Matti Mukkalan työkonehuoltoauto ja peräkärry on varustettu siten, että mahdollisimman moni koneiden ongelmakohta saadaan kuntoon.

Matti Mukkalan työkonehuoltoauto ja peräkärry on varustettu siten, että mahdollisimman moni koneiden ongelmakohta saadaan kuntoon.

Työkonehuolto Matti Mukkala toimii, jotta konetyöt onnistuisivat metsissä ja pelloilla

27.11.2019

Kalliiden koneiden pitää olla jatkuvasti työkunnossa

Taisto Järvinen

Ilmajoen miehellä, Matti Mukkalalla, on pienen ikänsä ollut vahva veto koneisiin ja konetöihin. Koneiden parissa saadun laajan työkokemuksen ansoista mies tarttui tilaisuuteen aloittaa työkonehuolto -yrittäjänä. Reilun puolen vuoden yrittäjyyden jälkeen Mukkala on hyvillä mielin tekemästään ratkaisusta.

  • Usein olen yrityksen perustamista pohtinut, vaan aivan en ole starttiviivalle saakka yltänyt. Työkokemusta ja oppia olen kuitenkin yrittäjyyttä ajatellen hankkinut. Sitten osui silmään virtolaisen Jorma Tanhuan ilmoitus, jossa hän kaupitteli yritystä, kun oli lopettelemassa eläköitymisen johdosta.
  • Teimme kaupat hänen yrityksensä kalustosta sekä isosta määrästä työvälineitä ja laitteita. Kaupan päällisiksi olen Tanhualta saanut paljon tietoa ja taitoa. Oikein kivasti olen saanut yritystoiminnan käyntiin, Matti Mukkala kiteyttää.

Valtaosa Työkonehuolto Mukkalan asiakkaista on metsäkoneyrittäjiä. Mukkalan vahvuus ovat metsässä, nimenomaan koneiden työolosuhteissa, tehtävät huollot ja korjaustoimet. - Menen paikanpäälle metsään tai pellolle, jossa kone apua tarvitsee.

Huoltokorjaamo pyörien päällä

Työkonehuolto Mukkalan huoltoautossa ja perässä kulkevassa kärryssä on periaatteessa kaikki välineet ja tarvikkeet, joita koneiden huolloissa ja remonteissa tarvitaan. Vastaavanlaista palvelua metsäolosuhteissa ei kovin monilla yrittäjillä ole tarjolla. On selvää, että tämän päivän ns. isot työt tehdään koneilla, ja koneiden on vain yksinkertaisesti oltava kunnossa. Koneita ei kannata seisottaa, ja varmimmin ne toimivat, kun huollot tehdään ajoissa. Mukkalan motto on mahdollisimman nopea palvelu.

  • Palveluuni kuuluvat Sampo - Rosenlew ja ProSilva metsäkoneiden huollot ja korjaukset sekä Kone Ketonen Oy:n ja Waratah -hakkuupään korjaukset ja huollot. Sopimus on myös Quattrox -pienkuormaajien, kaivinkoneiden ja trukkien huolloista ja korjauksista. Myös muiden merkkien huoltoja ja korjauksia olen tehnyt.
  • Laitteisiin on investoitu siten, että koneyrittäjä saisi avun mahdollisimman laajasti, Mukkala sanoo.

Työkonehuolto Matti Mukkalan palveluun kuuluvat työkoneiden huoltojen ja korjausten lisäksi mm. koneiden ilmastointilaitteet ja lisälämmittimet. Yrittäjällä on Sisu diesel / Agco Power diagnostiikkalaitteet sekä Deutz -moottoridiagnostiikkalaite.

Matti Mukkalan asiakkaista valtaosa on Pohjanmaan seutukunnilta, mutta korjauskeikkoja on ehditty tekemään jo mm. Joutsaan, Pihtiputaalle, Nilsiälle ja Huittisiin. Pyörien päällä olevalla huollolla pääsee tarvittaessa.

  • Joka päivä tässä oppii jotain uutta. Pidän mielessä mummoni sanat: ”Joka asiaan on tuhannen konstia, ja sä oot kokeillu vasta kahta”. Toinen hyvä neuvo on tarvittaessa vaikkapa kilauttaa kaverille.
  • Pysyminen rauhallisena on positiivinen asia, etenkin silloin, jos joku asia alkaa vastustamaan. Asia ratkeaa yleensä, kun siihen paneutuu perusteellisesti.
  • Laitevalmistajien koulutus on oivallinen tuki tällä alalla. Koulutuksiin kannattaa mennä avoimin mielin ja herkällä korvalla, Matti Mukkala tietää.

Työkonehuolto Matti Mukkala Oy
Könnintie 285
60800 Ilmajoki
040 778 2492
(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin