UlkonaKuinLumiukko -haaste innostaa

18.2.2021

Suomenselän Samoilijat ry haastaa kaikki Ähtärin, Soinin ja Lehtimäen koulut, päiväkodit, päiväkerhot, perhepäivähoitajat sekä kaikki äidit ja isät, mummut ja papat jälkipolvineen iloitsemaan talvesta yhdessä rakentamalla lumiukkoja kampanja-aikana 17.2.-14.3.2021.

Suomen Ladun ideoiman #UlkonaKuinLumiukko -kampanjan tavoitteena on saada kaikenikäiset ulkoilemaan ja rakentamaan vähintään 10 000 lumiukkoa tai -akkaa. Suomenselän Samoilijat haastaa perheitä, kouluja ja varhaiskasvatusta lumiukkojen rakentamiseen nyt toista kertaa.

Lumiukkojen rakentaminen on ulkoilua parhaimmillaan; hauskaa, aktivoivaa ja luovaa. Samalla tulee liikuttua – ihan huomaamatta! Pakkaslumikaan ei estä lumiukon rakentamista. Kotipihoille voi nimittäin helposti tehdä itse lumiukkoaihioita käyttämällä pahvilaatikkoa muottina.

Koulujen talvilomaviikolla (vko 9) Suomenselän Samoilijoiden tekemiä valmiita lumiukkoaihioita löytyy mm. Ähtärin leikkipuistoista, puistoista ja urheilukentän laitamilta. Aihiot on liputettu sinisillä Suomen Ladun #UlkonaKuinLumiukko -viireillä. Suomenselän Samoilijoiden Facebook-sivuilla ilmoitetaan, mistä niitä milloinkin löytyy. Omat työvälineet ja muu rekvisiitta mukaan.

« Takaisin