Kuvassa vasemmalta oikealle: Kukkola, Hertén, Mattila ja Rantala. Kuva: APR Competition Oy

Kuvassa vasemmalta oikealle: Kukkola, Hertén, Mattila ja Rantala. Kuva: APR Competition Oy

Uudet Legends -kuljettajat odottavat jo kauden alkua

28.4.2016

Kuvassa vasemmalta oikealle: Kukkola, Hertén, Mattila ja Rantala. Kuva: APR Competition Oy

Legends -luokka on ollut vuosi toisensa jälkeen Suomen suosituin rata-ajon luokka, ja tänä vuonna luokka kasvaa jopa kymmenellä uudella kuljettajalla. Neljä näistä uusista kasvoista pääsi testaamaan tulevaa kautta varten Botniaringin moottoriradalle, missä ajetaan myös RATA-SM avausosakilpailu toukokuussa. Kolme heistä istui ensimmäistä kertaa Legends -auton penkkiin.

Mathias Hertén #5 ja Antti Rantala #51 starttaavat ensimmäiseen Legends -kauteensa APR Competitionin kisatiimissä. Hertén on testipäivän nelikosta ainoa, joka on Legends -autoa aiemmin kokeillut -ja hyvällä menestyksellä. Mies osallistui viime kauden päätösosakilpailuun Kemorassa ja oli parhaillaan seitsemäntenä maalissa antaen muille kilpailijoille myrskyvaroituksen taidoistaan. Hertén on kerännyt rattimiehen taitojaan jokamiesluokasta, Formula Fordeista ja moottorikelkoista, joten ihan perämetsästä ei mies Legendsin puikkoihin hyppää. ”Viime syksyn kokeilu synnytti kipinän kokeilla koko sarjan ajamista. Legends -luokassa houkuttaa suuri osanottajamäärä ja varikon hyvä tunnelma”, summaa Hertén. Seinäjokelainen Antti Rantala puolestaan on jotakuinkin noviisi neljällä pyörällä, sillä hänen ajokokemuksensa radalla keskittyy pääosin kaksipyöräisiin; mies on kisaillut aiemmin mm. Supermoto -luokassa. ”Kyllä kotijoukot on tyytyväisempiä kun siirtyy kaksipyöräisistä vähän turvallisempaan vaihtoehtoon”, virnistää Rantala viitaten Legendseihin. Sentään mies saa säilyttää moottoripyörän moottorin voimanlähteenään, sillä Legends -auto on varustettu Yamahan 1300 m³ moottorilla. ”Legends valikoitui erityisesti itse auton takia. Autojen ulkomuoto miellyttää, ovathan ne nyt hyvännäköisiä”, kommentoi Rantala ja katsoo myhäillen omaa mustavalkoisin maastokuvioin teipattua Legends -kilpuriaan.

Jokamiesluokan maailmasta ponnistavat myös Jarno Kukkola #69 sekä Arto Mattila #96. Kukkola on lisäksi niittänyt viime vuosina menestystä rallicrossin parissa voittaen kahden eri luokan mestaruudet. ”Rallicrossissa alkoi olla jo kaikki tavoitteet saavutettu, joten Legends oli hyvä vaihtoehto jatkoa ajatellen. Toki myös kustannuspuoli vaikuttaa, Legends on kuitenkin melko edullinen luokka harrastaa”, kertoo Kukkola sateisen Botniaringin varikkopilttuulla.

Jännitystä ilmassa

Kaikki neljä miestä ovat selkeästi innoissaan tulevasta kaudesta. ”Minulla ei ole erityistä suosikkirataa mitä odottaisin kaikista eniten, vaan kaikkien osakilpailujen kokonaisuutta”, sanoo Mattila. Rantalaa ja Kukkolaa puolestaan kiinnostaa erityisesti kokea Vauhtiajojen katuradan tunnelma. Hertén taas kokee Kemoran omimmakseen, sillä kyseessä on miehen kotirata missä hän on ainokaisen Legends -osakilpailuviikonloppunsakin ajanut viime syksynä.

Testipäivä ei päästä miehiä helpolla; keli on sateinen ja rata märkä. Kaikki harmittelevatkin radan liukkautta, mutta toteavat saaneensa hyvää treeniä tulevaa avausosakilpailua ajatellen. Ohjaajana miehillä on Legends Trophy -mestari vuosimallia 2014, APR Competition kilpatiimin vetäjä Johan Ahokas. Ahokas ajaa itsekin koko kauden, mutta on keskittynyt tällä kertaa ohjeistamaan uusia tulokkaita. ”Yllättävän hyvin kaikki ovat vetäneet kelistä huolimatta. Erityisesti Rantala pääsi yllättämään positiivisesti. Näitä miehiä kannattaa tarkkailla ensi kaudella”, vinkkaa Ahokas.

Tämän kauden tavoitteista miehillä on eriäviä mielipiteitä. Arto Mattila on pitänyt taukoa ajamisesta jo kymmenen vuotta, joten mies ei aseta tälle kaudelle liian suuria tavoitteita: ”Katsotaan miten lähtee sujumaan. Legends on siitä hyvä luokka, että aina saa ajaa kilpaa oli sijoitus mikä hyvänsä”, mies tokaisee. ”Yritetään pärjätä niin hyvin kuin mahdollista”, suunnittelee Antti Rantala. Kukkola lähtee ennen kaikkea opettelemaan Legends -autoa. ”Pyristellään matkassa ja katsotaan mihin se johtaa”, heittää Kukkola. Mathias Herténin päämäärä tulevaan kauteen on selkeä: ”Mitaleille totta kai”, lataa mies hymyillen.

« Takaisin