Härmän Kylpylään ravintolatoimen kehitysjohtajaksi nimetty Timo Mäkinen on täynnä virtaa ja ideoita

Härmän Kylpylään ravintolatoimen kehitysjohtajaksi nimetty Timo Mäkinen on täynnä virtaa ja ideoita

Timo Mäkinen Härmän Kylpylän ravintolatoimen kehitysjohtajaksi

19.10.2022

"Haluan että kylpylästä muodostuisi koko maakunnan yhteinen olohuone”

Mäkinen on toiminut aiemmin keittiömestarina Härmän Kylpylällä sekä lounas- ja catering-yrittäjänä. Ravintolatoimen kehitysjohtajan tehtävään hän siirtyy tuotekehityspäällikön tehtävistä Domretorilta.

Kehitysjohtajan työnsä Mäkinen aikoo aloittaa jalat maassa. Lähtöasetelma on hyvä.

- Mehän olemme tässä sadan kilometrin säteellä ykköstanssipaikka. Kyllä tässä töitä on, se on ihan satavarma. Mutta brändi on hyvä, Mäkinen sanoo.

Mäkisen toiveena on, että Härmän Kylpylästä muodostuisi koko maakunnan yhteinen olohuone. Idealistalla on monenlaisia tapahtumia.

- Pidän valtavasti Pärnun grillifestivaaleista ja sellaisia haaveilen myös tänne meille. Grillausta, lähipanimoiden tuotteita, käsityöläis- ja ruokakojuja, Mäkinen kuvailee.

Yksi on jo varmaa. Ensi kesänä terassilla grillataan.

Ravintola-alan työntekijöiden riittävyys huolettaa

Ravintola-ala kärsii tällä hetkellä paitsi työvoima- myös opiskelijapulasta. Se on yksi asia, johon Härmän Kylpylässä ravintolatoimen kehitysjohtajana aloittanut Timo Mäkinen haluaa olla vaikuttamassa.

Mäkistä huolettaa oppilaitosten nykysuuntaus, jossa suuri osa opetuksesta tapahtuu verkko-opintoina sekä työpaikoilla.

- Se on ongelmallista sen vuoksi, että harvoinhan meiltä ravintolatyöntekijöiltä löytyy opettajan ammattitaitoa. Mutta parhaamme teemme ja mielellämme tarjoamme harjoittelupaikkoja, Mäkinen sanoo.

Mäkinen toivoo kuitenkin, että oppilaitoksissa lisättäisiin ammattilaisten toteuttamaa lähiopetusta.

« Takaisin