Lähitulevaisuus näyttää eletäänkö Kokkolassa samankaltaisissa tunnelmissa kuin vuosi sitten.

Lähitulevaisuus näyttää eletäänkö Kokkolassa samankaltaisissa tunnelmissa kuin vuosi sitten.

Tiikerit hamuaa kultaa

14.4.2016

Lähitulevaisuus näyttää eletäänkö Kokkolassa samankaltaisissa tunnelmissa kuin vuosi sitten.

Tomi Olli

Kokkolan Tiikerit aloitti eilen keskiviikkona taistelun lentopallon Mestaruusliigan finaaleissa Vammalan Lentopalloa vastaan. Mestaruus irtoaa kolmella voitolla. Huipennuksen seuraavat pelit käydään perjantaina 15.4. ja sunnuntaina 17.4., milloin pelipaikkana on jälleen Kokkolan jäähalli.

Tiikerit on finaalisarjan suosikki, sillä hallitseva mestari on ollut todella vahva läpi kauden. Joukkue hävisi runkosarjassa ainoastaan yhden ottelun eikä antanut puolivälierissä ja välierissä vastustajilleen peliäkään. Tiikereille etu finaalisarjaan on myös pidempi lepoaika, sillä joukkue sai keskittyä kauden huipennukseen viikon, kun Vammalalla aikaa oli välierien jälkeen vain pari päivää.

Tiikerien päävalmentaja Tommi Tiilikainen on suojattiensa kanssa valmiina nappaamaan kirkkaimmat mitalit.

- Kaikki on kunnossa kauden päätavoitetta varten niin pelillisesti kuin henkisesti. Olemme jälleen osoittaneet olevamme joukkue isoilla kirjaimilla.

- Yksi avain finaaliin selviytymisessä on, että joukkueen jäsenet viihtyvät toistensa seurassa, meillä on yksinkertaisesti mukavaa yhdessä.  Kun bonuksena miehet osaavat vielä pelata, on homma hyvillä raiteilla, Tiilikainen toteaa.

Vaikka Tiilikainen kunnioittaa Vammalaa on huipennuksen kaava selvä.

- Paljon väkeä ja ääntä halliin, me hoidamme tarvittavat voitot. Otamme Vammalasta revanssin kahden vuoden takaiselle finaalitappiolle.

Fanien juhla-aika

Kokkolan Tiikerien kannattajat näkyvät ja kuuluvat katsomossa. Joukkue on heille intohimo ja ylpeyden aihe. Innolla finaalisarjaan suuntasi myös Tiikerien monitoimimies Rainer Frilund.

- Finaalivaihe on luonnollisesti meille kannattajillekin kauden kohokohta. Tiikerit-fanit elävät joukkueen mukana täydellä sydämellä. Asia näkyy myös kannattajien ulkoasussa, sillä fanituotteita on myyty tällä kaudella todella paljon, Frilund toteaa.

Frilundin mukaan Tiikereillä on kannattajia myös Kokkolan ulkopuolella.

- Heitä on ympäri Suomea. Osa on Kokkolasta poismuuttaneita mutta mukana on myös muutoin seuraan ja joukkueeseen ihastuneita. Tiikereillä on kannattajia kaikissa ikäryhmissä, heitä löytyy vauvasta vaariin.

Tiikerit on ollut Frilundille sydämen asia seuran perustamisesta lähtien. Samaa huumaa hengittävät myös muut perheen veljekset.

- Tiikerit perustettiin vuonna 1974, eli olen siitä lähtien elänyt mukana petoeläimen hengessä. Samoin on kolmen veljeni laita, he kaikki ovat olleet innolla mukana seuran eri tehtävissä.

Vaikka Tiikerit on finaalisarjan suosikki ei ikitiikeri kuitenkaan vielä murise juhlahumussa.

- Ei mennä asioiden edelle. Olen silti melkoisen varma, että pian on aihetta isoille kekkereille, Frilund hymyilee.

« Takaisin