Näytelmän esitykset ovat: 10.1., 17.1., 24.1., 31.1., 7.2., 14.2., 21.2., 6.3. ja 13.3. Kaikki esitykset alkavat kello 19 ja ovat Karstulan Evankelisen Opiston liikuntasalissa Kokkolantie 12.

Näytelmän esitykset ovat: 10.1., 17.1., 24.1., 31.1., 7.2., 14.2., 21.2., 6.3. ja 13.3. Kaikki esitykset alkavat kello 19 ja ovat Karstulan Evankelisen Opiston liikuntasalissa Kokkolantie 12.

Uppoaako kunta? – Teatterissa Karstulassa

9.1.2020

Kuinka moni kunta on tällä hetkellä ns. totuuden edessä. Takavuosien investoinnit ja säästelyt veroprosenteissa ovat nyt kostautumassa. Kuin karman lailla tuntuvat kuntakiinteistöt homehtuvat lähes kaikkialla, putket vuotavat, sote sekoitti systeemit ja kunnanjohtajat hakeutuvat yhä uusiin kuntiin toivossa, että jostakin löytyisi jotakin kasvupohjaa. Mutta väki vähenee, rahat hupenevat ja kaikki näyttää toivottamalta. Mistä apu?

Teatteri Ärräpää Karstulassa on ottanut ohjelmistoonsa varsin ajankohtaisen aiheen

uppoamisvaarassa olevasta kunnasta, jonne haetaan uutta kunnanjohtajaa. Näytelmässä

kutsutaan kaksi hakijaa puolisoineen haastattelutilaisuuteen, jossa annetaan erikoisia lisätehtäviä hakijoille. Puolisot osallistuvat myös tehtäviin. Työnhakijat joutuvat esittämään Napakymppi-ohjelmaa, jahtaamaan rahasalkkua ja seikkailemaan pakohuoneessa. Tehtäviä jakelee robotti.

Tehtävien perusteluna on se, että johtaja-asemaan pyrkivät hakijat joutuvat tulevassa työssään vaikeiden päätösten ja ratkaisujen eteen. Nyt kysytään luovuutta ja robotti todenteolla laittaa hakijoiden luovuuden koetukselle. Kun suljetussa tilassa on kaksi avioparia, jotka jo entuudestaan tuntevat toisensa parinkymmenen vuoden takaa, muistellaan samalla menneitä, niin vanhat ihastukset tulevat esiin. Jännitystäkään näytelmästä ei puutu. Mystinen miljoonan euron salkku ilmestyy kuin tyhjästä ja katoaa kuin tyhjään. Onko joku läsnä olevista asialla? Onko tarinassa joku odottamaton henkilö? Vai on näytelmän robotti asialla?

Näytelmän kesto on noin 2 tuntia. Näytelmässä on kaksi naisroolia ja kaksi miesroolia sekä robotti äänitehosteena. Lavastuksia ei juurikaan ole, vaan kaikki
tapahtuu tyhjässä huoneessa. Näytelmässä on myös livemusiikkia.

« Takaisin