Veikko Joutila, Ritva Melender ja Mikko Vainionpää odottavat jälleen 250 – 300 osanottajaa Seinäjoen uudenvuodenjuoksuun.

Veikko Joutila, Ritva Melender ja Mikko Vainionpää odottavat jälleen 250 – 300 osanottajaa Seinäjoen uudenvuodenjuoksuun.

Uudenvuodenjuoksu Seinäjoella on koko kansan kuntotapahtuma

29.12.2016

Veikko Joutila, Ritva Melender ja Mikko Vainionpää odottavat jälleen 250 – 300 osanottajaa Seinäjoen uudenvuodenjuoksuun.

  • Tuotolla tuetaan tänä vuonna Icehearts - toimintaa

Taisto Järvinen

Uudenvuodenjuoksu Seinäjoella entisen Nurmon Tanelinrannan nuoriso- ja urheilukeskuksen lähiteillä juostaan, hölkätään ja kävellään uudenvuoden aattoiltana jo yhdeksännen kerran. Uudenvuodenjuoksu on yksi uuden Seinäjoen merkkitapahtumista.

Uudenvuodenjuoksu Seinäjoella on koko perheen kilpa- ja kuntotapahtuma. Sarjoja ja matkoja on 9-vuotiasta yli 60 vuoden ikäisiin. Erikoisuuksina tapahtumassa ovat sarja yli 100 kiloa sekä parivaljakkosarja.

  • Tyttöjen ja poikien sarjoissa alle 9-, 11- ja 13 -vuotta on matkana 2,4 kilometriä. Alle 15 vuotta ja M, N yli 60 vuotta sekä hölkkä- kävely- ja yli 100 kg sarjojen matka on 4,6 kilometriä. Yleiset M, N, M ja N 40, M ja N 50 sekä tytöt ja pojat 17 vuotta kipaisevat 8,2 kilometrin reitin, juoksun puuhamies Veikko Joutila sanoo.

Uudenvuodenjuoksun ideoija Ritva Melender lupaa, että tapahtumasta ei tarvitse lähteä kotimatkalle ilman tuliaisia.

  • Kaikki osanottajat saavat leivän. Arvontapalkintoja juoksijoille on runsaasti, ja kaikki lapset saavat palkinnon. Kilpasarjoissa on tavarapalkinnot.
  • Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt, mutta paikanpäällä on hyvä ilmoittautua kello 16 – 17 välisenä aikana, jolloin ehtii hyvin mukaan, kun lähtölaukaus ammutaan kello 18.00.

Tanelinrannan huoltotilat pukuhuoneineen ja suihkuineen ovat osanottajien käytössä. Myös sauna ja avantouintimahdollisuus sekä kahviopalvelut ovat tarjolla liikuntasuorituksen jälkeen. Hölkän kuuluttajana toimii Masa Mäki-Reinikka.

Hyvällä asialla

Tanelinrannan uudenvuodenjuoksun tuotolla on vuosittain tuettu jotain hyvää työtä ja paljolti vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaa. Tulevan tapahtuman tuotosta tietty siivu menee Icehearts -toiminnan hyväksi.

Seinäjoella Icehearts -pääkasvattajana toimiva Mikko Vainonpää valottaa toimintaa, ja sanoo kyseessä olevan 6 – 18 vuoden ikäisille pojille suunnattu toiminta.

  • Kyseessä on varhaisen puuttumisen toiminta. Seinäjoella tätä työtä on tehty neljä ja puoli vuotta. Tavoitteena on, että pojilla menisi hyvin. Olemme saaneet toiminnasta hyviä tuloksia.
  • Ryhmässä on nyt 18 poikaa. Peruskuvio on joukkuetoiminta, jossa liikunnalla, yhdessäololla ja aikuisen turvallisella läsnäololla on suuri merkitys.

Icehearts on enemmän kuin urheilujoukkue. Se on toimintamalli, joka on kehitetty ennaltaehkäisemään ja edistämään hyvinvointia. Icehearts on työväline ja yhteistyökumppani kunnan peruspalveluille.

  • Tarvitsemme pojille varusteita, ja tavoitteena on perustaa salibandy-joukkue. Myös neljänä iltapäivänä viikoittain tapahtuviin kokoontumisiin tarvitaan välipalat sekä kuljetuksia joihinkin kohteisiin. Kaikki saamamme varat menevät lyhentämättöminä poikien hyväksi, kiteyttää uudenvuoden juoksun lähtölaukauksen ampuva Mikko Vainionpää. Toisena Icehearts -kasvattajana Seinäjoella on Veli-Pekka Yli-Hirvelä.

« Takaisin