarhukoira.

Mielenkiintoista seurattavaa koko perheelle

Katsojilla on kahden päivän aikana erinomainen mahdollisuus tutustua kaikenlaisiin koirarotuihin ja näyttelyiden maailmaan.  Yleisö voi seurata 18 kehässä tapahtuvia arvosteluja lähietäisyydeltä ja tutustua samalla moniin uusiin rotuihin. Arvostelut kehissä alkavat kumpanakin päivänä klo 9.

Tuttuun tapaan Kyläkaupan hiekkakentällä on näyttelykehien lisäksi koiratarvikemyyjiä, ruoka- ja juomapisteitä sekä dogsitter -palvelu koiran kanssa näyttelyyn saapuville. Kyläkaupan P-alue toimii näyttelyn parkkipaikkana ja kulku näyttelyalueelle on joen yli kulkevan sillan kautta. Näyttelypaikka Kyläkaupan välittömässä läheisyydessä tarjoaa myös lukuisan määrän muita palveluja koko perheelle.

Lapset ilmaiseksi

Liput näyttelyyn maksavat 5 €. Alle 13-vuotiaat pääsevät näyttelyalueelle sisään ilmaiseksi. Näyttelyluetteloa, jossa ovat kaikkien esille asetettujen koirien tiedot roduittain, tiedot yhteistyökumppaneista sekä koira-aiheisia tarjouksia, voi ostaa näyttelyalueelta 5 € kappalehintaan.

MiljoonaKoiran juhlavuosi näkyy myös Kyläkaupan lemmikkieläinosastolla. Suuri ja kattava osasto on täynnä tuotteita Kyläkaupan hintaan ja luvassa on erikoistarjouksia näyttelyn aikana, joten laajaan valikoimaan kannattaa käydä tutustumassa.

Kaksinkertainen juhlavuosi

Kymmenenvuotiaan Miljoona Koira -tapahtuman lisäksi  myös näyttelyn sponsorina toimiva Hau Hau Champion  viettää juhlavuotta - sillä tulee täyteen jo 60 vuotta ja juhlien kunniaksi se panostaa Miljoona Koira 2015 -näyttelyyn.  Lisäksi sponsoreina toimivat Prima Pet Premium, Trixie ja Sam's Field. Näyttelyssä on huomioitu juhlavuoden kunniaksi myös osallistujia, joille on varattu käytännönläheinen lahja kiitokseksi osallistumisesta.

Etelä-Pohjanmaan Kennelpiiri ja Kyläkauppa yhdessä Hau Hau Championin kanssa toivottavat kaikki tervetulleeksi juhlanäyttelyyn. Mukana näyttelytunnelmassa on myös Tuurin Kyläkauppias -sarjan kuvausryhmä.

 

lisätietoja
http://www.showlink.fi/showlink/miljoonakoira2015
www.tuuri.fi

« Takaisin