Pekka Keskinen, Janne Lampi, Mikko Kanto, Jari-Matti Niemi ja Tuomo Valkama ovat tyytyväisiä Tuurinportin herättämään mielenkiintoon asiakkaiden keskuudessa. Sami Peltomaalla ja Tuula Paalimäellä oli kuvaushetkellä vapaapäivä.

Pekka Keskinen, Janne Lampi, Mikko Kanto, Jari-Matti Niemi ja Tuomo Valkama ovat tyytyväisiä Tuurinportin herättämään mielenkiintoon asiakkaiden keskuudessa. Sami Peltomaalla ja Tuula Paalimäellä oli kuvaushetkellä vapaapäivä.

Tuurinportti monipuolistaa kaupallisia palveluja Tuurissa

3.8.2017

Tuurinportti monipuolistaa

kaupallisia palveluja Tuurissa

  • Liikekeskuksen ohjenuorana on olla erikoisen edullinen ja tarjota vaihtuvat valikoimat

Taisto Järvinen

Viime kesäkuun alkupuolella ovensa avannut Liikekeskus Tuurinportti täydentää Tuurin kaupallisia palveluja, ja tarjoaa asiakkaille hieman totutusta poikkeavan kauppakohteen. Erilaista Liikekeskus Tuurinportin kaupankäynnissä on kohtalaisen usein, noin 2 – 4 viikon välein, vaihtuvat tarjousvalikoimat. Myytävien tuotteiden hintataso liikkeessä pyritään pitämään erikoisen edullisena.

Tuurinportti Oy:n hallituksen puheenjohtaja, yrittäjä Pekka Keskinen sanoo liikkeen toiminnan yhtenä ydinajatuksena olevan jonkinasteinen palaaminen vanhaan kauppiasperinteeseen, ja palaaminen kauppapioneerien arvomaailmaan.

  • Tuurinportin ovet avautuivat hyvin nopealla aikataululla. Nyt on vajaat kaksi kuukautta harjoiteltu kaupan pyörittämistä. Virallinen avajaisviikonloppu meillä on 10. – 12. päivinä elokuuta.
  • Valikoimissa on tuotteita mahdollisimman moniin tarpeisiin, kuivaelintarvikkeisiin saakka. Aika näyttää, mitä tuotteita tämän tyyppinen kauppa tulee myymään. Se on kuitenkin selvää, että ns. löytötuotteita tulee olemaan tarjolla myös jatkossa.
  • Ostamme monenlaisia tuote-eriä. Ostopuolen käynnistäjä on ollut isäni Matti Keskinen. Hän on ollut vahva tuki ja ennen kaikkea mies, joka osaa ostaa tuotteet oikeaan hintaan. Kaupankäynti ja hinnoittelu lähtevät yksinkertaisesti siitä, että kun ostetaan edullisesti, niin voidaan myös myydä edullisesti. Asiakkaan etu se loppupeleissä on, Pekka Keskinen kiteyttää.

Parin kuukauden avoinna olon jälkeen ollaan tyytyväisä Liikekeskus Tuurinportin asiakasmääriin, siihen että paikallisten asukkaiden lisäksi myös matkailijat ovat Tuurinportin oven löytäneet siitäkin huolimatta, että liike avattiin rakentamisen keskelle ja työt ovat osittain vielä vaiheessa.

Kehitetään ja uudistetaan

Tuurinportti Oy:n toimitusjohtaja, yrittäjä Tuomo Valkama sanoo, että kaupanteon kehyksiä ei ole ”kiveenhakattu”, vaan työtä tehdään asiakkaiden tarpeita kuunnellen.

  • Tuotevalikoimat kaupassa vaihtuvat ja ulkoinen näkö tulee ajan mittaan muuttumaan. Myös asiakasvirtoihin odotamme lisäystä, mm. bussimatkoilla olevia matkailijaryhmiä sekä karavaanareita odotamme lisää asiakkaiksi.
  • Tulemme järjestämään erilaisia tapahtumia. Piha-alueen lopullisen kuntoon saattamisen jälkeen voimme järjestää myös hieman isompia tapahtumia. Myyntipisteitä tulee pihassa olemaan pysyvämmille kauppapaikoille ja myyntipäivien järjestäjille sekä kirppistapahtumiin.

Tuomo Valkama sanoo tukkukaupasta olevan hyviä kokemuksia jo Tuurinportin toiminnan alkuvaiheessa, joten tukkupuoli tulee näyttelemään jatkossa yhä isompaa roolia. Isompien tuote-erien markkinoinnissa tukku on osoittautunut oivalliseksi kanavaksi. Tuurinportin verkkokauppa tullaan avaamaan. Lisäksi erilaisia tuotteita voi tuoda Tuurinporttiin myyntitilimyyntiin.

Tuurinportin kolmas yrittäjä on Sami Peltomaa. Myymäläesimiehinä liikkeessä ovat Tuula Paalimäki, Jari-Matti Niemi, Janne Lampi ja Mikko Kanto. Kesätyöntekijöinä on yli kymmenen henkilöä, heistä osa on nuoria opiskelijoita. Kauppa työllistää kesän aikana yhteensä runsaat 20 henkilöä.

Tuurinportti Oy:n kiinteistössä toimivat myös Tuurin Lemmikkitukku, Tallitukku, DNA-palvelupiste sekä Trove Uni Showroom.

Liikekeskus Tuurinportti

Tuurinportti 1, 63610 Tuuri

050 557 7757

« Takaisin