Harri Mäkelä esittelee ensi talven markkinoille tulevaa kirkkaan keltaista huopalapikasta.

Harri Mäkelä esittelee ensi talven markkinoille tulevaa kirkkaan keltaista huopalapikasta.

Töysän Kenkätehtaan vahvuus perinne ja erilaiset kenkämallit

14.10.2015

Harri Mäkelä esittelee ensi talven markkinoille tulevaa kirkkaan keltaista huopalapikasta.

Taisto Järvinen

Vuonna 1932 toimintansa aloittaneen Töysän Kenkätehtaan tuotanto on pysynyt juurillaan, huolimatta muotivirtauksista ja ajan ilmiöistä. Töysäläinen kenkien valmistaja on tehnyt lapikkaita yrityksen alkuhetkistä lähtien. Etenkin ”roikovartiset töysäläiset” tunnetaan hieman muuallakin kuin vain Töysässä. Historian lehtien havinaa on myös Töysässä valmistetuilla tanhukengillä ja nahkasaappailla. Uudempi talvikenkien tulokas on huopalapikas.

Toimitusjohtaja Harri Mäkelä sanoo peruslapikkaista olevan tarjolla kymmenkunta erilaista mallia ja useita värejä.

  • Perinteinen nahkapohjalla ja puunoilla valmistettu lapikas on edelleen tuotannossa. Roikovarsilapikkaista on myös kumipohjalla varustetut mallit. Tuotannossa ovat lisäksi kääntövarsi-, retro- ja puolivarsilapikkaat sekä paulapieksut.
  • Tanhukenkiä eli supikkaita olemme valmistaneet useiden vuosikymmenien ajan. Myös tanhukenkien osalta olemme ainoa niitä teollisesti valmistava yritys. Tanhukengillä on vakiintunut käyttäjäryhmä. Tanhukenkiä on mustana ja ruskeana, sanoo viimeiset 30 vuotta Töysän Kenkätehdasta johtanut Harri Mäkelä.

Pitkä siivu perinteitä on muillakin Töysän Kenkätehtaan tuotteilla. Jatsari eli nahkasaapas on suosiossa muidenkin kuin vain Zetor-miesten jalkineina. Kumiteräsaapas on myös perinnejalkine. Hyvää kumiterissä on niiden aitoa kumia oleva materiaali.

Huopalapikaskääntää katseet

Uusi tulokas Töysän Kenkätehtaan tuotannossa on huopalapikas, jota talossa on valmistettu noin kolmen vuoden aikana.

  • Idean huopalapikkaasta heitti pitkään jalkinealalla toiminut henkilö. Hän kysyi, voisitko tehdä hänelle lapikkaat huovasta.
  • Arctips-huopalapikkaan materiaali on merinovillahuopaa. Kumipohjalla varustettu kenkä on mallin ja muodon puolesta perinteisen lapikkaan näköinen.
  • Huopalapikas on asiakkaiden keskuudessa otettu hyvin vastaan. Toki säät hieman säätävät lämpimämpien kenkien kysyntää.
  • Uutuudesta on kolme eri mallia ja kymmenen eri väriä. Tämän kauden uutuusvärejä ovat keltainen ja oranssi. Kokoja huopalapikkaista on naisille ja miehille, numerot ovat 34 – 46, Harri Mäkelä valottaa.

Kuluvan syksyn aikana Töysän Kenkätehdas valmistaa Arctips-huopalapikkaita Lauri Tähkä -logolla. Lapikkaat ovat yksi tuote lisää Tähkä-fanituotteisiin.

Töysän Kenkätehtaan kivijalkamyymälässä on esillä tehtaan omat tuotteet sekä kenkiä peruskengän käyttäjille. Nyt esille laitetaan yhä enemmän talvikenkiä. Yrityksellä on myös verkkokauppa.

Yhteystiedot:

Töysän Kenkätehdas Oy

Keskustie 61, 63600 Töysä

Tehdas 06 526 1421

Myymälä 06 512 5432

www.toysankenkatehdas.fi

« Takaisin