Mirva Ämmälä, Ritva Melender, Seppo Rintamäki ja Veikko Joutila luottavat uudenvuodenjuoksun tuovan Tanelinrantaan vähintään 200 kilpailijaa ja kuntoilijaa.

Mirva Ämmälä, Ritva Melender, Seppo Rintamäki ja Veikko Joutila luottavat uudenvuodenjuoksun tuovan Tanelinrantaan vähintään 200 kilpailijaa ja kuntoilijaa.

Uudenvuodenjuoksu Seinäjoen Tanelinrannassa

29.12.2018

Uudenvuodenjuoksu

Seinäjoen Tanelinrannassa

  • Omaa kuntoa vaalimalla ollaan myös hyväntekeväisyyden asialla

Taisto Järvinen

Uudenvuoden juoksun perinne jatkuu Seinäjoen Tanelinrannan lähireiteillä. Kuluvan vuoden viimeisenä päivänä (31.12.) järjestetään jälleen uudenvuoden kuntotapahtuma, jonka tuotto menee edellisvuosien tapaan hyvätekeväisyyteen. Tänä vuonna kohteena on omaishoitajien virkistystoiminta.

Entisen Nurmon Tanelirannnassa on uudenvuoden aattoiltana juostu, hölkätty ja kävely kyseisen kuntotapahtuman merkeissä Seinäjoen ja Nurmon kuntaliitoksen vuodenvaihteesta lähtien. Tapahtuma on yksi osanottajarikkaimmista uudenvuodenjuoksuista, vaikka niitä Suomessa järjestetään yhteensä runsaat kymmenen.

Uudenvuodenjuoksun ideoija Ritva Melender sanoo tapahtuman lähtölaukauksen paukahtavan jo kello 16.00, jolloin osanottajille jää sopivasti aikaa illan muita ohjelmia varten.

  • Haluamme mukaan mahdollisimman runsaasti ihan tavallisia kunnosta huolehtivia ihmisiä. Vaikka tapahtuma on uudenvuodenjuoksu, niin tilaa reiteillä on hölkätä itselle parhaiten sopivaa vauhtia tai kävellä ja kiertää reitti vaikka parivaljakkona pulkan, potkukelkan tai muun kivan välineen kanssa.

Uudenvuodenjuoksun järjestelyistä merkittävän vastuun kantavan Nurmon Jymyn kuntovaliokunnan puheenjohtaja Seppo Rintamäki muistuttaa, että tapahtumassa on myös runsaasti kilpasarjoja.

  • Sarjoissa M, M40, M50, N, N40, N50 sekä T ja P 17 juostaan 8,2 kilometriä. 4,6 kilometriä on matkana sarjoissa M60, N60, T ja P 15 sekä hölkkä-, kävely- ja yli 100 kg sarjoissa. Nuorimpien sarjojen T ja P 9, 11 ja 13 matka on 2,4 kilometriä.

Tapahtuman aktiivijärjestäjiin lukeutuva Veikko Joutila tietää palkintopöydän olevan katettu jälleen komeasti. Jokainen osanottaja saa leivän, kaikki lasten sarjojen osanottajat palkitaan ja kilpasarjoissa on tavarapalkinnot.

  • Osanottajille on tarjolla pukuhuone, suihkutilat ja kahviopalvelut. Sauna ja avantouintimahdollisuus kruunaavat kuntotapahtuman jälkitunnelmat. Avantouinti on osoittautunut varsin suosituksi.
  • Nurmon maanantailenkkiporukka haastaa muut lenkkiporukat uudenvuodenjuoksuun. Vuonna 1987 perustettu Nurmon lenkkiporukka on tehnyt lenkin jokaisen maanantai-iltana yli 30 vuoden, Joutila sanoo.

Ilmoittautuminen uudenvuodenjuoksuun on hyvä tehdä ennakkoon http://nurmonjymy.sporttisaitti.com. Ilmoittautua voi vielä paikanpäällä 31.12. kello 14 – 15 välisenä aikana.

Uudenvuodenjuoksun kisakeskus on osoitteessa Tanelinrannan nuoriso- ja urheilukeskus, Lampitie 1.

Virkistystoimintaa

omaishoitajille

Seinäjoen uudenvuodenjuoksusta saadut varat ohjataan Seinäjoen kaupungin ikääntyvien palveluiden ja vammaispalveluiden kautta omaishoidontukea saavien omaishoitajien virkistystoimintaan.

Omaishoitajat tekevät pyyteetöntä työtä, ja heidän oma elämänsä saattaa käpertyä työn ympärille, joten irtaantuminen arjesta ja tapaamiset muiden samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa ovat varsin tarpeellisia henkireikiä.

  • Omaishoitotilanne mielletään usein ikäihmisen hoitamiseksi, vaikka monet hoidettavat läheiset ovat mirva.ammala2seinajoki.filapsia tai työikäisiä. Omaishoitotilanne voi tulla elämään eri vaiheissa. Omaishoitajia ovat mm. vammaisen lapsen vanhemmat, puolisoaan hoitavat ja ikääntyvistä vanhemmistaan huolehtivat tyttäret ja pojat.
  • Hoitosuhde voi kehittyä hitaasti avuntarpeen lisääntymisen seurauksena tai äkillisen sairaskohtauksen, onnettomuuden tai eritysitä hoivaa tarvitsevan lapsen syntymisen myötä, Seinäjoen kaupungin asiakasohjausyksikön johtaja Mirva Ämmälä sanoo.

« Takaisin