Hannu Sippola tarkistaa, että Terwakuhinoiden järjestelyt ovat kirjapidon mukaisesti kunnossa. Taustalla oleva KuKun Maja on yksi kuhinatapahtumien kohde.

Hannu Sippola tarkistaa, että Terwakuhinoiden järjestelyt ovat kirjapidon mukaisesti kunnossa. Taustalla oleva KuKun Maja on yksi kuhinatapahtumien kohde.

Terwakuhinat ovat keskikesän merkkitapahtuma Kuortaneella

11.7.2019

Taisto Järvinen

Terwaviikko käynnistyy ensi tiistaina. Ohjelmaa on jokaiseen makuun.

Kuortaneen Kuhinat on perinteikäs kesätapahtuma. Tämän kesän tapahtuma on saanut nimeksi Terwakuhinat. Kaksipäiväisen tapahtuman järjestää Kuortaneen Kunto. Seuran puheenjohtaja Hannu Sippola sanoo, että Terwakuhinoilla on menoa ja tapahtumia edellisvuosia enemmän. Ohjelmat käynnistyvät Kuhinalavalla perjantaina 19.7. kello 12.00, jolloin Kuortaneen soittokunta esiintyy. Terwakuhinat avaa seuran puheenjohtaja.

  • Juhlapuheen pitää kesäkuurtanelaasten puheenjohtaja Erkki Murtomäki. Tilaisuudessa esiintyy Korsukööri. Kuhinalavan tilaisuuksien juontaja on Annu Ridanpää-Taittonen. Äänentoistosta vastaa ja yleisöä laulattaa Pekka Haapala.
  • Pikkutivoli tulee nurmikentälle Kuurnan pohjoispuolelle, ja ohjelmaa lapsille järjestää MLL:n Kuortaneen osasto. Markkinamyyjiä Keskustien varrelle ja Kuurnan alueelle on tulossa enemmän kuin viime kesänä.
  • Kuortaneen Yrittäjät järjestävät perjantaina kello 13 alkaen yhdessä palokunnan kanssa Oivankulmalla sammutuspeitteen käytön ja rasvapalon sammutuksen opastustilaisuuden. Yrittäjät jakavat tilaisuudessa sankoja, Hannu Sippola sanoo.

Urheilukuhinat uutta

Lauantaina 20.7. tapahtumat jatkuvat Kuhinalavalla ja markkinoiden myyntipisteissä.

Uutta ovat Urheilukuhinat lauantaina keskusurheilukentällä ja lähiympäristössä. Piritta Majan ideoimassa tapahtumassa voidaan tutustua ja kokeilla mm. kello 12 alkaen painia, tuntia myöhemmin nyrkkeilyä ja 13-14.30 välisenä aikana golfia. Kello 15.00 alkaa 12 v. jalkapallo-ottelu KuKu-SJK. Lisäksi on koko ajan tarjolla eri-ikäsille sopivia toimintapisteitä mm. keilailua, frisbeegolfia, yleisurheilua, pihapelejä ja suunnistusta.

  • Kuhinatanssit tanssitaan perinteen mukaan KuKun lavalla. Musiikista vastaa Free Shake. Luvassa on Topi Sorsakosken ja muuta jalkaan sopivaa musiikkia, Hannu Sippola evästää.

Tervaa tippuu

Terva kuuluu kuortanelaiseen perinteeseen, eikä tervahaudan polttaminen ole pitäjässä jäänyt unholaan. Lions Club Kuortane jatkaa tervaperinnettä. Niinpä tervahauta ladotaan Aholankankaalla tiistaina 16.7. ja sytytetään seuraavana iltana kello 19. Tervahaudalla tapahtuu viikon jokaisena päivänä, kun tarjolla on mm. kirveenheittoa, musiikkiesityksiä, karaokea, tervatanssit ja tapin aukaisu 19.7. kello 18. Perinnepäivä ja tervakirkko ovat myös tervahaudan ohjelmia.

Tervaviikon tapahtumia on lisäksi Talomuseolla, Urheiluopistolla, lukiolla ja Kirkkorannassa.

Terwaviikko ja Terwakuhinat ovat vapaaehtoistyön näyte. Hannu Sippola kantaa huolta tapahtumien järjestämistä edeltävän lupaviidakon muuttumisesta yhä tiheämmäksi.

- Ajetaanko vapaaehtoistyö alas, kun lupia pitää anoa yhä enemmän ja niistä myös maksetaan enemmän. Yksi merkittävä tämän kesän ilonaihe oli, kun seuramme sihteeri Ilpo Koivisto ilmoitti, että kaikki luvat ovat nyt kunnossa, Sippola kiteyttää.

« Takaisin