Summassa vaan Amerikkaan näytelmän harjoituksissa ohjaaja Tero Heinämäki sekä käsikirjoittaja Olli Möttönen. Molemmat lupaavat hupia ja hienoja elämyksiä Uittokallion kesäteatterissa.

Summassa vaan Amerikkaan näytelmän harjoituksissa ohjaaja Tero Heinämäki sekä käsikirjoittaja Olli Möttönen. Molemmat lupaavat hupia ja hienoja elämyksiä Uittokallion kesäteatterissa.

Uittokallion kesäteatterissa huumoria, musiikkia ja yllätyksiä

29.6.2022

Summassa vaan Amerikkaan

Vivi Triballi

Teatteri Uittokallion ulkolavalla, Karstulan Kimingillä nähdään tänä kesänä räväkkä musiikkinäytelmä, jossa sukelletaan Karstulan paikallishistoriaan ja karstusten Amerikkaan muuttoon 1900-luvun alussa.

Alun perin Olli Möttösen ja Erkki Heikkilän käsikirjoitukseen perustuva näytelmä on esitetty aiemminkin Uittokalliolla, hyvällä menestyksellä.

Näytökseen tuo nyt uutta virtaa ohjaaja Tero Heinämäki Seinäjoelta. Miehellä on mittava kokemus teatterimaailmasta ja lisäpotkua antaa myös musiikki, jonka dramatisoinnista Heinämäki vastaa.

  • Olen aina valmis uuteen seikkailuun ja aihe kiinnostaa omien juurienkin kautta, myöntää ohjaaja Heinämäki.

Käsikirjoittaja Olli Möttönen on juuri käynyt Yhdysvaltojen Michiganissa, jonne siirtolaisia Suomesta sijoittui paljon.

  • Siellä elää edelleen Suomi -henki vahvana, Olli Huli Möttönen toteaa.

Näytelmän ensi-iltaa vietetään 9.7.2022, jonka jälkeen näytöksiä esitetään yhteensä 11 aina elokuun puolelle saakka.

 

Amerikkaan lähtijöitä eri syistä

Musiikkia ja paikallishistoriaa tulviva esitys kertoo ajankuvaa kyläläisten silmin, valaisten niin Amerikkaan lähteneiden kuin kotimaahan jääneiden tuntoja huumorin keinoin.

Amerikan kutsun kuulevat myös Eetu, Matti ja Vihtori, kolme kaverusta.

  • Yhtä kiehtoo suuri seikkailu, toinen pakenee kiukkuista akkaansa ja kolmas lähtee tienaamaan rahoja, joilla maksaa kotitalonsa velat. Kaverukset päätyvät raskaisiin kaivos- ja metsätöihin, joihin kevennystä tuovat kosteat, musiikin täyteiset ravintolaillat suomalaisten pitämässä guesthousessa, valaisee Olli Möttönen.
  • Samaan aikaan kotikylällä kaivataan tietoa lähteneistä ja odotetaan Amerikan-kirjeitä postikonttorissa, kertoo ohjaaja Heinämäki, joka on tuonut tähän kesänäytelmään varmasti oman lisänsä yllätyksineen.

 

Huumoria ja dramaattisia käänteitä sisältävän musiikkinäytelmän tapahtumat sijoittuvat aikaan, jolloin Euroopassa riehui sota ja Suomi oli itsenäistymässä tsaarin vallan alta. Samaan aikaan Amerikassa vahvistui työväenliike, jonka toimintaan myös amerikansuomalaiset kutsuttiin mukaan. Naisasialiikekin nosti päätään.

  • Toki matkaan lähteneiden kaverusten vastapainona näytelmässä nähdään myös vahvoja naishahmoja, tuumii näytelmän voimakaksikko.

 

Musiikista vastaa työryhmä ja esityksessä kuullaan niin Hiski Salomaan sävellyksiä, vanhaa kotimaista kansanmusiikkia kuin vanhoja klassikoita sekä Helge Nylanderin säveltämää ja sanoittamaa uutta musiikkia.

 

Thriathlon ja Uittokalliorock tarjoavat jokaiselle jotakin

Jo viides Kiminki-Triathlon kisataan lauantaina 9.7.2022 Karstulan idyllisissä maalaismaisemissa. Kilpasarjoja löytyy niin yksilöurheilijoille, joukkueille kuin lapsille. Kiminki-Triathlon onkin houkutellut kymmenittäin innokkaita urheilijoita ja tapahtuman rento maalaistunnelma on saanut kiitosta. Runsaat palkinnot kiinnostavat myös.

  • Voittajat ovat lähteneet Kiminki-Triathlonista noin 1000 euron arvoisten palkintojen kera ja muut sijoittuneet ovat saaneet paikkakunnan laatutuotteita. Lisäksi kaikkien yleisten ja joukkuesarjojen osallistujien kesken arvotaan upea Honkarakenteen laavu, paljastaa Olli Möttönen.

 

Uittokallio –Rock toteutuu 23.7.2022 jo seitsemännen  kerran peräkkäin, kun rokkikansa kokoontuu  Karstulaan Kimingin nuorisoseuran talolle nauttimaan hyvästä musiikista ja loistavasta seurasta. Tapahtuma starttaa jo iltapäivällä kello 14.00.

  • Tälläkin kertaa olemme satsanneet laadukkaisiin esiintyjiin. Mukana on muun muassa Mikko Alatalo, Rehupiikles, Elonkerjuu ja Poju, luettelee tapahtumajärjestelyssä mukana oleva musiikkimies Helge Nylander

Kyseessä on siis mutkaton maalaisfestari, jossa paikallisten bändien ja nousevien tähtien lisäksi nähdään joukko maamme eturivin bändejä.

« Takaisin