Valokuvassa on vas. Eija Ala-Vannesluoma ja oik. Satu Tonteri

Valokuvassa on vas. Eija Ala-Vannesluoma ja oik. Satu Tonteri

Töysässä käynnistyy liikuntaleikkikoulu

30.9.2015

Töysässä käynnistyy liikuntaleikkikoulu

Valokuvassa on vas. Eija Ala-Vannesluoma ja oik. Satu Tonteri

Pienten lasten liikuntaleikkikoulu on alkamassa Töysässä. Ohjaajakoulutuksesta on vastannut Nuori Suomi, jossa on ideoitu valtakunnallinen, lasta motivoiva ja lapsilähtöinen tuntirakenne liikuntaleikkikouluihin. Nuoren Suomen liikuntaleikkikoulutuksen ovat käyneet Töysän Vedon aikuisohjaajat Satu Tonteri ja Eija Ala-Vannesluoma.

Liikuntaleikkikoulu on tarkoitettu kaikille 3-6 vuotiaille lapsille. Ennen kouluikää aloitettu liikuntaharrastus tukee lapsen kehitystä ja kannustaa häntä liikkumaan myös vanhempana. Tutkimuksen mukaan liikunta myös edistää kouluvalmiuksia. Liikkuvan lapsen aivot voivat hyvin. Yhdesä liikkuminen ja leikkiminen kohentaa tietysti myös lapsen sosiaalisia taitoja.

–- Alle kouluikäisen lapsen ei tarvitse vielä valita yhtä lajia - perustaitojen harjoittelu on tärkeämpää. Varhain omaksuttu liikunnallinen itseluottamus luo myöhemmin hyvän lähtökohdan haastavienkin lajitaitojen oppimiselle, sanoo Satu Tonteri.

Lasta ohjataan oivaltamaan itse ja käyttämään hänelle mieluisia monenlaisia välineitä leikin varjolla. Liikuntavälineitä aloittava Liikkari saa lainata Iivarin koululta. –- Kiva kun koulu on lähtenyt tähän mukaan. Olemme tosi kiitollisia Iivarin koululle auttavasta kädestä ja hyvästä yhteistyöstä, kertoo Eija.  Muuten emme voisi aloittaa heti näin monipuolisesti lasten kanssa, lisää Satu.  Tarkoitus on että lapset pääsevät liikkumaan mahdollisimman paljon tunnin aikana.

Ohjaajat toimivat vapaaehtoispohjalta. Heitä on tuntia kohti vähintään kaksi mukana. Käytämme myös apuohjaajina oman seuramme nuoria urheilijoita, jotka ovat pääsääntöiseti käyneet yu-ohjaajakoulutuksen ja he saavat pienen korvauksen, toteaa Eija.

Liikuntaleikkikoulusta vinkkejä vanhemmillekin

Liikuntaleikkikoulussa opitaan kehon hallintaa, perusliikkeitä ja yhdessäoloa sekä koetaan oivaltamisen ja onnistumisen elämyksiä. --- Liikkari on kiva kasvun paikka lapsille, vähän huomaamatta, leikin varjolla opitaan uusia taitoja, sanoo Eija Ala-Vannesluoma.

Äitien ja isien tuella on keskeinen merkitys lapsen liikuntainnostuksen vauhdittaja. Arkiliikkuminen yhdessä perheen kanssa on varhaislapsuudessa tärkein liikuntamuoto, ja Liikuntaleikkikoulujen tavoitteena onkin tukea perheen yhteistä liikuntaa. Kerran kuussa järjestettävillä perheliikuntatunneilla vanhemmat pääsevät mukaan liikkumaan ja kannustamaan lasta. Yhteistunnit ja leikkimieliset kotitehtävät tarjoavat vanhemmille vinkkejä yhdessä liikkumiseen myös kotona. .---- Yhteistunnit ovat tärkeitä lapsen kannalta ja sinne voi tulla äiti, isä, isovanhemmat, kummit tai joku muu lapselle tärkeä aikuinen, jos esim. vanhemmilla on jokin este. Pääasia että mukana on joku, se on tärkeää lapsen kannalta, sanovat ohjaajat yhteistuumin.

Koot tunneilla on nuorempien ryhmässä max 16 lasta ja vanhemmilla 5-6vuotiailla max 20 lasta. Mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Joten ei kannata jäädä miettimään vaan ilmottautua heti.

 

LIIKUNTALEIKKIKOULU TÖYSÄSSÄ ALKAA 1.10.2015, IIVARIN KOULUN LIIKUNTASALISSA, TORSTAISIN 3 – 4v. KLO 17.15 – 18.00 JA 5-6v. KLO 18.15 – 19.00.

Yhteyshenkilöt Satu Tonteri 040- 587 5534 / (Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

 Eija Ala-Vannesluoma 040- 5384 910 / (Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

 

 

                                                                                                                                                                        

 

« Takaisin