Tuuriin odotetaan yli sataa Honda Goldwingiä Kuningaspyörät Kyläkaupalla perjantaina

12.8.2015

Suomalainen Honda Goldwing  -yhdistys ( GWCF) järjestää kansainvälisen kokoontumisajon Kuortaneen Urheiluopistolla 13.-16.8.2015. Treffien yhteydessä osallistujat saapuvat paraatiajossa Kyläkaupan piha-alueellen perjantaina 14.8. klo 13. Yleisö pääsee ihastelemaan näitä maanteiden kuningaspyöriä paikan päällä klo 13–16. Tapahtumaan odotetaan yli sataa pyörää ja osallistujia useista Euroopan maista.

Kansainvälisiä Goldwing -treffejä järjestetään jokaisessa 23 jäsenmaassa vuoroviikonloppuina torstaista sunnuntaihin. Treffit on suunniteltu siten, että seuraava treffiviikonloppu on aina naapurimaassa, jotta osallistujat eivät joutuisi ajelemaan Eurooppaa ristiin rastiin. Suomen treffejä edeltävä maa on Ruotsi.

Tyypillinen ”wingisti” on keski-ikäinen pariskunta, jolla lapset ovat jo lentäneet pois pesästä, kesämökki tuntuu työleiriltä ja matkaveneily on liian kallista. Karavaanariharrastusta on kokeiltu lasten ollessa pieniä, siihen ehkä palataan sitten uudestaan myöhemmin eläkkeellä. Elämässä suurimmat haasteet on jo koettu, mutta jotakin haluttaisi vielä kokea. Jotakin yhteistä tietysti, jotta perhesopu säilyisi. Jotakin, mistä nuoruudessa haaveili, mutta jonka toteuttaminen oli harvalle mahdollista. Seikkailua, adrenaliinia, kauniita auringonlaskuja, uusia ihmisiä uudessa ympäristössä. Olisihan se ihanaa, kun saisi elää ja kokea nuo asiat uudelleen!

Pitkän pohdinnan jälkeen päädytään hankkimaan moottoripyörä. Kromi kiiltää ja putket paukkuvat. Aviomies röyhistää rintaa samalla, kun vaimo yrittää epätoivoisena löytää itselleen parempaa istuma-asentoa sokeripalan kokoiselta istuimelta. Seuraava vaihe on, että joko vaimo jää pois takapenkiltä tai sitten hankitaan ”vaimoystävällisempi” pyörä. Pyörässä pitää tietysti olla tehoa, näköä, kokoa sekä kuljetuskapasiteettia. Japanilaisten insinöörien vastaus tähän on Honda Goldwing.

Pyörään mahtuu uskomaton määrä tavaraa, silti osalla on jopa peräkärry pyörän perässä! Pyörän istuin muistuttaa enemmän sohvaa kuin tavanomaista penkkiä ja tämä tosiasia onkin ollut se kaikkein tärkein tekijä siihen, että vaimot istuvat mukana ja harrastuksesta on tullut yhteinen. Pitkillä matkoilla jotkut vaimot jopa nukkuvat kyydissä istuessaan!

Tehokas pyörä kiidättää hetkessä matkalaiset ympäri Eurooppaa nähtävyyksiä katsomaan. Pariisi, Barcelona, Monaco, Praha, kaikki kaupungit yhden loman aikana.. Edes sadekuurot eivät haittaa, kiitos nykyaikaisten sadeasujen. Osa reissaa kahdestaan, osa porukassa. Osa suunnittelee tulevaa matkaa koko talven, osa improvisoi kohteensa matkan aikana. Talvella on kiva istua takkatulen ääressä ja katsella matkalta otettuja valokuvia.

Näistä kokemuksista ja ehkäpä sinun ja vaimosi tulevasta uudesta harrastuksesta saat lisää tietoa saapumalla Tuuriin 14.8. Yhdistyksemme jäsenet kertovat mielellään matkoistaan ja pyöristään asiasta kiinnostuneille.

Tuurissa tavataan!

Mika Tiainen /treffivastaava

« Takaisin