Veikko Koivisto ja Juha Pollari ovat allekirjoittaneet Tuurin Peltikeskus Oy:tä koskevan yrityskaupan.

Veikko Koivisto ja Juha Pollari ovat allekirjoittaneet Tuurin Peltikeskus Oy:tä koskevan yrityskaupan.

Tuurin Peltikeskuksen uusi omistaja on Vemitek Oy

27.4.2022

Taisto Järvinen

Alavuden Tuurissa toimiva Tuurin Peltikeskus Oy on myynyt liiketoimintansa Peräseinäjoella toimivalle Vemitek Oy / VMT Rauta & Rakennustarvike -yritykselle. Kauppa on allekirjoitettu juuri ennen pääsiäistä. Liiketoiminta siirtyy uudelle omistajalle toukokuun 2. päivänä. Yrityskaupan hintaa ei kerrota.

Tuurin Peltikeskuksen perustaneet, yrittäjät Juha Pollari ja Jussi Harju jatkavat mukana yrityksessä uuden omistajan toiminnan käynnistymisen alkuvaiheessa, että toiminta saadaan jatkumaan normaalisti. Muilta osin yrityksen työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Uuden yrittäjän toiminta jatkuu Tuurin Peltikeskus -nimellä tuttuun tapaan toistaiseksi vuokralaisena samoissa 750 neliömetrin tiloissa Tuurissa. Toiminta siirtyy kuitenkin kuluvan vuoden aikana Vemitekin Rautakadun Steeldeck-hallin tiloihin Peräseinäjoelle. Peltikaupan vetäjäksi Tuuriin tulee Rami Kangasniemi.

-Katto- ja seinäpeltien myynti tullaan jatkossa tekemään pääosin VMT Rauta & Rakennustarvikkeen kautta. Uskomme näin saatavan synergiaetuja rautakaupan muuhun myyntiin. Olemme tehneet Tuurin Peltikeskuksen kanssa peltikauppaa jo aikaisemmin ja terästen käsittely ei ole vierasta Vemitekin konepajalle. Tarve ja tarjonta kohtasivat kaupasta neuvoteltaessa, joten pääsimme yrityskauppaan varsin sujuvasti, Vemitek Oy:n toimitusjohtaja Veikko Koivisto sanoo.

 

Vuosikymmenien kokemuksella

Tuurin Peltikeskuksen yritystoiminta on käynnistynyt nykyisissä tiloissa Juha Pollarin ja Jussi Harjun toimesta runsaat 32 vuotta sitten. Veikko Koiviston työrupeama metallin parissa on pituudeltaan 40 vuotta. Tuurin Peltikeskus -nimi tulee säilymään myös jatkossa.

Yrityskaupan etuina asiakkaille nähdään mm. se, että samalla ostosmatkalla voidaan hankkia peltituotteiden lisäksi myös puutavaraa ja muita rakennustarvikkeita.

-Asiakkaamme tulevat noin 150 kilometrin säteeltä. He ovat pääasiassa yksityisiä asiakkaita ja pienehköjä rakennusliikkeitä. Vuosikymmenien aikana tuttuja on tullut paljon, voidaan puhua tuhansista asiakkaista, Juha Pollari sanoo.

Myydyn yrityksen vuosiliikevaihto on lähes miljoona euroa, ja ostajayrityksen noin viisi miljoonaa. Ostajayrityksellä on runsaat 30 työntekijää.

« Takaisin