Petri Ijäs ja Heikki Tuomilehto esittelevät aktiivituoleja ja perinteisen mallin työtuolia.

Petri Ijäs ja Heikki Tuomilehto esittelevät aktiivituoleja ja perinteisen mallin työtuolia.

Toimistojen työpisteet on nyt hyvä uudistaa ajan tasalle

15.11.2017

Petri Ijäs ja Heikki Tuomilehto esittelevät aktiivituoleja ja perinteisen mallin työtuolia.

Taisto Järvinen

Halwest Oy:ltä ratkaisut työtuolien, -pöytien ja työtilan akustiikan ongelmiin

Tunnettu tosiasia tänä päivänä on, että yhä yleisemmäksi käyvä toimisto- ja istumatyö aiheuttaa monille tuki- ja liikuntaelinten vaivoja. Pahimmillaan voidaan puhua sairauksista ja ongelmista tehdä työtä. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, vaan ehkäisyä ja apua kyseisiin vaivoihin on saatavana.

Halwest Oy on yritys, jonka toimialaa on työergonomiaan tähtäävä toiminta. Yritys suunnittelee, myy ja toimittaa paikolleen yritysten ja julkisten tilojen työpisteiden sekä myymälöiden ja muiden sisätilojen kalustusratkaisuja. Ulkotilojen kalustuskaan ei Halwest Oy:lle ole vierasta. Näyttönä siitä on mm. Seinäjoella Oma SP- ja Vaasassa Elisa -stadionien istuinten toimitukset.

Heikki Tuomilehto Halwest Oy:stä sanoo sekä työnantajien että työntekijöiden tiedostavan yhä useammin työergonomian tärkeyden terveyttä ja hyvinvointia lisäävänä tekijänä.

  • Staattinen ja väärä istuma-asento saattaa aiheuttaa selkään ongelmia. Työtuoli saattaa olla liian iso, sen istuinsyvyys ja leveys voivat olla väärän mittaiset. Vaarana on, että selkä pyöristyy ja ryhti kasaantuu, jolloin välilevyn paine kohdistuu väärään kohtaan ja aiheuttaa selkävaivoja.
  • Työtuoleista on markkinoilla monenlaisia tyyppejä. Ns. aktiivituoli on kuitenkin noussut sille kuuluvaan arvoon. Aktiivituolissa ei ole staattisen istumisen aiheuttamaa ongelmaa, vaan siinä keskivartalo toimii aktiivisena.
  • Työergonomiset ratkaisut tulevat aktiivituolissa käyttämällä omaa kroppaa ja lihaksistoa. Tuolissa sivuliikkeet ja korkeuden voi säätää. Tuolista on useita erilaisia versiota. Se on kehitetty alun perin jumppapallosta.

Aktiivituoli ei suinkaan ole Halwest Oy:n ainoa ratkaisu työtuolien tarjonnassa. Yrityksen ykköstuote työtuolien saralla on sen oma Rest-työtuolimallisto, josta löytyy monia ratkaisuvaihtoehtoja. Halwest Oy:llä on lisäksi useita muita työtuolien edustuksia ja niistä monia malleja.

Sähköpöytä on valtaa toimistoja

Sähkökäyttöiset työpöydät yleistyvät hyvää vauhtia. Sähköpöydän ja aktiivituolin tunnustetaan olevan hyvän toimistotyöpisteen ydinjutut.

Petri Ijäs Halwest Oy:stä pitää sähköpöydän antamia etuja erinomaisina työntekijää ajatellen.

  • Sähkökäyttöisiä pöytiä on markkinoilla ollut jo usean vuoden ajan. Tänä päivänä ne ovat selkeästi markkinoiden ykkösiä, niinpä ei sähköisesti säädettäviä pöytiä menee enää varsin vähän.
  • Työpisteessä on hyvä voida olla välillä seisovassa asennossa, jolloin saadaan vaihtelua ja hyviä terveysvaikutuksia. Tällöin esimerkiksi aktiivisuus reisilihaksissa lisää hyvää HDL-kolesterolia.
  • Sähkökäyttöisen pöydän saa kokonaistoimituksena. Yhtä hyvin sähköiset systeemit voidaan asentaa käytössä olevan pöydän kannen yhteyteen. Kansia sähköpöytiin saa senttimetrin tarkkuudella asiakkaan tarpeiden ja käytössä olevan tilan mukaan. Sähkökäyttöiset pöydät ovat 15 vuotisen yritystoimintamme mullistavin tuoteuudistus.

Halwest Oy:n toimialaa on myös työ- ja muiden tilojen akustiikkaratkaisut. Etenkin avokonttoreissa on kovien pintamateriaalien johdosta tarvetta pehmentää ääntä. Akustiikkalevyistä on useita eri vaihtoehtoja.

Halwest Oy tekee asiakaskohteissa uudistusten suunnittelun, tuotteiden myynnin ja asennuksen eli työt avaimet käteen -periaatteella. Työt pyritään hoitamaan mahdollisuuksien mukaan siten, että kohteen varsinainen työnteko ei häiriintyisi.

Halwest Oy:llä on pysyvä näyttely Seinäjoella ja Jyväskylässä. Toimi- ja markkina-alueena on koko Suomi.

Halwest Oy

www.halwest.fi

Mäntylänkatu 1

60120 Seinäjoki

050 462 5841

-------

Asekatu 3

40100 Jyväskylä

050 462 5840

0400 496964

« Takaisin