Martta Valkeus

Martta Valkeus

Toivo Kärjen syntymästä 100 vuotta-konsertti Töysässä

11.11.2015

Martta Valkeus

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta säveltäjä Toivo Kärjen syntymästä.  Nuoruutensa Töysässä viettäneen Kärjen kunniaksi järjestetään konsertti Töysän yläasteella sunnuntaina 15.11.2015 klo 14.00. Esiintyjinä on duo Jonna Pirttijoki-Helanen, harmonikka ja Martta Valkeus, sello sekä  alavutelais-kuortanelainen lauluyhtye Amoroso.

Jonna Pirttijoki-Helanen aloitti harmonikansoiton v. 1993 Kauhajoen kansalaisopistossa. Hän jatkoi soittoharrastustaan 1995–2003 Panula-opistossa, josta hän siirtyi opiskelemaan Keski-Pohjanmaan konservatorioon. Pirttijoki-Helanen aloitti opinnot Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa v. 2006, valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2012. Pirttijoki-Helasen opettajina ovat toimineet mm. Matti Rantanen, Veli Kujala, Anne-Marie Sillanpää sekä Sari Viinikainen.

Jonna Pirttijoki-Helanen on laaja-alainen muusikko ja hänen instrumentinhallintansa on suvereenia genrerajoihin katsomatta. Rytmimusiikin parissa hän on menestynyt myös laulajana. Perinteisen harmonikan lisäksi Pirttijoki-Helanen soittaa bandoneonia sekä 2-rivistä haitaria. Muusikon työn ohella hän toimii harmonikansoiton opettajana, säveltäjänä ja sovittajana. Hän toimii myös kamarimuusikkona useissa kokoonpanoissa.

Jonna Pirttijoki-Helanen on ollut Guardia Nueva -orkesterin jäsen vuodesta 2003, jossa hän soittaa bandoneonia ja harmonikkaa sekä laulaa. Pirttijoki-Helaselta on ilmestynyt

v. 2008 ranskalaista ja eteläamerikkalaista musiikkia sekä suomalaista kansanmusiikkia sisältävä albumi ”Yön äänet”.

Soinilaissyntyinen diplomisellisti ja kevyen musiikin laulaja Martta Valkeus valmistui musiikin maisteriksi ja sellistiksi Sibelius-Akatemiasta v. 2014. Hän toimii tällä hetkellä freelance-muusikkona ja tekee niin taide- kuin kevyttäkin musiikkia.

Hän esiintyy sekä yksin että kolmen duokokoonpanonsa kanssa. Tällä hetkellä hän tekee yhteistyötä soittaen ja laulaen hanuristi Jonna Pirttijoki-Helasen, huilisti Jenny Metsälän sekä kitaristi-laulaja Markku Keski-Mäenpään kanssa.

Duo Pirttijoki- Valkeus yhteistyö alkoi v. 2012, kun Pirttijoki-Helanen valmisteli diplomiohjelmaansa varten Jouni Kaipaisen duokappaletta sellolle ja harmonikalle.

Heidän ohjelmistossaan on mm. nykymusiikkia, barokkia, tangoja ja vanhaa iskelmämusiikkia.

Lauluyhtye Amoroso

Amoroso on vuonna 2010 perustettu alavutelais-kuortanelainen lauluyhtye, jonka monipuolisesta ohjelmistosta löytyy niin säestyksetöntä a cappella-ohjelmistoa, hengellistä musiikkia, kansanmusiikkia kuin iskelmääkin. Nimensä Amoroso on saanut musiikkitermistä, joka tarkoittaa ”rakastuneesti, lemmekkäästi”.

Ryhmä on esiintynyt erilaisissa tapahtumissa ja juhlissa syntymäpäivistä pikkujouluihin sekä yhteislauluilloissa.

Syksyllä 2014 Amoroso järjesti oman kokoillan konsertin Alavudella.

Amorosossa laulavat sopraanot Mari Järvinen ja Anne Pänkälä, altot Riitta Humalajoki ja Marita Kortesmäki

tenorit Atte Hotti ja Mika Uusitalo ja bassot Markku Pyylampi ja Jyrki Viitala

« Takaisin