Tuomas Kamila ja Joni Mäkinen mittaavat F-rallisarjan kauden menestyjien vauhdin lauantaina Lapuan rallin erikoiskokeilla.

Tuomas Kamila ja Joni Mäkinen mittaavat F-rallisarjan kauden menestyjien vauhdin lauantaina Lapuan rallin erikoiskokeilla.

Tuomas Kamila kauden finaaliralliin – ”kerran vielä rykäästähän”

11.10.2017

Tuomas Kamila ja Joni Mäkinen mittaavat F-rallisarjan kauden menestyjien vauhdin lauantaina Lapuan rallin erikoiskokeilla.

Laihian Urheiluautoilijoiden nopeaan rallimiehistöön lukeutuva Tuomas Kamila lähti talvella tavoittelemaan menestystä rallin F-sarjan kisoista. Teknisten ongelmien vuoksi Kamilan kauden pistepotti A-junnuissa näyttää edelleen nollaa.

  Rallin F-sarjan kauden finaali ajetaan tulevana lauantaina Lapuan Urheiluautoilijoiden isännyydessä. Sinne Kamila ja vakiokartturi Joni Mäkinen lähtevät mittaamaan kauden A-junnujen tason Kamilan sanoin; ”kerran vielä rykäästähän.”

  Talvikausi meni Kamilalta harakoille kun Toyota Starletin tekniikka petti talven molemmissa osakilpailuissa. Viimeisten lumien aikaan Kamilan kisapirssi vaihtui Opel Astraksi, jolla kesäkauden ensimmäinen F-sarjan kisa loppui ensimmäisellä kiirustaipaleella vetoakselin pettämiseen.

  -Testien perusteella Astra sopi hyvin käteen ja takavetoisesta etuvetoon siirtyminen sujui ilman ongelmia. Harmi vain kun emme yhtään päässeet vertailemaan vauhtiamme kilpakumppaneihin, Kamila taustoitti.

Pohjanmaan kautta…

  Kun F-sarjassa ajetaan kauden aikana viisi osakilpailua, ei Kamila kolmen nollakisan jälkeen nähnyt aihetta osallistua sarjan neljänteen ralliin. Vetolaitteiden perushuollon jälkeen Laihian miesten testiralliksi valikoitui syyskuulla ajettu Pohjanmaa Ralli, jossa F-ryhmän laitteille oli omat luokkansa.

  Ilman nuotteja ajaviin lisäluokkiin starttasi 30 kilpailijaparia. Kamila siirtyi joukon piikkipaikalle toisella erikoiskokeella. Kahdeksalla erikoiskokeella Kamila päästeli kuudet pohja-ajat ja voitto lohkesi laihialaisille reilun minuutin marginaalilla.

  -Pohjanmaa meni mallikkaasti. Auton kanssa ei ollut mitään murheita. Parasta oli se, että pääsimme vertailemaan vauhtiamme muiden kilpailijoiden aikoihin. Joitakin tuttuja teitä osui rallin reitille, mutta varmaan sama tilanne oli monella muullakin lisäluokissa ajaneilla, pyöristi Kamila Pohjanmaan annin.

  Kauden ensimmäisen onnistumisen jälkeen Kamilan suunnitelmat kilvanajon jatkumiselle varmistuivat.

  -Astralla ajamme jatkossakin. Lähden vielä junnukuskina ensi kaudella rallin F-sarjaan. Kun tämä vuosi on nollattuna, uuteen kauteen startataan puhtaalta pöydältä.

…Lapualle

  Tulevan lauantain Lapuan ralliin Kamila lähtee vailla tulostavoitteita. Seitsemän erikoiskoetta omassa maakunnassa kiinnostaa vauhdin vertailuun.

  -Lähdemme katsomaan mihin vauhti riittää F-rallisarjan kuljettajia vastaan. Sijoitusta ei etukäteen edes veikkailla. Annetaan mennä sillä vauhdilla mikä tuntuu hyvältä ja järkevältä, Kamila tarkentaa.

  Kartturin osuus pimeissä ralleissa ei ole niin tärkeä kuin nuottikisoissa, mutta Kamilalle Joni Mäkisen panos on paljon muutakin kuin tiekirjaan ja aikakorttiin paneutuminen.

  -Jonin panos tiimissä on merkittävä. Se mies jaksaa, viitsii ja osaa pitää auton kunnossa. Ilman Jonin kaltaista työmyyrää meikäläisen rallin harrastaminen olisi paljon hankalampaa, kehuu Kamila kartturinsa merkitystä.

  Lapuan ralliin Kamila ja Mäkinen starttaavat kilpailunumerolla 45. Yhteensä ralliin osallistuu liki sata autokuntaa. Rallin kilpailukeskus sijaitsee Lapua- Seinäjoki -tien varressa sijaitsevan Ala-Talkkari Areenan alueella, josta ensimmäinen pari lähtee reitille lauantaina 14. lokakuuta klo 11:01.

 

                                                                              Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin